Pomoć za starije i nemoćne uz nove tehnologije

Pomoć za starije  i nemoćne uz nove tehnologije

Foto: -

Omate je na CES sajmu u Las Vegasu najavio O6S Sigfox i 06 4G LTE pametni sat čija je specijalnost štititi osobe starije životne dobi. To će se činiti kroz prve usluge takve vrste, a za to će poslužiti UnaBiz i bit će dostupne u drugom kvartalu ove godine. Inače, UnaBiz je ekskluzivni Sigfoxov operater u Singapuru i Tajvanu.

Omate je odabrao Soracom kako bi omogućio globalnu 4G/LTE povezivost za novi Omate O6 pametni sat, a to će se uspjeti kroz integraciju Soracom Air eSIM u Android pogonjeni pametni sat. Nakon toga moći će se u potpunosti ispuniti komppletna svrha sata namijenjenog osobama starije životne dobi. Ponajprije je sve skupa podosta zanimljivo jer je dio mreže Interneta stvari (IoT).

Naime, iako su sami detalji i suradnje kako bi pametni satovi Omate O6S i Omate O6 4G LTE radili na adekvatan način pomalo zbunjujući, svrha im je pratiti aktivnosti i zdravlje starijih osoba te na temelju prikupljenih podataka reagirati na adekvatan način, ako je potrebno. Bit će po dolasku na tržište dostupan u 120 zemalja svijeta, a s obzirom da je Soracom platforma vodeća za IoT CaaS (connectivity-as-a-service), kvaliteta i iskustvo su osigurani.

Na ovaj način starije osobe same će moći bolje pripaziti na zdravlje i aktivnosti, a ako nisu same u mogućnosti za tako nešto, zahvaljujući konstantnoj povezanosti, moći će to netko drugi tko ima pristup podacima sa satova O6S i O6 4G LTE...

Još iz kategorije

VIDEO: Hangar18 s Noa telefonima želi na irsko i rusko tržište

VIDEO: Hangar18 s Noa telefonima želi na irsko i rusko tržište

21.03.2019. komentiraj

Domaći bran mobilnih telefona Noa, iza kojeg stoji koprivnička tvrtka Hangar18 vlasnika Maria Kralja odlučila se na novi veliki iskorak i to prije svega na irsko tržište. I dok su na irskom tržištu sve brzo riješili, pregovori za rusko tržište ipak su potrajali no sada je pred njima veliki izazov kako ispuniti zahtjeve jednog tako velikog tržišta.

Premium pametni telefon LG V40 THINQ s pet kamera dostupan ekskluzivno u A1 ponudi

Premium pametni telefon LG V40 THINQ s pet kamera dostupan ekskluzivno u A1 ponudi

20.03.2019. komentiraj

Novi model LG-eve V serije pametnih telefona predstavlja vrhunski multimedijalni uređaj dizajniran za današnju generaciju korisnika koji vole komunicirati fotografijama i videozapisima te objavljivati sadržaj na društvenim mrežama. Čiste linije i atraktivna boja naglašavaju sofisticiran i jednostavan dizajn iza kojeg se kriju brojne inovativne tehnologije. LG V40 ThinQ dolazi s poboljšanim 6,4-inčnim FullVision OLED zaslonom. Pokreće ga mobilna platforma Qualcomm Snapdragon 845 s 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Huawei Mate X postao prvi 5G uređaj s CE potvrdom TÜV Rheinlanda

Huawei Mate X postao prvi 5G uređaj s CE potvrdom TÜV Rheinlanda

20.03.2019. komentiraj

Huawei Mate X prvi je 5G uređaj na svijetu kojem je TÜV Rheinland izdao potvrdu koja ukazuje da je uređaj prošao sve rigorozne testove i ocjenjivanja. Posebnost ove potvrde je i što je Mate X postao prvi 5G smartphone odobren od certifikacijskog tijela Europske unije.