Proizvođači Android mobitela će slijediti Apple u implementaciji tehnologije prepoznavanja lica

Proizvođači Android mobitela će slijediti Apple u implementaciji tehnologije prepoznavanja lica

Foto: Apple

Proizvođači pametnih telefona godinama bezuspješno pokušavaju implementirati senzore za prepoznavanje otiska prsta ispod samog zaslona uređaja i nadaju se da bi mogli do ljeta sljedeće godine napraviti neki pomak po tom pitanju. Ali, nije to sve na čemu se radi u zadnje vrijeme jer na red je došlo i prepoznavanje lica, koje je Apple sa svojim Face ID sustavom izveo iznimno dobro.

“Android proizvođači ne žele zaostajati i sad ulažu sve napore kako bi dostigli Apple na polju senzora za prepoznavanje lica. U 2018. će sigurno ponuditi odgovor na iPhone X, a sad treba vidjeti koliko će on biti kvalitetan. Jer, jasno je da 3D skeniranje jest budućnost i korisnici to vide kao iznimno korisnu zaštitu za svoje uređaje, ali i otvara veliku priliku za proširenu stvarnost (AR)”, rekao je ugledni korejski analitičar Ming-Chi Kuo.

S obzirom da je proširena stvarnost tehnologija od koje se mnogo očekuje, posebno u mobilnom svijetu, naravno da proizvođači žele napraviti iskorak. Pokemon Go pokazao je što se s AR može postići, a sad to žele i drugi.

Naime, ljudi jako dobro reagiraju na AR proizvode i to treba iskoristiti tako što će im se ponuditi nešto kvalitetno. Hardverski su pametni telefoni danas na razini koja može podnijeti sve zahtjeve, ali softverska rješenja još uvijek nisu najidealnija. Iako, 2018. bi to trebala promijeniti u potpunosti.

“Sve ovo ne znači da se odustaje od otiska prsta ispod zaslona uređaja. Na tome će se nastaviti raditi i čini se da je Samsung najbliži konačnom rješenju. Naime, on proizvodi OLED zaslone i to je velika prednost pred drugim proizvođačima, posebno na Android tržištu. Vjerujem da će sljedećeg ljeta s Galaxy Note 9 stići taj novitet”, naglašava Kuo.

Neće biti lako, potvrdilo se to i u Appleovu slučaju. Naime, ta kompanija je ostavljala mogućnost za otisak prsta ispod zaslona na svojim novim iPhone modelima, ali nije išlo pa se odustalo i priklonilo Face ID umjesto toga, što nije nimalo loša odluka jer sad i Appleova aplikacija Animoji doživljava procvat, a mogućnosti iskorištavanja Face ID još su uvijek neotkrivene.

Još iz kategorije

AOC na Gamescomu predstavlja širok raspon gaming monitora

AOC na Gamescomu predstavlja širok raspon gaming monitora

13.07.2018. komentiraj

AOC je najavio kako će i ove godini biti na Gamescomu u Njemačkoj gdje će predstaviti širok raspon svojih gaming monitora među kojima će biti i AGON monitori s brzinom osvježavanja do 240 Hz.

Tri nova modela Xiaomija službeno dostupna u Hrvatskoj

Tri nova modela Xiaomija službeno dostupna u Hrvatskoj

12.07.2018. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi nastavio je sa širenjem ponude uređaja na hrvatskom tržištu. Tako su od sada u ponudi tri nova modela, a riječ je o Mi MIX 2S, Redmi Note 5 i Redmi S2.

Brojni noviteti u HP-ovim serijama Envy i Elite

Brojni noviteti u HP-ovim serijama Envy i Elite

12.07.2018. komentiraj

Tvrtka HP predstavila je nove linije prijenosnih i stolnih računala te monitora osmišljenih za korištenje u poslovnom i kućnom okruženju. Najnoviji portfelj računala Elite i Envy odlikuje se modernim dizajnom, snažnim performansama i svestranosti predstavljenih proizvoda.