Pametni satovi doživjeli procvat u 2013. godini

Pametni satovi doživjeli procvat u 2013. godini

Foto: Ilustracija

Je li ovo ljeto rezervirano za SmartWatch uređaje? Nismo baš sigurni, ali 2013 je svakako godina SmartWatch uređaja, te će zasigurno biti veliki hit u blagdanskoj sezoni.

Možda je klišej nazvati SmartWatch novim iPodom, ali Appleov glazbeni player je savršen primjer s kojim bi ga mogli usporediti. iPod i SmartWatch su vrlo luksuzne stvari, ali imaju svoju svrhu. Mnogi od nas su kratili vrijeme putovanja ili čekanja slušajući glazbu na iPod uređaju.

SmartWatch nije prijeka potreba, ali kao što je iPod zamijenio Walkman tako će SmartWatch zamijeniti analogne satove. Koliko ste puta vidjeli skupinu od 16-35 godina starosti , zagledane u svoje smartphone uređaje, umjesto da su se provodili i zabavljali s društvom? Odgovor je prečesto. SmartWatch je idealno rješenje za praćenje obavijesti s društvenih mreža, čitanje poruka ili elektroničke pošte, umjesto da za sve to svaki puta moramo izvaditi telefon iz džepa ili torbice.

Sony SmartWatch uređaj nudi aplikacije te je integriran sa Android sustavom,te će korisnici moći pogledati vremensku prognozu, pratiti što se događa na društvenim mrežama, kontrolirati glazbu i još mnogo toga. Baš kao što su smartphone uređaji pokrenuli novi val razvoja, tako će biti i sa SmartWatch uređajima.

Već postoje dokazi koji ukazuju na to da SmartWatch uređaji dobivaju na popularnosti. Pametni sat Pebble bi se uskoro trebao naći u ponudi Best Buy trgovina. Također se uz Apple, Samsung i Sony, kompanija Qualcomm navodno sprema ući u SmartWatch tržište.

Još iz kategorije

Xiaomi je najbrže rastući vodeći brend pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine

Xiaomi je najbrže rastući vodeći brend pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine

28.01.2021. komentiraj

Prema analizi podataka o globalnom tržištu pametnih telefona za četvrti kvartal 2020. godine koju su danas objavili IDC, Canalys i Counterpoint, Xiaomi je zadržao treće mjesto na svjetskom tržištu pametnih telefona s najjačim rastom na godišnjoj razini među top 5 brendova.

Zašto prednaručiti Huawei Mate 40 Pro?

Zašto prednaručiti Huawei Mate 40 Pro?

28.01.2021. komentiraj

Huawei Mate 40 Pro predstavljen je u listopadu prošle godine, a u Hrvatskoj je odnedavno dostupan u prednarudžbi. Ovaj pametni telefon u međuvremenu je osvajao brojne nagrade, a svojim je karakteristikama oduševio velik broj recenzenata i stručnjaka. Huawei Mate 40 Pro+ i Mate 40 Pro od svojeg se predstavljanja nalaze na vrhu prestižne DxOMark ljestvice, dok će se u napredne mogućnosti kamera Mate 40 Pro modela uskoro moći uvjeriti i hrvatski korisnici.

Adata donosi novu generaciju DDR5 memorijskih modula

Adata donosi novu generaciju DDR5 memorijskih modula

27.01.2021. komentiraj

Adata Technology sprema se tržišno predstaviti novu generaciju DDR5 memorijskih modula koji će nuditi znatna poboljšanja u brzini, kapacitetu, ali i veću propusnost po procesorskoj jezgri. Adata je blisko surađivala s dvama vodećim proizvođačima matičnih ploča, tvrtkama MSI i Gigabyte, radi osiguranja optimiziranog iskustva kroz sinergiju između Adata-inih DDR5 modula i njihovih najnovijih Intel platformi, ističu u kompaniji.