Oslobodite svoj um uz pomoć mobilnog telefona

Oslobodite svoj um uz pomoć mobilnog telefona

Foto: Fotolia

Ukoliko se u vrevi poslovnog dana poželite opustiti i meditacijom odagnati stres i naporne misli, bez straha se možete upustiti u tu avanturu znajući da će vas vaš mobilni telefon na vrijeme upozoriti na trenutak kada se morate vratiti u dnevnu zbilju. Iako se za navedenu upotrebu mogu koristiti alternativne fizičke i digitalne naprave, vjerojatno nitko ne želi da ga iz meditativnog stanja prene kakav prodoran i neugodan zvuk, a kakav je obično potreban za buđenje iz dubokog sna. Bolje rješenje je specijalizirana aplikacija, a iPhone se odnedavno može pohvaliti jednom takvom minimalističkom kreacijom. Riječ je o aplikaciji Mind.

Ono što ju razlikuje od sličnih rješenja je da joj cilj nije izravno (besplatna je) ili posredno (nema oglasa) zaraditi novac te da je dizajnirana vrlo ciljano i jasno, u skladu sa svojom namjenom. Ima jedan jedini ekran s izbornikom u boji, a kojim se bira dužina meditacije, između jedne minute i jednog sata. Kada se pokrene mjerenje vremena, aplikacija će na zaslonu ispisati poruku da se opustite i usredotočite na disanje. To je znak da meditacija može početi. Kada istekne definirani vremenski period Mind će diskretnim zvukom ugodnog zvona označiti kraj definiranog razdoblja.

Ovakav jednostavan i nenametljiv pristup u dizajniranju aplikacije za mobilne telefone je pravo osvježenje u poplavi programskih zanovijetala koja, za razliku od Minda, pažnju neprestano traže – umjesto da ju daju.

Još iz kategorije

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

17.01.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Group je objavio kako je do kraja 2019. godine isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona. Snažna prodaja rezultat je predanosti u istraživanju 5G tehnologije, a Huaweijevo liderstvo u 5G tehnologiji dodatno je ojačano.

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD namijenjen uporabi u data centrima

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD namijenjen uporabi u data centrima

17.01.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe objavila je dostupnost novog SSD-a namijenjenog data centrima, modela DC1000B M.2 NVMe. Ovaj novi SSD je idealan za servere koji dolaze s jednim ili dva M.2 NVMe utora namijenjenih za podizanje sustava, čuvajući tako vrijedne 2.5″  ladice na prednjoj strani servera namijenjene za diskove za dodatnu pohranu podataka.

Huawei P smart Pro dostupan i u Hrvatskoj

Huawei P smart Pro dostupan i u Hrvatskoj

16.01.2020. komentiraj

Huawei P smart Pro odsad je dostupan u prodaji kod operatera i maloprodajnih partnera. Ovaj pametni telefon odlikuje se karakteristikama pri čemu se ističu pop-up kamera od 16 MP te 6,59-inčni Ultra FullView zaslon. Značajka koja se iznimno ističe na P smart Pro mobitelu je super AI glavna kamera koja ima 48MP i s kojom korisnici mogu fotografirati izvrsne fotografije oštrih i jasnih detalja i u uvjetima slabijeg osvjetljenja, objašnjavaju iz Huaweija.