Proširena dostupnost Windows 11 na više Windows 10 računala

Proširena dostupnost Windows 11 na više Windows 10 računala

Microsoft je ponešto naučio kroz greške i sramotu prilikom predstavljanja Windows 10 operativnog sustava i podosta agresivnog te nasilnog ponašanja pri pokušajima da korisnici obave nadogradnju na njega pa samim time promijenio pristup po pitanju Windows 11.

U prilog kompaniji ide i činjenica da manje računala zadovoljava potrebne kriterije za najnoviji operativni sustav pa je lakše Microsoftu biti diskretniji, a opet dovoljno direktan da zainteresirani obave nadogradnju.

Stoga, ona ide polako, ali sigurno. I uskoro će još veći broj korisnika diljem svijeta dobiti poruku kojom im se daje do znanja da mogu nadograditi postojeći sustav na ovaj najnoviji.

Dio ovakve Microsoftove strategije ukazuje na jedan često zanemaren detalj o tome na koji način uvodi ažuriranja nadopuna sustava. Umjesto da samo slijepo širi ažuriranje u valovima na određena tržišta ili regije, Microsoft primjenjuje strojno učenje kako bi utvrdio ispunjavaju li određena računala pravo na nadogradnju ili ne.

U teoriji, ovaj proces uzima u obzir bezbroj kombinacija komponenti i perifernih uređaja koje Windows računala mogu imati, plus poznate probleme vezane uz te dijelove hardvera.

Ova vrsta prilagodljivog procesa učenja postala je još kritičnija za Windows 11 zbog sistemskih zahtjeva. To je zapravo bila bolna točka među vlasnicima računala, osobito onima s potrebnim hardverom koji ne zadovoljava određene aspekte, poput TPM 2.0. Oni i dalje mogu ručno postavljati Windows 11 na svoja računala na vlastitu odgovornost, a Microsoft, iznenađujuće, čak daje upute kako to učiniti.

Ukoliko netko još uvijek nije dobio obavijest o mogućnosti nadogradnje sustava, a ispunjava potrebne kriterije, ne treba očajavati, samo treba biti strpljiv. Obzirom na drugačiji pristup, Microsoft će postepeno do sredine iduće godine nuditi korisnicima tranziciju. I kome se ne svidi Windows 11, jednostavno se može "vratiti" na "desetku".

Još iz kategorije

Samsung i Tetris dizajnirali Samsung Stackers posude za spremanje hrane

Samsung i Tetris dizajnirali Samsung Stackers posude za spremanje hrane

07.12.2021.

Tvrtke Samsung Electronics i Tetris u partnerskoj suradnji predstavile  su Samsung Stackers ograničenu seriju posuda za spremanje hrane koja je inspirirana poznatom igricom Tetris. Osim nostalgičnog i simpatičnog dizajna, posude su posebno osmišljene za smanjenje bacanja hrane u kućanstvima.

Canon predstavlja svoju novu vanjsku PTZ kameru CR-X300

Canon predstavlja svoju novu vanjsku PTZ kameru CR-X300

07.12.2021.

Canon Europe predstavlja proširenje svoje linije daljinskih sustava kamera u vidu modela CR-X300 – male i robusne PTZ kamere. CR-X300 se pridružuje Canonovoj postojećoj ponudi PTZ kamera, koju čine CR-N500, CR-N300 i CR-X500 i nudi visokokvalitetni 4K videoizlaz i kompatibilnost s raznim IP protokolima radi zadovoljavanja stalne potražnje za udaljenom produkcijom.

Honor 50 Lite dostupan u Hrvatskoj

Honor 50 Lite dostupan u Hrvatskoj

04.12.2021.

Globalni tehnološki brend Honor službeno je najavio dostupnost Honor 50 Lite u Hrvatskoj. Opremljen baterijom velikog kapaciteta od 4300 mAh, 66 W Honor SuperCharge i 6,67-inčnim Honor FullView zaslonom, Honor 50 Lite pruža izvanredne brzine punjenja, impresivno iskustvo gledanja s funkcijom zaštite očiju, sve po pristupačnoj cijeni. Pokrećući Android 11 s Google Mobile Services (GMS), Honor 50 Lite sada je dostupan u pretprodaji, a od 6.12. u trgovinama.