Oslobodite svoj um uz pomoć mobilnog telefona

Oslobodite svoj um uz pomoć mobilnog telefona

Foto: Fotolia

Ukoliko se u vrevi poslovnog dana poželite opustiti i meditacijom odagnati stres i naporne misli, bez straha se možete upustiti u tu avanturu znajući da će vas vaš mobilni telefon na vrijeme upozoriti na trenutak kada se morate vratiti u dnevnu zbilju. Iako se za navedenu upotrebu mogu koristiti alternativne fizičke i digitalne naprave, vjerojatno nitko ne želi da ga iz meditativnog stanja prene kakav prodoran i neugodan zvuk, a kakav je obično potreban za buđenje iz dubokog sna. Bolje rješenje je specijalizirana aplikacija, a iPhone se odnedavno može pohvaliti jednom takvom minimalističkom kreacijom. Riječ je o aplikaciji Mind.

Ono što ju razlikuje od sličnih rješenja je da joj cilj nije izravno (besplatna je) ili posredno (nema oglasa) zaraditi novac te da je dizajnirana vrlo ciljano i jasno, u skladu sa svojom namjenom. Ima jedan jedini ekran s izbornikom u boji, a kojim se bira dužina meditacije, između jedne minute i jednog sata. Kada se pokrene mjerenje vremena, aplikacija će na zaslonu ispisati poruku da se opustite i usredotočite na disanje. To je znak da meditacija može početi. Kada istekne definirani vremenski period Mind će diskretnim zvukom ugodnog zvona označiti kraj definiranog razdoblja.

Ovakav jednostavan i nenametljiv pristup u dizajniranju aplikacije za mobilne telefone je pravo osvježenje u poplavi programskih zanovijetala koja, za razliku od Minda, pažnju neprestano traže – umjesto da ju daju.

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.