Oprez! Sigurnosni propust u Samsung Galaxy S3 telefonu!

Oprez! Sigurnosni propust u Samsung Galaxy S3 telefonu!

Svim vlasnicima popularnog Samsung Galaxy S3 mobilnog telefona savjetujemo povećani oprez do izdavanja službene zakrpe za nedavno uočeni sigurnosni propust. Na sreću, riječ o problemu sa zaslonom za zaključavanje uređaja (Lockscreen) te samim time osobe koje vam žele zlo moraju doći u fizički kontakt s vašim uređajem (dakle, nema opasnosti prilikom redovitog korištenja aplikacija i komunikacijskih usluga i servisa).

Riječ je o načinu da se bez znanja PIN-a, lozinke ili vizualne šifre koji mobitel štite od neovlaštenog korištenja dobije pristup do glavnog izbornika. Propust se otkrio tek u utorak tako da je relativno nov. Osoba koja dođe u posjed vašeg mobilnog telefona treba pritisnuti opciju za poziv u nuždi, a koja je dostupna i kada je uređaj "zaključan" te izabrati izbornik s popisom brojeva hitnih službi.

Nakon toga treba pritisnuti fizičku tipku za povratak u glavni izbornik i brzo nakon toga tipku za uključivanje i isključivanje uređaja. Ukoliko se procedura izvede u odgovarajućem vremenskom rasponu (bitno je vrijeme reakcije između pritisaka na tipke) uređaj će bez upita za lozinku pokazati  glavni izbornik mobitela te se do restarta uređaja više neće moći ponovo zaključati.

Greška je prisutna na trenutačno aktualnoj inačici Android operacijskog sustava za Galaxy S3 telefone (4.2.1). Nadamo se da će ovaj propust, osim skore ispravke, ujedno potaknuti Samsung da skoro prilagodi i objavi nadogradnju na najnoviju inačicu Googleovog OS-a (4.2.2), a koja također donosi niz ispravki i dodatnih korisnih funkcija u osnovnom sustavu.

Još iz kategorije

Otkriven veliki sigurnosni propust na električnim skuterima Xiaomija

Otkriven veliki sigurnosni propust na električnim skuterima Xiaomija

19.02.2019. komentiraj

Električni skuteri okupirali su ulice urbanih gradova i posebno su popularni u Kini, ali pronađen je način kako hakirati i njih, što znači da apsolutno nijedan uređaj koji se spaja na mrežu nije siguran od internetskih prijetnji. Ujedno, to je jako dobro upozorenje proizvođačima i korisnicima.

Canon predstavio kompaktni fotoaparat punog kadra EOS RP

Canon predstavio kompaktni fotoaparat punog kadra EOS RP

18.02.2019. komentiraj

Tvrtka Canon Europe predstavila je EOS RP, malen, lagan i praktičan fotoaparat punog kadra bez zrcala za napredne amatere koji žele zakoračiti u svijet sustava EOS R. Proizvođač ga promovira kao odlično rješenje za putovanja, fotografiranje pejzaža i portreta kao i snimanje videozapisa.

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.