Prodaja iPhona slijedeće godine biti će 40 posto ukupne vrijednosti smartphone tržišta

Prodaja iPhona slijedeće godine biti će 40 posto ukupne vrijednosti smartphone tržišta

Prodaja iPhona donijet će preko 200 milijardi dolara 2022. godine što predstavlja gotovo 40 posto ukupnog tržišta pametnih telefona pokazuje novo istraživanje Juniper Researcha. U istraživanju je primijećeno da, iako se ciklusi kupnje pametnih telefona produljuju,

Apple je uspio neprestano uvjeravati korisnike da kupuju modele viših cijena zahvaljujući promociji svog snažnog hardverskog i softverskog ekosustava, što drugi dobavljači nemaju jer imaju samo ograničene mogućnosti na trenutnom tržištu . Kao rezultat toga, Appleova prosječna prodajna cijena porast će u narednim godinama, dok će Android uređaji padati, osim ako ne mogu iskoristiti nove tehnologije poput 5G ili na tržište donijeti nove značajke dizajna, poput poput telefona preklopivih zaslona.

Juniper Research vjeruje da će se dobavljači Androida u budućnosti boriti za nadmetanje na temelju značajki. Istraživanje pokazuje kako se dobavljači koji se usredotočuju na određeni segment i ulažu u vrhunske značajke, poput vrhunskog zvuka i napretka tehnologije fotoaparata, neće žaliti dovoljno široko da bi se nadmetali na tržištu pametnih telefona.

„Diverzifikacija značajki sama po sebi nije dovoljna za trajni uspjeh na prepunom tržištu pametnih telefona“, primijetio je koautor istraživanja Nick Hunt iz Juniper Researcha. Prema njegovim riječima Apple i Samsung uspjeli su potaknuti lojalnost marki, s kojom su se borili manji dobavljači, unatoč tome što su mnogi uveli nove mogućnosti. „Ovi igrači moraju upariti jake značajke sa snažnim brendiranjem kako bi postigli uspjeh“, tvrdi Hunt.

Istraživanje također napominje da pad Huaweija, zahvaljujući zabrani trgovine u SAD-u, neće vratiti naklonost njima, već će omogućiti širenje drugih kineskih marki pametnih telefona. Očekuju u Juniper Researchu da će BBK, proizvođač Oppo, Vivo, Realme, iQOO i OnePlus pametnih telefona, 2022. isporučiti preko 200 milijuna pametnih telefona čineći ga trećim najvećim igračem te godine. U međuvremenu će se tržišni udio Huaweia smanjiti na nešto više od 9 posto u 2022. godini s 11 posto u 2019. godini, zaključuje se u istraživanju

Još iz kategorije

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

23.06.2021.

Tvrtka Samsung Electronics nedavno je objavila kako su modeli televizora The Terrace , premium televizori namijenjeni stilu života na otvorenom, prvi u industriji verificirani za vrhunsku vidljivost i prikaz slike na otvorenom. Ova potvrda dolazi od američke tvrtke Underwriters Laboratories (UL), globalne neovisne znanstvene organizacije za sigurnost s više od jednog stoljeća iskustva u pokretanju inovacija sigurnosnih rješenja.

Samsung spašava Googleov Wear OS

Samsung spašava Googleov Wear OS

22.06.2021.

Samsung je 2014. odbacio Googleov Wear OS i okrenuo se Tizenu kao operativnom sustavu za svoje pametne satove, ali stiglo je vrijeme za povratak Googleu, što uvelike pomaže i toj kompaniji jer nakon Applea, Samsung je najjači proizvođač pametnih satova.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

21.06.2021.

Appleovi iPhonei dominiraju na listi najbolje prodavanih pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine, a to podrazumijeva ne samo količinu već i vrijednost, navodi Counterpoint Research u istraživanju.