Phablet uređaji bi do 2014. mogli istisnuti 7-inčne tablet uređaje

Phablet uređaji bi do 2014. mogli istisnuti 7-inčne tablet uređaje

Foto: HTC

Prema predviđanjima nekih analitičara, manje tablet uređaje bi s tržišta mogla istisnuti nova generacija phablet uređaja, koji bi mogli zasjesti na čelnu poziciju u prodaji mobilnih uređaja.

Kindle Fire sa 7-inčnim zaslonom je napravio senzaciju kada se 2011. godine pojavio na tržištu, a ubrzo nakon toga su lansirani i drugi mali tablet uređaji, kao što je Google Nexus 7. Iako mali tablet uređaji imaju manji zaslon, oni s druge strane imaju nekoliko prednosti kao što je manja težina, bolja prenosivost i manja cijena u odnosu na 8-inčne ili veče modele tablet uređaja.

Niske cijene i dovoljno dobre funkcionalnosti mogle bi biti dovoljno dobri razlozi da mali tablet uređaji u narednim godinama preuzmu vodeći udio u ukupnom broju isporučenih tablet uređaja, međutim s ovakvim prognozama ne bi trebalo brzati.

Na tržištu se pojavila sasvim nova kategorija uređaja koju je kreirao Samsung sa svojim prvim Galaxy Note uređajem, te su stručnjaci ovakve uređaje vrlo ubrzo prozvali phabletima. Phablet uređajima prozvani su svi uređaji koji imaju zaslone između 5 i 6 inča, a nude još bolju prenosivost i mogu se koristiti kao mobilni telefoni.

Prošlog mjeseca analitičar Bob O'Donnell je dao poprilično hrabru prognozu da će do 2014. godine phablet uređaji po prodaji nadmašiti 7-inčne tablet uređaje,a svoja predviđanja sada potkrjepljuje i sa brojkama.

Njegova tvrtka Technalysis Research, predviđa da će u 2014. godini biti isporučeno više od 240 milijuna phablet uređaja u odnosu na 173 milijuna isporučenih prijenosnih računala i 158 milijuna malih tablet uređaja čija je veličina zaslona između 7 i 8 inča.

Kompanija Technalysis Research također predviđa da će jedan od svaka tri isporučena smartphone uređaja u 2018. godini imati 5-inčni ili veći zaslon.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.