Novi video objektiv iz Canona za 4K snimanje

Novi video objektiv iz Canona za 4K snimanje

Canon Europe predstavlja proširenje svojih vodećih 4K objektiva za televizijsku produkciju za kamere s 2/3-inčnim senzorom u vidu modela CJ15ex4.3B. Nudeći izvanredne optičke performanse po kojima je Canonova serija UHDxs već poznata, objektiv CJ15ex4.3B podržava maksimalni zum od 15x i širokokutnu žarišnu duljinu od 4,3 mm.

„Ovaj lagani (2,19 kg) i kompaktni objektiv, koji je sada Canonov model za sve scenarije televizijskog emitiranja, omogućuje snimateljima postizanje 4K optičkih performansi čak i uz ugrađeni 2x ekstender, pa su snimke uvijek u najvećoj razlučivosti – od središta slike, pa do samih rubova. Potražnja gledatelja za 4K sadržajima raste, pa je CJ15ex4.3B savršen izbor za snimatelje koji žele stvarati sadržaje za budućnost i misle o tome prilikom nadogradnje na 4K sustave i tijekove rada“, ističu u Canonu.

Funkcija zuma objektiva CJ15ex4.3B, koja se kontrolira preko višegrupnog pomičnog zuma i asferičnih leća, osigurava dosljedne i pouzdane optičke performanse, pojašnjavaju u Canonu i dodaju da čak i prilikom korištenja njegova ugrađenog 2x ekstendera moguće je dobiti vrhunske 4K snimke. Uz to, poboljšan sustav unutrašnjeg fokusiranja kontrolira fluktuaciju fokusa i poboljšava razlučivost u perifernim dijelovima zaslona, pa su snimke mirnije, čišće i oštrije.

Prošle godine Canon je slavio 60. godišnjicu svojeg djelovanja na području televizijskih objektiva. Predstavljanjem modela CJ15ex4.3B ovaj proizvođač nastavlja dugu tradiciju nuđenja inovativnih i optički izvrsnih proizvoda. Uz vjernu reprodukciju boja, ovaj objektiv podržava korekciju kromatskih odstupanja BT.2020 kad je uparen s kompatibilnom 4K kamerom. Idući još jedan korak dalje od uobičajenog standarda za emitiranje (ITU-R preporuka BT.709), televizijski snimatelji mogu koristiti CJ15ex4.3B za postizanje šireg gamuta boja. Rezultat takvih sposobnosti objektiva je svjetlija, životnija i dinamičnija slika s izvanrednim tonovima, realističnim teksturama i dubinom, što znači da u potpunosti ispunjava očekivanja konzumenata koji žele sve dojmljivija iskustva televizijskog programa.

Optimizirani raspored fluoritnih, UD i Super UD¹ elemenata objektiva koji je korišten kod modela CJ15ex4.3B optički ispravlja kromatska odstupanja. Pomoću te tehnologije koju je razvio Canon objektiv daje prekrasne slike s manje zamućenosti boje ili boje izvan obrisa. Osim toga, to je prvi objektiv za televizijsku produkciju koji ima ASC (Air Sphere Coating) – novu tehnologiju premaza koji poništava refleksiju svjetla i time smanjuje intenzitet ghostinga te se postižu autentičnije HDR snimke.

„Zahvaljujući svojoj širokokutnoj žarišnoj duljini i omjeru zuma, CJ15ex4.3B je savršen za snimanje scena kao što su ptičje perspektive stadiona i pejzaži. Takve značajke uparene s kompaktnim i laganim dizajnom čine ovaj objektiv prikladnim i za snimanje u uskim prostorima ili u neposrednoj blizini objekata kad je nužan stil snimanja „s ramena“. Ovaj prenosivi objektiv za televizijsku produkciju oslanja se na trajnost uobičajenih HD objektiva i osigurava veliku mobilnost kakva se traži od kamera u područjima novinarskog izvješćivanja i dokumentaristike. Ergonomski dizajniran za snimatelje koji duže periode snimaju s ramena,  rukohvat objektiva CJ15ex4.3B lijepo sjeda u korisnikovu ruku, smanjuje opterećenje i omogućuje nesputano snimanje“, tvrde u Canonu.

Canon istovremeno predstavlja i svoj najnoviji dodatak ponudi sustava Cinema EOS, EOS C500 Mark II –kompaktnu i svestranu 5,9K kameru punog kadra nove generacije, te DP-V3120 – 4K HDR profesionalni referentni zaslon svjetline 2000 cd/m².

Još iz kategorije

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Canon obilježava važan događaj u svojoj ponudi fotoaparata: naime, 20. rujna 2019. proizvodnja Canonovih fotoaparata s filmom od srebrnih halogenida i onih digitalnih sa zamjenjivim objektivom iz serije EOS premašila je 100 milijuna  jedinica. Jedan fotoaparat bez zrcala EOS R (izvorno predstavljeni u listopadu 2018.) bio je 100-milijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS.