Oslobodite svoj um uz pomoć mobilnog telefona

Oslobodite svoj um uz pomoć mobilnog telefona

Foto: Fotolia

Ukoliko se u vrevi poslovnog dana poželite opustiti i meditacijom odagnati stres i naporne misli, bez straha se možete upustiti u tu avanturu znajući da će vas vaš mobilni telefon na vrijeme upozoriti na trenutak kada se morate vratiti u dnevnu zbilju. Iako se za navedenu upotrebu mogu koristiti alternativne fizičke i digitalne naprave, vjerojatno nitko ne želi da ga iz meditativnog stanja prene kakav prodoran i neugodan zvuk, a kakav je obično potreban za buđenje iz dubokog sna. Bolje rješenje je specijalizirana aplikacija, a iPhone se odnedavno može pohvaliti jednom takvom minimalističkom kreacijom. Riječ je o aplikaciji Mind.

Ono što ju razlikuje od sličnih rješenja je da joj cilj nije izravno (besplatna je) ili posredno (nema oglasa) zaraditi novac te da je dizajnirana vrlo ciljano i jasno, u skladu sa svojom namjenom. Ima jedan jedini ekran s izbornikom u boji, a kojim se bira dužina meditacije, između jedne minute i jednog sata. Kada se pokrene mjerenje vremena, aplikacija će na zaslonu ispisati poruku da se opustite i usredotočite na disanje. To je znak da meditacija može početi. Kada istekne definirani vremenski period Mind će diskretnim zvukom ugodnog zvona označiti kraj definiranog razdoblja.

Ovakav jednostavan i nenametljiv pristup u dizajniranju aplikacije za mobilne telefone je pravo osvježenje u poplavi programskih zanovijetala koja, za razliku od Minda, pažnju neprestano traže – umjesto da ju daju.

Još iz kategorije

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

24.08.2019. komentiraj

Ovogodišnji Gamescom u Koelnu Samsung Electronics iskoristio je za predstavljanje novog gaming monitora oznake CRG5. To je, kako tvrde u Saumsungu, posljednji u seriji Samsung zakrivljenih gaming monitora. Gamescom, najveći svjetski gaming sajam, važan je događaj za Samsung na kojem prikazuju svoju najnoviju gaming tehnologiju. Osim CRG5, posjetitelji gamescoma su mogli iskusiti i druge Samsungove inovacije u polju gaming monitora, uključujući Space Gaming Monitor (SR75Q) i Super Ultra-wide CRG9 49”, ističu iz ovog korejskog proizvođača.

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.