Pet načina za ubrzanje vašeg Android telefona unutar 5 minuta

Pet načina za ubrzanje vašeg Android telefona unutar 5 minuta

Foto: Ilustracija Antonio Jularić

Pametni telefoni toliko su nam prirasli srcu, volimo ih koristiti i ponekad se uz neke vežemo pa ih ne bismo željeli mijenjati, ali nužda nas nagoni da učinimo. Prvenstveno jer se uspore, što dolazi s godinama i živim bićima, automobilima, televizorima, svemu...

No postoje neki sitni savjeti kako ubrzati vaš pametni telefon te mu "podariti" pokoji mjesec ili godinu više na kontu, što će vam sigurno značiti. Posebno jer su savjeti besplatni i korisni, a samim time isplativiji od ulaganja u nešto novo što vam možda i neće baš najbolje "sjesti". Mjerite vrijeme utrošeno na ove savjete jer doslovno ćete sve obaviti u manje od pet minuta.

1. Počistite App Cache

Za to vam treba oko 30 sekundi. Samo otiđite u Settings, potom na Cached Data i na kraju pritisnite OK kad izaberete Delete Data.

2. Onemogućite Bloatware

Za to vam treba oko 60 sekundi. Idite u Settings, potom kliknite na Applications i nakon toga na Applications Manager. Pronađite "All" i kliknite na to, a tamo jednostavno pogledajte aplikacije koje ne želite koristiti, otvorite ih i kliknite "Disable" ili "Uninstall".

3. Povećajte memory limit na Chromeu

Za ovo će vam trebati također oko 60 sekundi. Otvorite Chrome, zatim ukucajte chrome://flags i pronađite "Maximum tiles for interest area", izaberite 512, nakon toga "default" i onda Relaunch Now.

4. Onemogućite animacije

I za ovo vam treba oko 60 sekundi. Idite u Settings, zatim u About phone i kliknite prstom sedam puta Build number. Nakon toga ćete dobiti poruku "Developer mode has been turned on". Kad to učinite idite na Developer options, pa u Window animation scale i namjestite Animation na off. No morate izabrati i Transition animation scale, kao i Animation duration scale te ih također postaviti na off.

5. Onemogućite animacije za Lock Screen

Za ovo treba također oko 30 sekundi. Idite u Settings, zatim Lock screen, odmah potom izaberite Unlock effect i izaberite None.

Ako ste jako dobri u snalaženju na vašem uređaju, trebat će vam za sve ovo tri i pol minute. Možda i manje ako ste baš majstor.

Još iz kategorije

Samsung i Tetris dizajnirali Samsung Stackers posude za spremanje hrane

Samsung i Tetris dizajnirali Samsung Stackers posude za spremanje hrane

07.12.2021.

Tvrtke Samsung Electronics i Tetris u partnerskoj suradnji predstavile  su Samsung Stackers ograničenu seriju posuda za spremanje hrane koja je inspirirana poznatom igricom Tetris. Osim nostalgičnog i simpatičnog dizajna, posude su posebno osmišljene za smanjenje bacanja hrane u kućanstvima.

Canon predstavlja svoju novu vanjsku PTZ kameru CR-X300

Canon predstavlja svoju novu vanjsku PTZ kameru CR-X300

07.12.2021.

Canon Europe predstavlja proširenje svoje linije daljinskih sustava kamera u vidu modela CR-X300 – male i robusne PTZ kamere. CR-X300 se pridružuje Canonovoj postojećoj ponudi PTZ kamera, koju čine CR-N500, CR-N300 i CR-X500 i nudi visokokvalitetni 4K videoizlaz i kompatibilnost s raznim IP protokolima radi zadovoljavanja stalne potražnje za udaljenom produkcijom.

Honor 50 Lite dostupan u Hrvatskoj

Honor 50 Lite dostupan u Hrvatskoj

04.12.2021.

Globalni tehnološki brend Honor službeno je najavio dostupnost Honor 50 Lite u Hrvatskoj. Opremljen baterijom velikog kapaciteta od 4300 mAh, 66 W Honor SuperCharge i 6,67-inčnim Honor FullView zaslonom, Honor 50 Lite pruža izvanredne brzine punjenja, impresivno iskustvo gledanja s funkcijom zaštite očiju, sve po pristupačnoj cijeni. Pokrećući Android 11 s Google Mobile Services (GMS), Honor 50 Lite sada je dostupan u pretprodaji, a od 6.12. u trgovinama.