Nova snaga

Qualcomm najavio novi čipset Snapdragon 7+ Gen 2

Qualcomm najavio novi čipset Snapdragon 7+ Gen 2

Qualcomm je najavio mobilni čipset koji donosi neke od svojih vrhunskih vodećih značajki u svoju seriju Snapdragon 7. Cindy Lei, direktorica upravljanja proizvodima, rekla je novinarima da mobilna platforma Snapdragon 7+ Gen 2 pokreće Adreno GPU koji pruža dvostruko povećanje performansi u odnosu na svog prethodnika. Tvrdila da je ovo najveći skok performansi GPU-a u povijesti serije 7.

Čip pokreće Kyro CPU za koji je Qualcomm izjavio da udvostručuje vršne brzine na 2,91 GHz, a platforma ima integrirani AI motor za koji se navodi da donosi 40% poboljšanje performansi po vatu. Qualcomm je reklamirao bolje snimanje slike od 18-bitnog Triple ISP-a kompatibilnog s kamerama do 200 MP i HDR video snimljenim iz dva modula istovremeno. Čip je kompatibilan s mmWave i sub-6GHz pojasima, isporučujući vršne brzine prijenosa podataka od 4,4Gb/s u downlinku.

Tu je i kompatibilnost za dual 5G SIM, značajku koju je Qualcomm predstavio na svom vrhunskom čipsetu Snapdragon 8 Gen 2 2022. Lei je primijetio da je sjenčanje s promjenjivom brzinom također nova značajka za seriju 7 koja dodjeljuje resurse za smanjenje radnog opterećenja GPU-a bez žrtvovanja grafičke vjernosti , značajka koju je navela kao korisnu za igranje. Qualcomm je naveo da se Xiaomi, Redmi i Realme pripremaju lansirati uređaje koji sadrže tu platformu, a prvi se očekuje kasnije ovog mjeseca.