Qualcomov novi čipset za pametne naočale

Qualcomov novi čipset za pametne naočale

Foto: DepositPhotos

Qualcomm je najavio svoj novi AR čipset razvijen za korištenje u pametnim naočalama. Tvrtka tvrdi da će pomoći u stvaranju nosivih materijala koji se mogu udobno koristiti tijekom duljeg vremenskog razdoblja.

Tijekom tvrtke Snapdragon Summit 2022., Qualcomm je predstavio platformu Snapdragon AR2 Gen 1, svoj najnoviji proizvod dizajniran za metaverzum i ekosustav prostornog računalstva. Među proizvođačima uređaja koji koriste čipset u razvoju proizvoda su Oppo, LG Electronics, Lenovo, Xiaomi i Nreal.

Qualcomm tvrdi da platforma, koja je namjenski izgrađena za AR uređaje koji se nose na glavi, postiže 2,2 puta veću izvedbu umjetne inteligencije i troši upola manje energije od prethodne ponude za segment. Tvrtka napominje da također zauzima manje površine na naočalama, što pomaže u stvaranju upotrebljivijih nosivih proizvoda za poduzeća i potrošače čineći ih lakšim i elegantnijim.

“Napravili smo Snapdragon AR2 kako bismo odgovorili na jedinstvene izazove AR-a koji nosi glava i pružili vodeću obradu u industriji, AI i povezivost koji se mogu uklopiti u stilski oblik. S različitim tehničkim i fizičkim zahtjevima za VR/MR i AR, Snapdragon AR2 predstavlja još jednu platformu koja definira metaverzum u našem XR portfelju kako bi pomogli našim OEM partnerima da revolucioniziraju AR naočale,” rekao je Hugo Swart, potpredsjednik za upravljanje XR proizvodima u Qualcommu.

Još iz kategorije

Novi gaming monitor Samsunga Odyssey OLED G8 stigao u Hrvatsku

Novi gaming monitor Samsunga Odyssey OLED G8 stigao u Hrvatsku

09.12.2022.

Novi Odyssey OLED G8 monitor za igre, koji je tvrtka Samsung Electronics predstavila na poznatom sajmu IFA 2022 u Berlinu, od sad je dostupan i u Hrvatskoj, ističu iz Samsunga. Odyssey OLED G8 prvi je OLED gaming monitor tvrtke i bit će dostupan u ultratankom, 34-inčnom formatu

IDC predviđa pad tržišta računala i tableta u 2022.

IDC predviđa pad tržišta računala i tableta u 2022.

09.12.2022.

U novoj prognozi IDC -a, izgledi za računala i tablete i dalje se pogoršavaju. Predviđa se da će isporuke računala i tableta u svijetu pasti 11,9 posto u 2022., a količina se smanjila na 456,8 milijuna jedinica, nakon čega je uslijedio daljnji pad 2023. godine.

Tvrtke traže preklopne pametne telefone

Tvrtke traže preklopne pametne telefone

08.12.2022.

Tvrtka Samsung Electronics objavila je da je broj prodanih Galaxy Z Fold i Galaxy Z Flip pametnih telefona za korporativnu upotrebu više nego udvostručen u odnosu na isti period prošle godine. Broj preklopnih pametnih telefona koje je Samsung isporučio poslovnim korisnicima od siječnja do listopada 2022. godine povećan je za 105 posto u usporedbi s istim periodom 2021.