Pet načina za ubrzanje vašeg Android telefona unutar 5 minuta

Pet načina za ubrzanje vašeg Android telefona unutar 5 minuta

Foto: Ilustracija Antonio Jularić

Pametni telefoni toliko su nam prirasli srcu, volimo ih koristiti i ponekad se uz neke vežemo pa ih ne bismo željeli mijenjati, ali nužda nas nagoni da učinimo. Prvenstveno jer se uspore, što dolazi s godinama i živim bićima, automobilima, televizorima, svemu...

No postoje neki sitni savjeti kako ubrzati vaš pametni telefon te mu "podariti" pokoji mjesec ili godinu više na kontu, što će vam sigurno značiti. Posebno jer su savjeti besplatni i korisni, a samim time isplativiji od ulaganja u nešto novo što vam možda i neće baš najbolje "sjesti". Mjerite vrijeme utrošeno na ove savjete jer doslovno ćete sve obaviti u manje od pet minuta.

1. Počistite App Cache

Za to vam treba oko 30 sekundi. Samo otiđite u Settings, potom na Cached Data i na kraju pritisnite OK kad izaberete Delete Data.

2. Onemogućite Bloatware

Za to vam treba oko 60 sekundi. Idite u Settings, potom kliknite na Applications i nakon toga na Applications Manager. Pronađite "All" i kliknite na to, a tamo jednostavno pogledajte aplikacije koje ne želite koristiti, otvorite ih i kliknite "Disable" ili "Uninstall".

3. Povećajte memory limit na Chromeu

Za ovo će vam trebati također oko 60 sekundi. Otvorite Chrome, zatim ukucajte chrome://flags i pronađite "Maximum tiles for interest area", izaberite 512, nakon toga "default" i onda Relaunch Now.

4. Onemogućite animacije

I za ovo vam treba oko 60 sekundi. Idite u Settings, zatim u About phone i kliknite prstom sedam puta Build number. Nakon toga ćete dobiti poruku "Developer mode has been turned on". Kad to učinite idite na Developer options, pa u Window animation scale i namjestite Animation na off. No morate izabrati i Transition animation scale, kao i Animation duration scale te ih također postaviti na off.

5. Onemogućite animacije za Lock Screen

Za ovo treba također oko 30 sekundi. Idite u Settings, zatim Lock screen, odmah potom izaberite Unlock effect i izaberite None.

Ako ste jako dobri u snalaženju na vašem uređaju, trebat će vam za sve ovo tri i pol minute. Možda i manje ako ste baš majstor.

Još iz kategorije

Novi gaming monitor Samsunga Odyssey OLED G8 stigao u Hrvatsku

Novi gaming monitor Samsunga Odyssey OLED G8 stigao u Hrvatsku

09.12.2022.

Novi Odyssey OLED G8 monitor za igre, koji je tvrtka Samsung Electronics predstavila na poznatom sajmu IFA 2022 u Berlinu, od sad je dostupan i u Hrvatskoj, ističu iz Samsunga. Odyssey OLED G8 prvi je OLED gaming monitor tvrtke i bit će dostupan u ultratankom, 34-inčnom formatu

IDC predviđa pad tržišta računala i tableta u 2022.

IDC predviđa pad tržišta računala i tableta u 2022.

09.12.2022.

U novoj prognozi IDC -a, izgledi za računala i tablete i dalje se pogoršavaju. Predviđa se da će isporuke računala i tableta u svijetu pasti 11,9 posto u 2022., a količina se smanjila na 456,8 milijuna jedinica, nakon čega je uslijedio daljnji pad 2023. godine.

Tvrtke traže preklopne pametne telefone

Tvrtke traže preklopne pametne telefone

08.12.2022.

Tvrtka Samsung Electronics objavila je da je broj prodanih Galaxy Z Fold i Galaxy Z Flip pametnih telefona za korporativnu upotrebu više nego udvostručen u odnosu na isti period prošle godine. Broj preklopnih pametnih telefona koje je Samsung isporučio poslovnim korisnicima od siječnja do listopada 2022. godine povećan je za 105 posto u usporedbi s istim periodom 2021.