Panasonic najavio mnogo fotografskih noviteta

Panasonic najavio mnogo fotografskih noviteta

Panasonic je krajem svibnja najavio nekoliko noviteta iz svoje fotografske game proizvoda. Kompanija je objavila kako razvija novi fotoaparat bez zrcala punog kadra, priprema nadogradnju firmwarea za Lumix S1 te na tržište izbacuje novi objektiv i dva telekonvertera.

Lumix S1H novi je digitalni fotoaparat s jednim objektivom bez zrcala opremljen slikovnim senzorom punog kadra koji će se na tržištu pojaviti tijekom jeseni. To će biti prvi fotoaparat na svijetu sposoban za snimanje videozapisa u razlučivostima 6K/24p (omjer stranica 3:2), 5,9K/30p (omjer stranica 16:9) i 10-bitnoj 60p 4K/C4K.

Iz Panasonica su izvijestili kako na tržište stiže standardni zum digitalni zamjenjivi objektiv Leica DG Vario-Summilux 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025). Odlikuje ga velik otvor blende F1.7 na cijelom rasponu zuma od 20-50 mm (ekvivalentno 35-milimetarskom fotoaparatu) s visokim optičkim performansama. Prikladan je za fotografiranje, ali i za snimanje videozapisa te će, tvrde iz kompanije, zadovoljiti profesionalne fotografe i videografe.

Telekonverteri 1.4x DMW-STC14 i 2x DMW-STC20 namijenjeni su telefoto zum objektivima iz serije Lumix S. Mogu se pričvrstiti na Lumix S PRO 70-200mm F4 O.I.S. (S-R70200), kada omogućuju korištenje tog modela kao super telefoto objektiva s proširenim rasponom zuma do maksimalno 400 mm. Robustan dizajn otporan na prašinu i vlagu podnijet će upotrebu u nepovoljnim uvjetima. Oba telekonvertera bit će kompatibilni i s novim 70-200mm / F2.8 objektivima iz serije S koji će biti predstavljeni kasnije ove godine.

Sljedećeg će mjeseca Panasonic izdati softverski ključ za nadogradnju DMW-SFU2 za fotoaparat Lumix S1. Taj komercijalni softverski program dodatno će proširiti performanse snimanja videozapisa spomenutog uređaja. Korisniku će s programom za nadogradnju programske podrške na raspolaganju biti 14+ stupnjeva V-Loga, i to prije izlaska uređaja Lumix S1H.

Još iz kategorije

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

28.05.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je na domaćem tržištu početak prodaje novih modela iz Lifestyle linije televizora za 2020. godinu – The Serif i The Frame. Ove modele karakterizira istančan dizajn, koji se uklapa u svaki interijer, ali i dobro poznata Quantum Dot tehnologija, visoka rezolucija i napredne funkcije na bazi umjetne inteligencije koje svaku sliku unaprjeđuje do 4K kvalitete.

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

25.05.2020. komentiraj

Neovisno o tome čime se bavimo i što želimo postići, važno je održati motivaciju i kontinuitet. Kako bismo u tome uspjeli, osobito u novim i nepredvidivim okolnostima, moramo stvoriti i slijediti svakodnevnu rutinu. Gledajući njihovu pozitivnu stranu vidimo kako, zahvaljujući prednostima digitalnog doba, naprednoj tehnologiji te alternativnim načinima komunikacije, na raspolaganju imamo brojne aktivnosti.

Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

25.05.2020. komentiraj

Iz Adate stiže Ultimate SU720 – SSD uređaj koji se priključuje na SATA  sučelje propusnosti 6 Gb/s. Savršen za korisnike koji se žele s tvrdog diska prebaciti na SSD, SU720 nudi visoke performanse i veliku pouzdanost po povoljnoj cijeni. Opremljen 3D NAND memorijom i inteligentnim SLC cacheom, SU720 dostiže brzine čitanja odnosno zapisivanja do 520 odnosno 450 MB  po sekundi.