Oprez! Sigurnosni propust u Samsung Galaxy S3 telefonu!

Oprez! Sigurnosni propust u Samsung Galaxy S3 telefonu!

Svim vlasnicima popularnog Samsung Galaxy S3 mobilnog telefona savjetujemo povećani oprez do izdavanja službene zakrpe za nedavno uočeni sigurnosni propust. Na sreću, riječ o problemu sa zaslonom za zaključavanje uređaja (Lockscreen) te samim time osobe koje vam žele zlo moraju doći u fizički kontakt s vašim uređajem (dakle, nema opasnosti prilikom redovitog korištenja aplikacija i komunikacijskih usluga i servisa).

Riječ je o načinu da se bez znanja PIN-a, lozinke ili vizualne šifre koji mobitel štite od neovlaštenog korištenja dobije pristup do glavnog izbornika. Propust se otkrio tek u utorak tako da je relativno nov. Osoba koja dođe u posjed vašeg mobilnog telefona treba pritisnuti opciju za poziv u nuždi, a koja je dostupna i kada je uređaj "zaključan" te izabrati izbornik s popisom brojeva hitnih službi.

Nakon toga treba pritisnuti fizičku tipku za povratak u glavni izbornik i brzo nakon toga tipku za uključivanje i isključivanje uređaja. Ukoliko se procedura izvede u odgovarajućem vremenskom rasponu (bitno je vrijeme reakcije između pritisaka na tipke) uređaj će bez upita za lozinku pokazati  glavni izbornik mobitela te se do restarta uređaja više neće moći ponovo zaključati.

Greška je prisutna na trenutačno aktualnoj inačici Android operacijskog sustava za Galaxy S3 telefone (4.2.1). Nadamo se da će ovaj propust, osim skore ispravke, ujedno potaknuti Samsung da skoro prilagodi i objavi nadogradnju na najnoviju inačicu Googleovog OS-a (4.2.2), a koja također donosi niz ispravki i dodatnih korisnih funkcija u osnovnom sustavu.

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.