Prvi iPhone bez rubova stiže u 2024.

Prvi iPhone bez rubova stiže u 2024.

Appleov dobro upućeni analitičar Ming-Chi kuo navodi da će 2024. stići prvi iPhone sa stopostotnim ekranom, što znači da neće uopće imati rubova ili ikakvih dodataka. Velika je to vijest jer znači da će kamera biti ispod zaslona, odmah uz Face ID.

Kuo je spomenuo i da je "uvjet slabog osvjetljenja štetan za kvalitetu prednje kamere" i da su "ISP i algoritmi kritični za poboljšanje kvalitete". Upravo zato novitet neće stići već iduće godine nego za dvije, što bi trebalo biti dovoljno vremena da u Appleu izvedu apsolutno sve na najbolji mogući način.

Iako, Kuo je rekao da vremenski raspored ima više veze s marketingom nego s tehničkim problemima. Ali, to jedino rukovodeći kadar u najjačoj kompaniji svijeta zna s potpunom sigurnošću. Kako god, ono što se zna jest da bi iPhone 16 trebao biti uređaj sa stopostotnim zaslonom, dok će iPhone 15 biti prvi s Face ID ispod zaslona.

Također, ako se zna kako inače posluje Apple, jasno je da dva velika noviteta teško da će predstaviti na jednom uređaju. Uvijek se kalkulira, ponajprije da bi korisnici imali razloga za kupovinu novijeg. Stoga, potrebno je imati pokojeg aduta u rukavu.

Pritom konkurencija nimalo ne brine ljude u kompaniji jer Apple postavlja trendove i još uvijek je toliko relevantan da nije bitno ako nije prvi s novim tehnologijama. Pokazalo se to nebrojeno puta u bližoj i daljoj prošlosti te će se, bez sumnje, pokazati i u ovom slučaju.

Kao što će vrlo vjerojatno najkasnije u prvom kvartalu 2024. Samsung biti taj koji će predstaviti svijetu uređaj sa stopostotnim zaslonom. Upitno je hoće li biti prvi jer postoje kompanije, posebno kineske, koje vole koketirati s tehnološkim iskoracima. Samo, nemaju potrebnu marketinšku snagu, kao ni potreban imidž, da bi postavljali temelje ili na taj način pridobivali značajniji broj novih korisnika.

Još iz kategorije

Dell predstavio nova Latitude 9300 prijenosna računala

Dell predstavio nova Latitude 9300 prijenosna računala

24.06.2022.

Dell Technologies je predstavio nove Latitude uređaje temeljene na hibridnom radu, mogućnostima suradnje i kvalitetnim performansama. Novi Latitude 9330 model spaja ključne značajke hibridnog rada, povezivanja i privatnosti u 2-u-1 rješenju, a ujedno je i prvi 13-inčni uređaj iz serije 9000 i najtanji u portfelju Latitude s InfinityEdge zaslonom veličine 16:10 koji uz moćne Intel Core procesore 12. generacije pruža savršene opcije za rad u hodu.

Huawei predstavio novi preklopni pametni telefon, prijenosna računala, tablet i slušalice

Huawei predstavio novi preklopni pametni telefon, prijenosna računala, tablet i slušalice

23.06.2022.

Huawei na europskom događanju u Istanbulu predstavio je, kako sami tvrde,  niz vrhunskih, tehnološki naprednih proizvoda te prezentirao strategiju razvoja za nadolazeći period. Od premijerno prikazanih pametnih uređaja, posebno su se istaknula nova 16-inčna prijenosna računala MateBook D 16 & 16s, prvi tablet s E-ink ekranom MatePad Paper, novi sklopivi pametni telefon Mate Xs 2, kao i pojačanja pametnih telefona iz nova serije – nova Y70 i nova Y90 te najnoviji dodatak audio obitelji uređaja, FreeBuds Pro 2.

XPG predstavio miš za igrače ALPHA

XPG predstavio miš za igrače ALPHA

23.06.2022.

XPG se odlučio na predstavljanje novog gamerskog miša ALPHA.  Kao dobitnik nagrade za dizajn Red Dot za 2022. godinu, ovaj je miš ergonomski oblikovan, opremljen energetski učinkovitim senzorom PAW-3335 i vrhunskim sklopkama marke OMRON koje osiguravaju udobnost pri korištenju i izvrsne performanse.