Od svih predstavljenih noviteta Apple One je najzanimljiviji

Od svih predstavljenih noviteta Apple One je najzanimljiviji

Foto: Antonio Jularić

Apple je na svom eventu 15. rujna najavio Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, Apple One pakete usluga, Apple Fitness Plus koji bi potencijalno bio konkurent za Peloton te iPad i iPad Air nadopune. Sve to s razlogom izaziva uzbuđenje kod korisnika.

Bez obzira što je sve ovo bilo samo zagrijavanje za predstavljanje iPhone 5G modela nešto kasnije ove jeseni, u Appleu jako dobro znaju da širina usluga i proizvoda koju imaju nailazi na sjajan odaziv korisnika. Pa krenimo s novitetima...

Apple Watch Series 6

Imat će više boja, a crvena će koštati početnih 399 američkih dolara. Značajno je što će ova serija biti 20 posto brža od prethodne, imat će čip baziran na Bionic procesoru koji se nalazi u iPhoneu, imat će "always-on" zaslon koji je 2,5 puta svjetliji na otvorenom. Tu su i animoji watch noviteti, više mogućnosti za developere, poboljšane altimeter mogućnosti, pružanje bolje kontrole roditeljima kako bi mogli paziti što djeca koja nemaju iPhone rade.

Ipak, vjerojatno najveće značajke bit će na području zdravlja jer serija 6 će bolje pratiti stanje našeg organizma, od kisika, tlaka, načina na koji spavamo...

Također, predstavljena je i Series 6 verzija s Apple Watch SE, koja je jeftinija (279 dolara).

Apple Fitness Plus

Rekreativci bi mogli doći na svoje s ovom mogućnosti, koja Apple Watch poboljšava u svakom smislu zbog načina na koji se pristupa glazbi te samo treningu. Uz to, nude se programi za vježbu, no treba znati i da se usluga plaća 9,99 dolara mjesečno ili 79,99 dolara godišnje.

Apple One

Paket koji će objediniti usluge kao Arcade, Fitness, News i Music koštat će 14,95 dolara mjesečno, obiteljski paket 19,95 dolara mjesečno i Premier paket 29,95 dolara mjesečno. Za ovu uslugu nisu potrebni nikakvi kabeli i komplikacije, Apple sve postavlja pod jedno i olakšava život korisnicima.

Nova iPad "postava"

Stigla je osma generacija i ima A12 Bionic čip. Uz njega ide Neural engine, iPad OS 14 i poboljšanja za Apple Pencil. Početna cijena je 329 dolara, odnosno 299 dolara za obrazovanje.

Novi iPad Air model

Dolazi s A14 Bionic, ali i USB-C, što je velika novost jer tako nešto svakako nedostaje korisnicima proteklih godina, koliko veći dio svijeta ima takvu mogućnost konekcije. Početna cijena bit će 599 dolara i moći će se kupovati od listopada.

Još iz kategorije

Mobiteli uzrok svake treće nesreće

Mobiteli uzrok svake treće nesreće

21.10.2020. komentiraj

Na fontanu Sveučilišne livade je 21. listopada u 20 sati projiciran logotip kampanje Dan bez mobitela u prometu čime je grad Zagreb i simbolički podržao kampanju osvješćivanja o opasnostima korištenja mobitela u prometu, koja se provodi već četvrtu godinu. Podaci govore kako se mobitel  popeo s četvrtog na treće mjesto kao uzrok prometnih nesreća. Lani je MUP uhvatio 43.240 vozača da koriste mobitel u vožnji, što je 6 posto više nego u 2018. godini.

Nova Canonova bljeskalica za zahtjevne korisnike

Nova Canonova bljeskalica za zahtjevne korisnike

21.10.2020. komentiraj

Canon Europe predstavlja Speedlite EL-1 – novu bljeskalicu iz linije Speedlite visokih performansi koja dosljedno i pouzdano funkcionira čak i u nepovoljnim uvjetima zahvaljujući robusnom dizajnu otpornom na vremenske prilike, tvrde u kompaniji.

Novi kompaktan fotić iz Canon

Novi kompaktan fotić iz Canon

21.10.2020. komentiraj

Canon Europe je predstavio PowerShot ZOOM – lagani fotoaparat razlučivosti 12 megapiksela koji stane na dlan sa stabilizacijom slike i zumom u tri koraka koji se lako koristi. Pomoću njega korisnici će moći iskusiti svaki trenutak i detaljno ga ponovno proživjeti, tvrde u kompaniji.