Oprez! Sigurnosni propust u Samsung Galaxy S3 telefonu!

Oprez! Sigurnosni propust u Samsung Galaxy S3 telefonu!

Svim vlasnicima popularnog Samsung Galaxy S3 mobilnog telefona savjetujemo povećani oprez do izdavanja službene zakrpe za nedavno uočeni sigurnosni propust. Na sreću, riječ o problemu sa zaslonom za zaključavanje uređaja (Lockscreen) te samim time osobe koje vam žele zlo moraju doći u fizički kontakt s vašim uređajem (dakle, nema opasnosti prilikom redovitog korištenja aplikacija i komunikacijskih usluga i servisa).

Riječ je o načinu da se bez znanja PIN-a, lozinke ili vizualne šifre koji mobitel štite od neovlaštenog korištenja dobije pristup do glavnog izbornika. Propust se otkrio tek u utorak tako da je relativno nov. Osoba koja dođe u posjed vašeg mobilnog telefona treba pritisnuti opciju za poziv u nuždi, a koja je dostupna i kada je uređaj "zaključan" te izabrati izbornik s popisom brojeva hitnih službi.

Nakon toga treba pritisnuti fizičku tipku za povratak u glavni izbornik i brzo nakon toga tipku za uključivanje i isključivanje uređaja. Ukoliko se procedura izvede u odgovarajućem vremenskom rasponu (bitno je vrijeme reakcije između pritisaka na tipke) uređaj će bez upita za lozinku pokazati  glavni izbornik mobitela te se do restarta uređaja više neće moći ponovo zaključati.

Greška je prisutna na trenutačno aktualnoj inačici Android operacijskog sustava za Galaxy S3 telefone (4.2.1). Nadamo se da će ovaj propust, osim skore ispravke, ujedno potaknuti Samsung da skoro prilagodi i objavi nadogradnju na najnoviju inačicu Googleovog OS-a (4.2.2), a koja također donosi niz ispravki i dodatnih korisnih funkcija u osnovnom sustavu.

Još iz kategorije

Sony predstavio telefoto 600mm F4 G Master Prime objektiv

Sony predstavio telefoto 600mm F4 G Master Prime objektiv

18.06.2019. komentiraj

Tvrtka Sony objavila je još jedan impresivan dodatak svojoj vrhunskoj liniji objektiva G Master serije, novi FE 600mm F4 GM OSS super-telefoto objektiv (model SEL600F40GM). Objektiv tvrtke Sony najvećeg raspona, od 600mm, uključuje mnoge od najnaprednijih optičkih i mehaničkih tehnologija tvrtke, proizvodeći izuzetnu kvalitetu fotografije s izvanrednom brzinom fokusiranja i preciznošću. Najlakši u svojoj klasi , težine samo 3040g, model FE 600mm F4 GM OSS karakterizira izuzetno uravnotežen dizajn kako bi se osigurao najbolji mogući doživljaj snimanja. Zajedno s priznatim objektivom FE 400mm F2.8 GM OSS, novi raspon od 600mm daje profesionalnim fotografima sportaša, divljih životinja i fotoreporterima više opcija za snimanje subjekata na velikim udaljenostima s ekstremnom preciznošću i detaljima.

Edukativni alat koji je sada dostupan i u Hrvatskoj

Edukativni alat koji je sada dostupan i u Hrvatskoj

17.06.2019. komentiraj

MAKERphone, edukacijski mobilni telefon kojeg korisnik sastavlja posve samostalno, bit će dostupan od ovog tjedna u A1 ponudi, ekskluzivno za hrvatsko tržište. Edukativni je to alat u obliku mobilnog telefona koji najmlađim generacijama donosi posve novi oblik učenja, a imali su ga prilike testirati mali zaljubljenici u STEM područja na A1 MAKERphone igri avanture koja se održala ove subote u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

Orqa premašila sva očekivanja na Kickstarteru

Orqa premašila sva očekivanja na Kickstarteru

17.06.2019. komentiraj

Domaći startup iz Slavonske silicijske doline iz Osijek Orqa koja se bavi sustavima za FPV (first person view) za letenje bespilotnim letjelicama krenula je u svoju prvu Kickstareter kampanju za Orqa FPV.One naočale i u samo nekoliko sati premašila sva očekivanja prije svega svoja i 30 tisuća željenih dolara.