Održan još jedan Fotosajam – idealno mjesto za testiranje kamere na novom Huawei Mate 20 Pro

Održan još jedan Fotosajam – idealno mjesto za testiranje kamere na novom Huawei Mate 20 Pro

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Već tradicionalni zagrebački Fotosajam jučer je okupio stotine fotoentuzijasta, ali i profesionalnih fotografa na jednom mjestu uz nove objektive, fotiće, ali i dronove. Bilo je zanimljivo na jednom mjestu vidjeti izloške Canona, Nikona, Olympusa, Panasonica, Sonya. I da ovo je pisano baš abecednim, a ne nekim drugim redom. Da se netko ne bi uvrijedio.

Nakon Photokine u Kölnu koja je najveći svjetski fotosajam, ovo je nažalost jedini takav sajam u Zagrebu, ali i Hrvatskoj. Iako nije velik, posjetiteljima je osim novih fotića i dronova, ponudio i novitete kada je riječ o rasvjeti i to prije svega studijskoj flash rasvjeti, ali i LED rasvjeti. Bilo je zanimljivo prošetati izložbenim prostorom, ali i fotkati. A gdje je bolje mjesto nego isprobati novu kameru na Huawei Mate 20 Pro nego na foto sajmu. Iako mobiteli nikada neće zamijeniti profesionalne fotoaparate, a to tvrde i proizvođači leća za Huawei – Leica, očito je da su gotovo porazili segment malih kompaktnih fotoaparata.

Na svom novom Huawei Mate 20 Pro modelu mobilnog telefona koji pripada najvišem cjenovnom razredu Huawei je na stražnju stranu stavio čak tri kamere. Stražnja strana zadužena je za foto dio tako da se u kvadratičnom obliku smjestile 3 kamere i flash. za glavne fotografske zadaće zadužena je leća koja snima fotografije od 40 megapiksela.

Mate 20 Pro dobio je potpuno novu širokokutnu kameru od 20 megapiksela koja je zamijenila monokromatski senzor, a tu je i 8 mpx telefoto kamera koji ima podršku za 5x uvećanje slike.  Naravno s prednje strane je i kamera za selfie. Za sve foto izazove Huawei se diči i umjetnom inteligencijom koja pomaže pri fotografiranju.

Kako to Huawei Mate 20 Pro radi sa svoje tri kamere radi u gotovo pa studijskim uvjetima, odnosno studijskom rasvjetom i modelima pogledajte ovdje, ali i u galeriji.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Brojni noviteti za kućnu zabavu iz Panasonica

Brojni noviteti za kućnu zabavu iz Panasonica

23.02.2019. komentiraj

Panasonic je sredinom veljače najavio veći broj uređaja iz audio video segmenta koji će se uskoro pojaviti na tržištu. Riječ je o televizorima, slušalicama, kućnim audio sustavima te Blu-ray playerima.

MWC 2019: Hangar18 u Barceloni predstavlja nove uređaje unutar NOA branda

MWC 2019: Hangar18 u Barceloni predstavlja nove uređaje unutar NOA branda

23.02.2019. komentiraj

NOA već treću godinu sudjeluje na najvećem svjetskom sajmu mobilnih tehnologija, Mobile World Congress koji se održava u Barceloni. Uz već najavljenu novu F seriju pametnih uređaja temeljenu na AI te ostale pametne telefone, predstavit će i NOA Vision televizore, NOA tablete, dodatnu opremu NOAline te nove modele iz RUGGED serije.

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

22.02.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona iznimno su moćni i to nije nikakva tajna, ali svejedno impresioniraju brojke kao one posljednje o stanju na europskom tržištu, gdje skoro pa trećinu udjela čine upravi kineski proizvođači. Konkretnije, riječ je o 32 posto, a sve zahvaljujući kompanijama kao Huawei, Oppo i Xiaomi.