Pomoć za starije i nemoćne uz nove tehnologije

Pomoć za starije  i nemoćne uz nove tehnologije

Foto: -

Omate je na CES sajmu u Las Vegasu najavio O6S Sigfox i 06 4G LTE pametni sat čija je specijalnost štititi osobe starije životne dobi. To će se činiti kroz prve usluge takve vrste, a za to će poslužiti UnaBiz i bit će dostupne u drugom kvartalu ove godine. Inače, UnaBiz je ekskluzivni Sigfoxov operater u Singapuru i Tajvanu.

Omate je odabrao Soracom kako bi omogućio globalnu 4G/LTE povezivost za novi Omate O6 pametni sat, a to će se uspjeti kroz integraciju Soracom Air eSIM u Android pogonjeni pametni sat. Nakon toga moći će se u potpunosti ispuniti komppletna svrha sata namijenjenog osobama starije životne dobi. Ponajprije je sve skupa podosta zanimljivo jer je dio mreže Interneta stvari (IoT).

Naime, iako su sami detalji i suradnje kako bi pametni satovi Omate O6S i Omate O6 4G LTE radili na adekvatan način pomalo zbunjujući, svrha im je pratiti aktivnosti i zdravlje starijih osoba te na temelju prikupljenih podataka reagirati na adekvatan način, ako je potrebno. Bit će po dolasku na tržište dostupan u 120 zemalja svijeta, a s obzirom da je Soracom platforma vodeća za IoT CaaS (connectivity-as-a-service), kvaliteta i iskustvo su osigurani.

Na ovaj način starije osobe same će moći bolje pripaziti na zdravlje i aktivnosti, a ako nisu same u mogućnosti za tako nešto, zahvaljujući konstantnoj povezanosti, moći će to netko drugi tko ima pristup podacima sa satova O6S i O6 4G LTE...

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Koje se aplikacije najviše preuzimaju na iOS-u

INFOGRAFIKA: Koje se aplikacije najviše preuzimaju na iOS-u

26.06.2019. komentiraj

Apple se iznimno ponosi App Store trgovinom aplikacija jer donosi mu na desetke milijardi američkih dolara prihoda, što Googleov Play Store nikako ne može dostići, unatoč značajnijem broju korisnika i preuzimanja aplikacija. Ali, takav je to odnos snaga i zato je zanimljivije gledati što nude obje trgovine, bez da ih se međusobno uspoređuje.

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

23.06.2019. komentiraj

Vrijeme pametnih telefona sa savitljivim zaslonom svakako dolazi, a tome je dokaz i najava TCL-a koji se bavi proizvodnjom zaslona, ali je i otkupio poznate brandove pametnih telefona BlackBerry i Alcatel, da od posljednjeg kvartala ove godine kreće s proizvodnjom prvih OLED savitljivih zaslona.

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

22.06.2019. komentiraj

Tvrtka Sony najavila je još jedan novi objektiv kojim je proširila svoju liniju objektiva punog formata, FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS super-telefoto zoom objektiv. Sony E-mount zoom najvećeg raspona, model G Lens serije koristi mnoge od najnaprednijih tehnologija u dizajnu objektiva tvrtke Sony da bi se osigurala odlična kvaliteta fotografije, visoke AF performanse i izvanredna kontrola. Kada se upari s nekim od najnovijih, najbržih tijela E-mount fotoaparata, pouzdano će pratiti i precizno uhvatiti sve vrste pokretnih subjekata, uključujući ptice, divlje životinje, sportaše u pokretu i još mnogo toga.