Pametni domovi su IN

Pametni domovi su IN

Foto: DepositPhotos

Juniper Research u svom je istraživanju otkrio da će glasovni asistenti i pametni uređaji za domove na tržištu dosegnuti brojku od 555 milijuna do 2024., što je osjetno više no 105 milijuna prognoziranih za ovu godinu i ukupno je rast od 769 posto. Ujedno, Juniper prognozira da će 90 posto glasovnih asistenata biti iskorišteno za kontrolu nad pametnih uređajima u domovima.

Takva situacija zbit će se zahvaljujući kineskim proizvođačima, koji su se uključili na ovo potentno tržište. Zasad, očekivano, Amazon vodi na tržištu zahvaljujući naprednom hubu Echo Plus, koja se temelji na Alexi i njenim mogućnostima.

Prvenstveno, popularnost se može zahvaliti činjenici da "treća strana" ima pristup Amazonovu ekosustavu. Također, Amazon je preuzeo Blink, Ring i eero pa će biti još dominantniji, ali i inovativniji na tržišu koje tiče pametnih domova.

Google sve to neće promatrati po strani, dapače. S obzirom na preuzimanje Nesta prije nekoliko godina, ali i dodavanje Assistanta na razne uređaje, transformirat će situaciju u svoju korist. Ujedno, Juniper vjeruje da će Googleova ulaganja u umjetnu inteligenciju uvelike pomoći u pridobivanju novih korisnika, koje će mogućnosti onoga što Google nudi svakako motivirati da mu se priklone.

Ali, Kinezi imaju prednost svog tržišta, na kojem konstantno "obitavaju" stotine milijuna korisnika zaljubljenih u tehnologiji, ali i domaće proizvode. Koji su im prilagođeni i jeftini. Primjerice, na tržištu pametnih domova to su oni koje proizvode iFlytek, Baidu i Huawei. No, trenutno svi skupa čine tek četiri milijuna na tržištu, što je skromno i upravo zato je prognoziranih stotinu milijuna uređaja za pametne domove u Kini do 2024. iznimna stvar. Većinom će to biti upravo kineski proizvođači.

Naravno, kineski rast bit će usporen ukoliko se ne promijeni na bolje situacija oko trgovinskog rata sa Sjedinjenim Američkim Državama, što bi se unutar gotovo pet godina svakako moralo dogoditi - u pozitivnom smjeru. Nakon toga, Kineze će biti teško zaustaviti u pohodu na tržište...

Još iz kategorije

ADATA predstavlja vanjski SSD SE760

ADATA predstavlja vanjski SSD SE760

26.02.2020. komentiraj

ADATA Technologyje predstavila novi vanjski SSD ADATA SE760. „Taj SSD krasi privlačan izgled i kompaktne dimenzije radi lakše prenosivosti te on ima USB 3.2 Gen 2 sučelje koje nudi izvrsne performanse čitanja i pisanja“, ističu iz Adate i dodaju da on ima kompaktan i optimiziran dizajn savršen za korištenje u pokretu.

Odgovor Googleovu Playu je Huawei AppGallery

Odgovor Googleovu Playu je Huawei AppGallery

25.02.2020. komentiraj

Postupno širenje dostupnosti 5G podrazumijeva revolucionarno mobilno iskustvo. Korisnici sve više koriste niz različitih uređaja u raznim uvjetima, dok su mobilne aplikacije ključne za bogatiji doživljaj povezanosti. Huawei vjeruje da će potražnja za pametnijim aplikacijama samo rasti i pritom želi biti među prvima koju će omogućiti ovu snažnu promjenu.

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

24.02.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Grupa (CBG) održala je virtualno predstavljanje novih proizvoda u Barceloni, tijekom kojeg je predstavila niz novih 5G proizvoda te strategiju koja demonstrira njihove mogućnosti. Ključni predstavljeni proizvodi su: HUAWEI Mate Xs, najnoviji sklopivi uređaj kojeg odlikuje vrhunski hardware i software, HUAWEI MatePad Pro 5G, 5G tablet koji nudi premium iskustvo u svim uvjetima, HUAWEI Wi-Fi AX3 i HUAWEI 5G CPE Pro 2 su dva rješenja za povezivanje s Wi-Fi 6+ koji nude brzu povezivost. Uz to, Huawei je predstavio i niz novih HUAWEI MateBook laptopa, koje pokreće 10. Generacija Intel® Core procesora te Windows operativni sustav.