Oprez! Sigurnosni propust u Samsung Galaxy S3 telefonu!

Oprez! Sigurnosni propust u Samsung Galaxy S3 telefonu!

Svim vlasnicima popularnog Samsung Galaxy S3 mobilnog telefona savjetujemo povećani oprez do izdavanja službene zakrpe za nedavno uočeni sigurnosni propust. Na sreću, riječ o problemu sa zaslonom za zaključavanje uređaja (Lockscreen) te samim time osobe koje vam žele zlo moraju doći u fizički kontakt s vašim uređajem (dakle, nema opasnosti prilikom redovitog korištenja aplikacija i komunikacijskih usluga i servisa).

Riječ je o načinu da se bez znanja PIN-a, lozinke ili vizualne šifre koji mobitel štite od neovlaštenog korištenja dobije pristup do glavnog izbornika. Propust se otkrio tek u utorak tako da je relativno nov. Osoba koja dođe u posjed vašeg mobilnog telefona treba pritisnuti opciju za poziv u nuždi, a koja je dostupna i kada je uređaj "zaključan" te izabrati izbornik s popisom brojeva hitnih službi.

Nakon toga treba pritisnuti fizičku tipku za povratak u glavni izbornik i brzo nakon toga tipku za uključivanje i isključivanje uređaja. Ukoliko se procedura izvede u odgovarajućem vremenskom rasponu (bitno je vrijeme reakcije između pritisaka na tipke) uređaj će bez upita za lozinku pokazati  glavni izbornik mobitela te se do restarta uređaja više neće moći ponovo zaključati.

Greška je prisutna na trenutačno aktualnoj inačici Android operacijskog sustava za Galaxy S3 telefone (4.2.1). Nadamo se da će ovaj propust, osim skore ispravke, ujedno potaknuti Samsung da skoro prilagodi i objavi nadogradnju na najnoviju inačicu Googleovog OS-a (4.2.2), a koja također donosi niz ispravki i dodatnih korisnih funkcija u osnovnom sustavu.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

18.10.2019. komentiraj

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica. To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.