Novi video objektiv iz Canona za 4K snimanje

Novi video objektiv iz Canona za 4K snimanje

Canon Europe predstavlja proširenje svojih vodećih 4K objektiva za televizijsku produkciju za kamere s 2/3-inčnim senzorom u vidu modela CJ15ex4.3B. Nudeći izvanredne optičke performanse po kojima je Canonova serija UHDxs već poznata, objektiv CJ15ex4.3B podržava maksimalni zum od 15x i širokokutnu žarišnu duljinu od 4,3 mm.

„Ovaj lagani (2,19 kg) i kompaktni objektiv, koji je sada Canonov model za sve scenarije televizijskog emitiranja, omogućuje snimateljima postizanje 4K optičkih performansi čak i uz ugrađeni 2x ekstender, pa su snimke uvijek u najvećoj razlučivosti – od središta slike, pa do samih rubova. Potražnja gledatelja za 4K sadržajima raste, pa je CJ15ex4.3B savršen izbor za snimatelje koji žele stvarati sadržaje za budućnost i misle o tome prilikom nadogradnje na 4K sustave i tijekove rada“, ističu u Canonu.

Funkcija zuma objektiva CJ15ex4.3B, koja se kontrolira preko višegrupnog pomičnog zuma i asferičnih leća, osigurava dosljedne i pouzdane optičke performanse, pojašnjavaju u Canonu i dodaju da čak i prilikom korištenja njegova ugrađenog 2x ekstendera moguće je dobiti vrhunske 4K snimke. Uz to, poboljšan sustav unutrašnjeg fokusiranja kontrolira fluktuaciju fokusa i poboljšava razlučivost u perifernim dijelovima zaslona, pa su snimke mirnije, čišće i oštrije.

Prošle godine Canon je slavio 60. godišnjicu svojeg djelovanja na području televizijskih objektiva. Predstavljanjem modela CJ15ex4.3B ovaj proizvođač nastavlja dugu tradiciju nuđenja inovativnih i optički izvrsnih proizvoda. Uz vjernu reprodukciju boja, ovaj objektiv podržava korekciju kromatskih odstupanja BT.2020 kad je uparen s kompatibilnom 4K kamerom. Idući još jedan korak dalje od uobičajenog standarda za emitiranje (ITU-R preporuka BT.709), televizijski snimatelji mogu koristiti CJ15ex4.3B za postizanje šireg gamuta boja. Rezultat takvih sposobnosti objektiva je svjetlija, životnija i dinamičnija slika s izvanrednim tonovima, realističnim teksturama i dubinom, što znači da u potpunosti ispunjava očekivanja konzumenata koji žele sve dojmljivija iskustva televizijskog programa.

Optimizirani raspored fluoritnih, UD i Super UD¹ elemenata objektiva koji je korišten kod modela CJ15ex4.3B optički ispravlja kromatska odstupanja. Pomoću te tehnologije koju je razvio Canon objektiv daje prekrasne slike s manje zamućenosti boje ili boje izvan obrisa. Osim toga, to je prvi objektiv za televizijsku produkciju koji ima ASC (Air Sphere Coating) – novu tehnologiju premaza koji poništava refleksiju svjetla i time smanjuje intenzitet ghostinga te se postižu autentičnije HDR snimke.

„Zahvaljujući svojoj širokokutnoj žarišnoj duljini i omjeru zuma, CJ15ex4.3B je savršen za snimanje scena kao što su ptičje perspektive stadiona i pejzaži. Takve značajke uparene s kompaktnim i laganim dizajnom čine ovaj objektiv prikladnim i za snimanje u uskim prostorima ili u neposrednoj blizini objekata kad je nužan stil snimanja „s ramena“. Ovaj prenosivi objektiv za televizijsku produkciju oslanja se na trajnost uobičajenih HD objektiva i osigurava veliku mobilnost kakva se traži od kamera u područjima novinarskog izvješćivanja i dokumentaristike. Ergonomski dizajniran za snimatelje koji duže periode snimaju s ramena,  rukohvat objektiva CJ15ex4.3B lijepo sjeda u korisnikovu ruku, smanjuje opterećenje i omogućuje nesputano snimanje“, tvrde u Canonu.

Canon istovremeno predstavlja i svoj najnoviji dodatak ponudi sustava Cinema EOS, EOS C500 Mark II –kompaktnu i svestranu 5,9K kameru punog kadra nove generacije, te DP-V3120 – 4K HDR profesionalni referentni zaslon svjetline 2000 cd/m².

Još iz kategorije

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

29.05.2020. komentiraj

ADATA Technology predstavlja vanjsku bateriju T5000C, kapaciteta 5000 mAh. Donoseći jedinstveni dizajnerski pristup vanjskim memorijama, kompaktni T5000C opremljen je prekrasno ugraviranim cvjetnim uzorkom osvježavajućeg, proljećem inspiriranog izgleda i ugodnog osjećaja na dodir. Baterija dolazi u dvije zračne, pastelne boje koje savršeno pristaju uz cvjetni uzorak. Osim sjajnog izgleda, T5000C donosi i sjajne karakteristike, uključujući USB tip A i tip C priključke koji podržavaju dvosmjerno punjenje.

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

29.05.2020. komentiraj

U vremenima povećane potrebe za monitorima većih veličina, poboljšanim opcijama povezivanja i još boljom kvalitetom slike, specijalist za monitore AOC najavljuje novu P2 seriju monitora za poslovne korisnike.

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

28.05.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je na domaćem tržištu početak prodaje novih modela iz Lifestyle linije televizora za 2020. godinu – The Serif i The Frame. Ove modele karakterizira istančan dizajn, koji se uklapa u svaki interijer, ali i dobro poznata Quantum Dot tehnologija, visoka rezolucija i napredne funkcije na bazi umjetne inteligencije koje svaku sliku unaprjeđuje do 4K kvalitete.