Održan još jedan Fotosajam – idealno mjesto za testiranje kamere na novom Huawei Mate 20 Pro

Održan još jedan Fotosajam – idealno mjesto za testiranje kamere na novom Huawei Mate 20 Pro

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Već tradicionalni zagrebački Fotosajam jučer je okupio stotine fotoentuzijasta, ali i profesionalnih fotografa na jednom mjestu uz nove objektive, fotiće, ali i dronove. Bilo je zanimljivo na jednom mjestu vidjeti izloške Canona, Nikona, Olympusa, Panasonica, Sonya. I da ovo je pisano baš abecednim, a ne nekim drugim redom. Da se netko ne bi uvrijedio.

Nakon Photokine u Kölnu koja je najveći svjetski fotosajam, ovo je nažalost jedini takav sajam u Zagrebu, ali i Hrvatskoj. Iako nije velik, posjetiteljima je osim novih fotića i dronova, ponudio i novitete kada je riječ o rasvjeti i to prije svega studijskoj flash rasvjeti, ali i LED rasvjeti. Bilo je zanimljivo prošetati izložbenim prostorom, ali i fotkati. A gdje je bolje mjesto nego isprobati novu kameru na Huawei Mate 20 Pro nego na foto sajmu. Iako mobiteli nikada neće zamijeniti profesionalne fotoaparate, a to tvrde i proizvođači leća za Huawei – Leica, očito je da su gotovo porazili segment malih kompaktnih fotoaparata.

Na svom novom Huawei Mate 20 Pro modelu mobilnog telefona koji pripada najvišem cjenovnom razredu Huawei je na stražnju stranu stavio čak tri kamere. Stražnja strana zadužena je za foto dio tako da se u kvadratičnom obliku smjestile 3 kamere i flash. za glavne fotografske zadaće zadužena je leća koja snima fotografije od 40 megapiksela.

Mate 20 Pro dobio je potpuno novu širokokutnu kameru od 20 megapiksela koja je zamijenila monokromatski senzor, a tu je i 8 mpx telefoto kamera koji ima podršku za 5x uvećanje slike.  Naravno s prednje strane je i kamera za selfie. Za sve foto izazove Huawei se diči i umjetnom inteligencijom koja pomaže pri fotografiranju.

Kako to Huawei Mate 20 Pro radi sa svoje tri kamere radi u gotovo pa studijskim uvjetima, odnosno studijskom rasvjetom i modelima pogledajte ovdje, ali i u galeriji.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.