Pomoć za starije i nemoćne uz nove tehnologije

Pomoć za starije  i nemoćne uz nove tehnologije

Foto: -

Omate je na CES sajmu u Las Vegasu najavio O6S Sigfox i 06 4G LTE pametni sat čija je specijalnost štititi osobe starije životne dobi. To će se činiti kroz prve usluge takve vrste, a za to će poslužiti UnaBiz i bit će dostupne u drugom kvartalu ove godine. Inače, UnaBiz je ekskluzivni Sigfoxov operater u Singapuru i Tajvanu.

Omate je odabrao Soracom kako bi omogućio globalnu 4G/LTE povezivost za novi Omate O6 pametni sat, a to će se uspjeti kroz integraciju Soracom Air eSIM u Android pogonjeni pametni sat. Nakon toga moći će se u potpunosti ispuniti komppletna svrha sata namijenjenog osobama starije životne dobi. Ponajprije je sve skupa podosta zanimljivo jer je dio mreže Interneta stvari (IoT).

Naime, iako su sami detalji i suradnje kako bi pametni satovi Omate O6S i Omate O6 4G LTE radili na adekvatan način pomalo zbunjujući, svrha im je pratiti aktivnosti i zdravlje starijih osoba te na temelju prikupljenih podataka reagirati na adekvatan način, ako je potrebno. Bit će po dolasku na tržište dostupan u 120 zemalja svijeta, a s obzirom da je Soracom platforma vodeća za IoT CaaS (connectivity-as-a-service), kvaliteta i iskustvo su osigurani.

Na ovaj način starije osobe same će moći bolje pripaziti na zdravlje i aktivnosti, a ako nisu same u mogućnosti za tako nešto, zahvaljujući konstantnoj povezanosti, moći će to netko drugi tko ima pristup podacima sa satova O6S i O6 4G LTE...

Još iz kategorije

CES 2019: HTC VIVE razvija vrhunski VR paket

CES 2019: HTC VIVE razvija vrhunski VR paket

13.01.2019. komentiraj

Predvodnik u room-scale virtualnoj stvarnosti (VR) HTC Vive, najavio je na CES sajmu u Las Vegasu novu ponudu hardvera, softvera i sadržaja koja u potpunosti redefinira doživljaj virtualne stvarnosti. Uz Vive Pro Eye, nov naglavni sustav s ugrađenim praćenjem oka, VR iskustvo postaje još bolje. Osim toga, VIVEPORT, globalna HTC-ova trgovina aplikacija za VR sadržaje, najavljuje neograničen pristup pretplati uz Viveport Infinity kako bi svi najbolji sadržaji bili uvijek dostupni.

CES 2019: HP predstavio nove laptope, monitore i AiO računala

CES 2019: HP predstavio nove laptope, monitore i AiO računala

13.01.2019. komentiraj

Na CES sajmu u Las Vegasu HP je predstavio niz inovativnih proizvoda koji pružaju nove načine povezivanja, stvaranja i igranja za korisnike, uključujući inovacije u liniji uređaja Elite s novom generacijom nagrađivanih zaslona sa zaštitom od pogleda Sure View i impozantnim zaslonom OMEN X Emperium sa soundbar zvučnikom.

CES 2019: Dell predstavio nove Inspirion i Alienware laptope

CES 2019: Dell predstavio nove Inspirion i Alienware laptope

12.01.2019. komentiraj

Dell se na CES sajmu u Las Vegasu predstavio s mnogim novitetima no u prvom planu je ipak bilo Inspiron 7000 “2u1” prijenosno računalo, čija je glavna značajka u tome što sadrži umjetnu inteligenciju u smislu da “osjeća” gdje se uređaj nalazi pa prema tome podešava performanse. Takve mogućnosti izvedene su zahvaljujući Dellovoj preciznoj i prilagodljivoj termalnoj tehnologiji.