Qualcomov novi čipset za pametne naočale

Qualcomov novi čipset za pametne naočale
DepositPhotos

Qualcomm je najavio svoj novi AR čipset razvijen za korištenje u pametnim naočalama. Tvrtka tvrdi da će pomoći u stvaranju nosivih materijala koji se mogu udobno koristiti tijekom duljeg vremenskog razdoblja.

Tijekom tvrtke Snapdragon Summit 2022., Qualcomm je predstavio platformu Snapdragon AR2 Gen 1, svoj najnoviji proizvod dizajniran za metaverzum i ekosustav prostornog računalstva. Među proizvođačima uređaja koji koriste čipset u razvoju proizvoda su Oppo, LG Electronics, Lenovo, Xiaomi i Nreal.

Qualcomm tvrdi da platforma, koja je namjenski izgrađena za AR uređaje koji se nose na glavi, postiže 2,2 puta veću izvedbu umjetne inteligencije i troši upola manje energije od prethodne ponude za segment. Tvrtka napominje da također zauzima manje površine na naočalama, što pomaže u stvaranju upotrebljivijih nosivih proizvoda za poduzeća i potrošače čineći ih lakšim i elegantnijim.

“Napravili smo Snapdragon AR2 kako bismo odgovorili na jedinstvene izazove AR-a koji nosi glava i pružili vodeću obradu u industriji, AI i povezivost koji se mogu uklopiti u stilski oblik. S različitim tehničkim i fizičkim zahtjevima za VR/MR i AR, Snapdragon AR2 predstavlja još jednu platformu koja definira metaverzum u našem XR portfelju kako bi pomogli našim OEM partnerima da revolucioniziraju AR naočale,“ rekao je Hugo Swart, potpredsjednik za upravljanje XR proizvodima u Qualcommu.