Oslobodite svoj um uz pomoć mobilnog telefona

Oslobodite svoj um uz pomoć mobilnog telefona

Foto: Fotolia

Ukoliko se u vrevi poslovnog dana poželite opustiti i meditacijom odagnati stres i naporne misli, bez straha se možete upustiti u tu avanturu znajući da će vas vaš mobilni telefon na vrijeme upozoriti na trenutak kada se morate vratiti u dnevnu zbilju. Iako se za navedenu upotrebu mogu koristiti alternativne fizičke i digitalne naprave, vjerojatno nitko ne želi da ga iz meditativnog stanja prene kakav prodoran i neugodan zvuk, a kakav je obično potreban za buđenje iz dubokog sna. Bolje rješenje je specijalizirana aplikacija, a iPhone se odnedavno može pohvaliti jednom takvom minimalističkom kreacijom. Riječ je o aplikaciji Mind.

Ono što ju razlikuje od sličnih rješenja je da joj cilj nije izravno (besplatna je) ili posredno (nema oglasa) zaraditi novac te da je dizajnirana vrlo ciljano i jasno, u skladu sa svojom namjenom. Ima jedan jedini ekran s izbornikom u boji, a kojim se bira dužina meditacije, između jedne minute i jednog sata. Kada se pokrene mjerenje vremena, aplikacija će na zaslonu ispisati poruku da se opustite i usredotočite na disanje. To je znak da meditacija može početi. Kada istekne definirani vremenski period Mind će diskretnim zvukom ugodnog zvona označiti kraj definiranog razdoblja.

Ovakav jednostavan i nenametljiv pristup u dizajniranju aplikacije za mobilne telefone je pravo osvježenje u poplavi programskih zanovijetala koja, za razliku od Minda, pažnju neprestano traže – umjesto da ju daju.

Još iz kategorije

Brojni noviteti za kućnu zabavu iz Panasonica

Brojni noviteti za kućnu zabavu iz Panasonica

23.02.2019. komentiraj

Panasonic je sredinom veljače najavio veći broj uređaja iz audio video segmenta koji će se uskoro pojaviti na tržištu. Riječ je o televizorima, slušalicama, kućnim audio sustavima te Blu-ray playerima.

MWC 2019: Hangar18 u Barceloni predstavlja nove uređaje unutar NOA branda

MWC 2019: Hangar18 u Barceloni predstavlja nove uređaje unutar NOA branda

23.02.2019. komentiraj

NOA već treću godinu sudjeluje na najvećem svjetskom sajmu mobilnih tehnologija, Mobile World Congress koji se održava u Barceloni. Uz već najavljenu novu F seriju pametnih uređaja temeljenu na AI te ostale pametne telefone, predstavit će i NOA Vision televizore, NOA tablete, dodatnu opremu NOAline te nove modele iz RUGGED serije.

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

22.02.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona iznimno su moćni i to nije nikakva tajna, ali svejedno impresioniraju brojke kao one posljednje o stanju na europskom tržištu, gdje skoro pa trećinu udjela čine upravi kineski proizvođači. Konkretnije, riječ je o 32 posto, a sve zahvaljujući kompanijama kao Huawei, Oppo i Xiaomi.