Novi veliki memorijski čipovi za pametne telefone iz Samsunga

Novi veliki memorijski čipovi za pametne telefone iz Samsunga

Foto: Samsung

Korejski Samsung objavio je kako je krenula serijska proizvodnja 12GB LPDDR5 mobilnog DRAM-a. Osim što je prilagođeno 5G značajkama i umjetnoj inteligenciji u izradi budućih pametnih telefona, novo rješenje ubrzat će rast segmenta memorije. Samsung krajem mjeseca planira započeti i masovnu proizvodnju paketa te memorije pri čemu će svaki modul sadržavati osam 12GB čipova.

„Oduševljeni smo što, uz masovnu proizvodnju 12GB LPDDR5 čipova koji se temelje na najnovijoj 10-nanometarskoj tehnologiji, podržavamo pravovremeno lansiranje vodećih 5G pametnih telefona za naše korisnike širom svijeta. Samsung ostaje predan brzom uvođenju tehnologija mobilne memorije nove generacije, koje pružaju bolje performanse i veći kapacitet, jer kontinuirano potičemo rast tržišta.“, izjavio je potpredsjednik DRAM poslovanja u Samsungu Jung-bae Lee.

Zahvaljujući brzini, Samsungov novi mobilni DRAM omogućuje pametnim telefonima nove generacije da u potpunosti iskoriste 5G značajke uz pojačanu podršku mogućnosti umjetne inteligencije. Uz brzinu od 5.500 megabita u sekundi, 12GB LPDDR5 je 1,3 puta brži od prethodne mobilne memorije, koja se nalazi u današnjim pametnim telefonima.

S kapacitetom od 12 GB, taj čip u sekundi može prenijeti 44 GB podataka ili otprilike 12 filmova u punoj HD rezoluciji.

Novi čip također koristi do 30 posto manje energije od svog prethodnika, integrirajući novi dizajn s poboljšanom funkcijom mjerenja vremena, treninga i niske potrošnje energije koja osigurava stabilne performanse. Očekuje se da će Samsung iduće godine letvicu podići još više te razviti čipove kapaciteta 16GB.

Još iz kategorije

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

24.08.2019. komentiraj

Ovogodišnji Gamescom u Koelnu Samsung Electronics iskoristio je za predstavljanje novog gaming monitora oznake CRG5. To je, kako tvrde u Saumsungu, posljednji u seriji Samsung zakrivljenih gaming monitora. Gamescom, najveći svjetski gaming sajam, važan je događaj za Samsung na kojem prikazuju svoju najnoviju gaming tehnologiju. Osim CRG5, posjetitelji gamescoma su mogli iskusiti i druge Samsungove inovacije u polju gaming monitora, uključujući Space Gaming Monitor (SR75Q) i Super Ultra-wide CRG9 49”, ističu iz ovog korejskog proizvođača.

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.