Phableti zauzimaju sve veći udio tržišta pametnih telefona

Phableti zauzimaju sve veći udio tržišta pametnih telefona

Foto: Antun Jastrić

Čini se kako pametni telefoni i tableti polako zaostaju za phabletima. Naime, tržište phableta je u stalnom porastu, a tvrtka za istraživanje tržišta, IDC (International Data Corporation), smatra da je phablet segment u ovom trenu pravi hit.

Što se brojki tiče, phablet tržište rasti će po prosječnoj stopi od 36 posto do 2018. godine, dok će smartphone tržište rasti "mršavih" 4 posto. Očito je kako su korisnici odlučili dati prednost phabletima jer su se već i možda naučili na malo nezgrapan uređaj koji je u početku bio dosta kritiziran zbog svojih svojstava.

Korisnici sada žele imati sve u jednome - i tablet i pametni telefon. Veličina očito postaje sve važnija, a mi se pitamo - kada nije bila? iPhone 6 je izbacio veće zaslone, iako su tvrdili kako je 4-inča sasvim dovoljno za pametni telefon. Vrlo brzo su promijenili mišljenje i sada imamo iPhone koji je prošao granicu od 5-inča.

Što nas očekuje u budućnosti - možda veći zasloni ili je ovo neka granica. Tko zna, jer smo se i do sada puno puta prevarili u prognozama kada smo mislili da je dostignut neki limit. Phableti su budućnost, a tko je to izjavio prije par godina bio je proglašen čudakom i pomalo ludim. A sada?

Izvor: Statista

Još iz kategorije

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Canon obilježava važan događaj u svojoj ponudi fotoaparata: naime, 20. rujna 2019. proizvodnja Canonovih fotoaparata s filmom od srebrnih halogenida i onih digitalnih sa zamjenjivim objektivom iz serije EOS premašila je 100 milijuna  jedinica. Jedan fotoaparat bez zrcala EOS R (izvorno predstavljeni u listopadu 2018.) bio je 100-milijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS.