Geolokacija

Novi Samsung čipset za točno lociranje uz visoku sigurnost

Novi Samsung čipset za točno lociranje uz visoku sigurnost
Depositphotos / Ilustracija

Samsung je predstavio svoj prvi ultraširokopojasni (UWB) čipset koji kombinira vrlo preciznu mogućnost praćenja lokacije i sigurnost. Tvrtka je primijetila da Exynos Connect U100 integrira RF, osnovni pojas, ugrađenu flash memoriju i IP za upravljanje napajanjem.

Čipset ima mehanizam za sigurnu hardversku enkripciju za sprječavanje vanjskog hakiranja i točnost lokacije od jednog centimetra, što je korisno za praćenje lokacije u izazovnim zatvorenim okruženjima gdje GPS nije dostupan, zajedno s AR i VR aplikacijama koje zahtijevaju točno praćenje u stvarnom vremenu. UWB je bežična komunikacijska tehnologija kratkog dometa koja radi u širokom frekvencijskom spektru, omogućujući brzi prijenos podataka uz malu potrošnju energije, navodi Samsung.

Čipset je certificirao FiRa Consortium, organizacija koja provjerava usklađenost UWB proizvoda sa standardima interoperabilnosti, i usklađen je s Car Connectivity Consortium Digital Key Release 3.0, standardom za pohranu, autentifikaciju i razmjenu digitalnih ključeva za vozila. Samsung je također predstavio robnu marku Exynos Connect koja objedinjuje svoje bežične komunikacijske sustave kratkog dometa koji pokrivaju UWB, Bluetooth i Wi-Fi.