OnePlus prikuplja privatne podatke korisnika bez njihovog znanja i dopuštenja

OnePlus prikuplja privatne podatke korisnika bez njihovog znanja i dopuštenja

Foto: OnePlus

Kineski OnePlus uistinu je vrhunski pametni telefon, u to nema nikakve sumnje. Ali, u moru pozitivnih izvještaja pojavio se i jedan negativan, koji nikako ne treba odbacivati. Naime, uređaj prikuplja privatne podatke svojih korisnika bez dopuštenja, što uistinu jest alarmantna situacija.

U Kini tako nešto nije problem, nitko se neće zbog toga uznemiriti, ali u ostatku svijeta vrijede neka druga pravila, zaštitničko naklonjenija korisnicima. Također, kako to već biva, kad krene jedna negativna vijest, poput lavine se pojave druge, nimalo nepoznate, ali dosad ne toliko eksponirane.

Naime, korisnici su se javljali i prijašnjih godina s navodima da je podrška koju OnePlus pruža slaba ili nikakve, a to može biti problem ako ste u Europi, a imate problem s uređajem koji treba slati na popravak u Kinu. Također, OnePlus 5 našao se u centru pažnje i zbog namještanja rezultata benchmarka, što je bacilo dodatnu mrlju na kompaniju.

Kao da to nije dosta, OnePlus 5 onemogućio je biranje poziva policiji, hitnoj pomoći, vatrogascima... direktno s početnog zaslona. Da bi se to moglo, treba ga otključati, a u slučaju neke nesreće vlasnik to možda ne može. Također, neki od uređaja stigli su s nepravilno postavljenim zaslonima. I na kraju ovi sigurnosni problemi...

Nije za isključiti ni da veće kompanije plasiraju negativne komentare, odnosno, da ih postavljaju u prvi plan. Ipak se zna da OnePlus glasi kao "flagship ubojica" zbog niske cijene i vrhunskih performansi. I sasvim sigurno je da će ove negativne vijesti narušiti prodaju, u to nema sumnje.

Dakle, na kraju, korisnici moraju znati da OnePlus bez dopuštenja prikuplja podatke kao IMEI, serijski broj uređaja, mobilni broj, MAC adresu, ime mreže koju koriste, IMSI prefiks, ESSID i BSSD, broj aplikacija, koliko se koriste, koliko često se uređaj ponovno pokreće, koliko često se puni...

Još iz kategorije

Do 2020. svaki stanovnik sa više od 6 IoT gadgeta

Do 2020. svaki stanovnik sa više od 6 IoT gadgeta

17.06.2018. komentiraj

Nova „industrijska“ revolucija, razvoj interneta stvari, digitalizacija poslovanja, korisnička podrška, internet stvari u svakodnevnom životu, razvoj industrije zabave, upravljanju rizicima i gradovima budućnosti bile su glavne teme tech & business konferencije „IoT Innovation Day“ koja je ovog tjedna održana na Sveučilištu VERN.

Dell i Alienware predstavili novitete u segmentu periferija za igru

Dell i Alienware predstavili novitete u segmentu periferija za igru

15.06.2018. komentiraj

Na najvećem gaming summitu E3, koji se održava u Los Angelesu, Dell gaming i Alienware predstavili su zanimljive novitete. Najnovije periferije iz tih su brendova Alienware gaming bežične slušalice i miš nove generacije Alienware Elite s brzim odazivom.

Konkurencija na tržištu pametnih zvučnika se zaoštrava

Konkurencija na tržištu pametnih zvučnika se zaoštrava

14.06.2018. komentiraj

Amazon na tržištu pametnih zvučnika zahvaljujući Alexa digitalnom asistentu u Echo uređajima dominira i tijekom prvog kvartala ove godine, kad se radi o udjelu na tržištu. Ali, konkurencija je počela loviti korak, a pod time se ponajviše misli na Google Assistant velikog Alphabeta, matične Googleove kompanije.