Phableti zauzimaju sve veći udio tržišta pametnih telefona

Phableti zauzimaju sve veći udio tržišta pametnih telefona

Foto: Antun Jastrić

Čini se kako pametni telefoni i tableti polako zaostaju za phabletima. Naime, tržište phableta je u stalnom porastu, a tvrtka za istraživanje tržišta, IDC (International Data Corporation), smatra da je phablet segment u ovom trenu pravi hit.

Što se brojki tiče, phablet tržište rasti će po prosječnoj stopi od 36 posto do 2018. godine, dok će smartphone tržište rasti "mršavih" 4 posto. Očito je kako su korisnici odlučili dati prednost phabletima jer su se već i možda naučili na malo nezgrapan uređaj koji je u početku bio dosta kritiziran zbog svojih svojstava.

Korisnici sada žele imati sve u jednome - i tablet i pametni telefon. Veličina očito postaje sve važnija, a mi se pitamo - kada nije bila? iPhone 6 je izbacio veće zaslone, iako su tvrdili kako je 4-inča sasvim dovoljno za pametni telefon. Vrlo brzo su promijenili mišljenje i sada imamo iPhone koji je prošao granicu od 5-inča.

Što nas očekuje u budućnosti - možda veći zasloni ili je ovo neka granica. Tko zna, jer smo se i do sada puno puta prevarili u prognozama kada smo mislili da je dostignut neki limit. Phableti su budućnost, a tko je to izjavio prije par godina bio je proglašen čudakom i pomalo ludim. A sada?

Izvor: Statista

Još iz kategorije

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

03.06.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.