Panasonic najavio mnogo fotografskih noviteta

Panasonic najavio mnogo fotografskih noviteta

Panasonic je krajem svibnja najavio nekoliko noviteta iz svoje fotografske game proizvoda. Kompanija je objavila kako razvija novi fotoaparat bez zrcala punog kadra, priprema nadogradnju firmwarea za Lumix S1 te na tržište izbacuje novi objektiv i dva telekonvertera.

Lumix S1H novi je digitalni fotoaparat s jednim objektivom bez zrcala opremljen slikovnim senzorom punog kadra koji će se na tržištu pojaviti tijekom jeseni. To će biti prvi fotoaparat na svijetu sposoban za snimanje videozapisa u razlučivostima 6K/24p (omjer stranica 3:2), 5,9K/30p (omjer stranica 16:9) i 10-bitnoj 60p 4K/C4K.

Iz Panasonica su izvijestili kako na tržište stiže standardni zum digitalni zamjenjivi objektiv Leica DG Vario-Summilux 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025). Odlikuje ga velik otvor blende F1.7 na cijelom rasponu zuma od 20-50 mm (ekvivalentno 35-milimetarskom fotoaparatu) s visokim optičkim performansama. Prikladan je za fotografiranje, ali i za snimanje videozapisa te će, tvrde iz kompanije, zadovoljiti profesionalne fotografe i videografe.

Telekonverteri 1.4x DMW-STC14 i 2x DMW-STC20 namijenjeni su telefoto zum objektivima iz serije Lumix S. Mogu se pričvrstiti na Lumix S PRO 70-200mm F4 O.I.S. (S-R70200), kada omogućuju korištenje tog modela kao super telefoto objektiva s proširenim rasponom zuma do maksimalno 400 mm. Robustan dizajn otporan na prašinu i vlagu podnijet će upotrebu u nepovoljnim uvjetima. Oba telekonvertera bit će kompatibilni i s novim 70-200mm / F2.8 objektivima iz serije S koji će biti predstavljeni kasnije ove godine.

Sljedećeg će mjeseca Panasonic izdati softverski ključ za nadogradnju DMW-SFU2 za fotoaparat Lumix S1. Taj komercijalni softverski program dodatno će proširiti performanse snimanja videozapisa spomenutog uređaja. Korisniku će s programom za nadogradnju programske podrške na raspolaganju biti 14+ stupnjeva V-Loga, i to prije izlaska uređaja Lumix S1H.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.