Pametni satovi doživjeli procvat u 2013. godini

Pametni satovi doživjeli procvat u 2013. godini

Foto: Ilustracija

Je li ovo ljeto rezervirano za SmartWatch uređaje? Nismo baš sigurni, ali 2013 je svakako godina SmartWatch uređaja, te će zasigurno biti veliki hit u blagdanskoj sezoni.

Možda je klišej nazvati SmartWatch novim iPodom, ali Appleov glazbeni player je savršen primjer s kojim bi ga mogli usporediti. iPod i SmartWatch su vrlo luksuzne stvari, ali imaju svoju svrhu. Mnogi od nas su kratili vrijeme putovanja ili čekanja slušajući glazbu na iPod uređaju.

SmartWatch nije prijeka potreba, ali kao što je iPod zamijenio Walkman tako će SmartWatch zamijeniti analogne satove. Koliko ste puta vidjeli skupinu od 16-35 godina starosti , zagledane u svoje smartphone uređaje, umjesto da su se provodili i zabavljali s društvom? Odgovor je prečesto. SmartWatch je idealno rješenje za praćenje obavijesti s društvenih mreža, čitanje poruka ili elektroničke pošte, umjesto da za sve to svaki puta moramo izvaditi telefon iz džepa ili torbice.

Sony SmartWatch uređaj nudi aplikacije te je integriran sa Android sustavom,te će korisnici moći pogledati vremensku prognozu, pratiti što se događa na društvenim mrežama, kontrolirati glazbu i još mnogo toga. Baš kao što su smartphone uređaji pokrenuli novi val razvoja, tako će biti i sa SmartWatch uređajima.

Već postoje dokazi koji ukazuju na to da SmartWatch uređaji dobivaju na popularnosti. Pametni sat Pebble bi se uskoro trebao naći u ponudi Best Buy trgovina. Također se uz Apple, Samsung i Sony, kompanija Qualcomm navodno sprema ući u SmartWatch tržište.

Još iz kategorije

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

19.07.2019. komentiraj

Nakon što je u srpnju prošle godine A1 Telekom Austria Grupa lansirala svoj prvi pametni telefon, Smart N9, ponuda njihovih mobilnih uređaja sada je bogatija za još jedan model. Riječ je o pametnom telefonu visokih performansi po pristupačnoj cijeni, koji je nazvan A1 Alpha.

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

16.07.2019. komentiraj

Iako svoju stvarnu primjenu uopće nema, a pitanje je kada će i imati jer se čekaju još natječaji za koncesije za 5G mrežu, kineski je proizvođač pametnih telefona po cijeni od 7500 kuna i to od kolova na tržište lansirao Huawei Mate 20 X (5G). Ovaj mobitel je prvi put predstavljen u Barceloni na MWC 2019 krajem veljače ove godine.

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

16.07.2019. komentiraj

Huaweijev trenutačno najjači model pametnih telefona, P30 Pro, nastavlja nizati uspjehe i osvajati nagrade. Taj je model proglašen najboljim pametnim telefonom na ovogodišnjem MWC 2019 Shanghai Summitu gdje je osvojio nagradu nazvanu Best Smartphone 2019 Award of Asia Mobile Awards.