Održan još jedan Fotosajam – idealno mjesto za testiranje kamere na novom Huawei Mate 20 Pro

Održan još jedan Fotosajam – idealno mjesto za testiranje kamere na novom Huawei Mate 20 Pro

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Već tradicionalni zagrebački Fotosajam jučer je okupio stotine fotoentuzijasta, ali i profesionalnih fotografa na jednom mjestu uz nove objektive, fotiće, ali i dronove. Bilo je zanimljivo na jednom mjestu vidjeti izloške Canona, Nikona, Olympusa, Panasonica, Sonya. I da ovo je pisano baš abecednim, a ne nekim drugim redom. Da se netko ne bi uvrijedio.

Nakon Photokine u Kölnu koja je najveći svjetski fotosajam, ovo je nažalost jedini takav sajam u Zagrebu, ali i Hrvatskoj. Iako nije velik, posjetiteljima je osim novih fotića i dronova, ponudio i novitete kada je riječ o rasvjeti i to prije svega studijskoj flash rasvjeti, ali i LED rasvjeti. Bilo je zanimljivo prošetati izložbenim prostorom, ali i fotkati. A gdje je bolje mjesto nego isprobati novu kameru na Huawei Mate 20 Pro nego na foto sajmu. Iako mobiteli nikada neće zamijeniti profesionalne fotoaparate, a to tvrde i proizvođači leća za Huawei – Leica, očito je da su gotovo porazili segment malih kompaktnih fotoaparata.

Na svom novom Huawei Mate 20 Pro modelu mobilnog telefona koji pripada najvišem cjenovnom razredu Huawei je na stražnju stranu stavio čak tri kamere. Stražnja strana zadužena je za foto dio tako da se u kvadratičnom obliku smjestile 3 kamere i flash. za glavne fotografske zadaće zadužena je leća koja snima fotografije od 40 megapiksela.

Mate 20 Pro dobio je potpuno novu širokokutnu kameru od 20 megapiksela koja je zamijenila monokromatski senzor, a tu je i 8 mpx telefoto kamera koji ima podršku za 5x uvećanje slike.  Naravno s prednje strane je i kamera za selfie. Za sve foto izazove Huawei se diči i umjetnom inteligencijom koja pomaže pri fotografiranju.

Kako to Huawei Mate 20 Pro radi sa svoje tri kamere radi u gotovo pa studijskim uvjetima, odnosno studijskom rasvjetom i modelima pogledajte ovdje, ali i u galeriji.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.