Phableti zauzimaju sve veći udio tržišta pametnih telefona

Phableti zauzimaju sve veći udio tržišta pametnih telefona

Foto: Antun Jastrić

Čini se kako pametni telefoni i tableti polako zaostaju za phabletima. Naime, tržište phableta je u stalnom porastu, a tvrtka za istraživanje tržišta, IDC (International Data Corporation), smatra da je phablet segment u ovom trenu pravi hit.

Što se brojki tiče, phablet tržište rasti će po prosječnoj stopi od 36 posto do 2018. godine, dok će smartphone tržište rasti "mršavih" 4 posto. Očito je kako su korisnici odlučili dati prednost phabletima jer su se već i možda naučili na malo nezgrapan uređaj koji je u početku bio dosta kritiziran zbog svojih svojstava.

Korisnici sada žele imati sve u jednome - i tablet i pametni telefon. Veličina očito postaje sve važnija, a mi se pitamo - kada nije bila? iPhone 6 je izbacio veće zaslone, iako su tvrdili kako je 4-inča sasvim dovoljno za pametni telefon. Vrlo brzo su promijenili mišljenje i sada imamo iPhone koji je prošao granicu od 5-inča.

Što nas očekuje u budućnosti - možda veći zasloni ili je ovo neka granica. Tko zna, jer smo se i do sada puno puta prevarili u prognozama kada smo mislili da je dostignut neki limit. Phableti su budućnost, a tko je to izjavio prije par godina bio je proglašen čudakom i pomalo ludim. A sada?

Izvor: Statista

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.