Panasonic najavio mnogo fotografskih noviteta

Panasonic najavio mnogo fotografskih noviteta

Panasonic je krajem svibnja najavio nekoliko noviteta iz svoje fotografske game proizvoda. Kompanija je objavila kako razvija novi fotoaparat bez zrcala punog kadra, priprema nadogradnju firmwarea za Lumix S1 te na tržište izbacuje novi objektiv i dva telekonvertera.

Lumix S1H novi je digitalni fotoaparat s jednim objektivom bez zrcala opremljen slikovnim senzorom punog kadra koji će se na tržištu pojaviti tijekom jeseni. To će biti prvi fotoaparat na svijetu sposoban za snimanje videozapisa u razlučivostima 6K/24p (omjer stranica 3:2), 5,9K/30p (omjer stranica 16:9) i 10-bitnoj 60p 4K/C4K.

Iz Panasonica su izvijestili kako na tržište stiže standardni zum digitalni zamjenjivi objektiv Leica DG Vario-Summilux 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025). Odlikuje ga velik otvor blende F1.7 na cijelom rasponu zuma od 20-50 mm (ekvivalentno 35-milimetarskom fotoaparatu) s visokim optičkim performansama. Prikladan je za fotografiranje, ali i za snimanje videozapisa te će, tvrde iz kompanije, zadovoljiti profesionalne fotografe i videografe.

Telekonverteri 1.4x DMW-STC14 i 2x DMW-STC20 namijenjeni su telefoto zum objektivima iz serije Lumix S. Mogu se pričvrstiti na Lumix S PRO 70-200mm F4 O.I.S. (S-R70200), kada omogućuju korištenje tog modela kao super telefoto objektiva s proširenim rasponom zuma do maksimalno 400 mm. Robustan dizajn otporan na prašinu i vlagu podnijet će upotrebu u nepovoljnim uvjetima. Oba telekonvertera bit će kompatibilni i s novim 70-200mm / F2.8 objektivima iz serije S koji će biti predstavljeni kasnije ove godine.

Sljedećeg će mjeseca Panasonic izdati softverski ključ za nadogradnju DMW-SFU2 za fotoaparat Lumix S1. Taj komercijalni softverski program dodatno će proširiti performanse snimanja videozapisa spomenutog uređaja. Korisniku će s programom za nadogradnju programske podrške na raspolaganju biti 14+ stupnjeva V-Loga, i to prije izlaska uređaja Lumix S1H.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Koje se aplikacije najviše preuzimaju na iOS-u

INFOGRAFIKA: Koje se aplikacije najviše preuzimaju na iOS-u

26.06.2019. komentiraj

Apple se iznimno ponosi App Store trgovinom aplikacija jer donosi mu na desetke milijardi američkih dolara prihoda, što Googleov Play Store nikako ne može dostići, unatoč značajnijem broju korisnika i preuzimanja aplikacija. Ali, takav je to odnos snaga i zato je zanimljivije gledati što nude obje trgovine, bez da ih se međusobno uspoređuje.

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

23.06.2019. komentiraj

Vrijeme pametnih telefona sa savitljivim zaslonom svakako dolazi, a tome je dokaz i najava TCL-a koji se bavi proizvodnjom zaslona, ali je i otkupio poznate brandove pametnih telefona BlackBerry i Alcatel, da od posljednjeg kvartala ove godine kreće s proizvodnjom prvih OLED savitljivih zaslona.

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

22.06.2019. komentiraj

Tvrtka Sony najavila je još jedan novi objektiv kojim je proširila svoju liniju objektiva punog formata, FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS super-telefoto zoom objektiv. Sony E-mount zoom najvećeg raspona, model G Lens serije koristi mnoge od najnaprednijih tehnologija u dizajnu objektiva tvrtke Sony da bi se osigurala odlična kvaliteta fotografije, visoke AF performanse i izvanredna kontrola. Kada se upari s nekim od najnovijih, najbržih tijela E-mount fotoaparata, pouzdano će pratiti i precizno uhvatiti sve vrste pokretnih subjekata, uključujući ptice, divlje životinje, sportaše u pokretu i još mnogo toga.