Novi pokušaj Huaweija da doskoči nedostatku najpopularnijih aplikacija

Novi pokušaj Huaweija da doskoči nedostatku najpopularnijih aplikacija

Najveći izazov s kojim se Huawei mora nositi jest izostanak pristupa za Google Play Store, što znači da korisnici ne mogu do najpopularnijih aplikacija koje se trenutno nude na tržištu. Ipak, kineski tehnološki gigant pokušava tom problemu doskočiti s AppSearch.

Trenutno je riječ o testnoj fazi mogućnosti koja bi trebala pomoći u pronalasku popularnih Play Store aplikacija bez da je potreban direktan pristup do njih. Zvuči zanimljivo u teoriji i svakako će Google jako dobro to pratiti, kako bi se uvjerio da je sve legitimno.

"Ne nudimo direktan pristup aplikacijama, AppSearch služi kao "most" kojim se dolazi do već preuzetih aplikacija", naglasili su u Huaweiju te na taj način pokazali kako se misle boriti s problemom eventualnih optužbi za nepostojanje licenci.

U ovim trenucima, AppSearch se može preuzeti na njemačkoj Huawei web stranici i naziva se AppSuche, a dostupna je i kroz APKMirror, Amazon Store, Aptoide, ApkPure i brojne službene web stranice raznih developera kojima je cilj da njihove aplikacije dođu do što većeg broja korisnika.

A njih je oko 400 milijuna diljem svijeta, aktivnih na dnevnoj razini, što svakako nudi mnoge prilike uključenima na tržište. Zato, treba odmah znati, neće svi biti obuhvaćeni novitetom. Jer, zasad mogućnost preuzimanja AppSearch imaju samo korisnici u Irskoj, Austriji, Kanadi, Kini, Cipru, Češkoj, Francuskoj, Njemačkoj, Latviji, Nizozemskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i, iznenađujuće, Sjedinjenim Američkim Državama.

Potvrđeno je iz pouzdanih izvora, iako još uvijek neslužbeno, da će AppSearch biti moguće preuzeti kroz AppGallery, koji je Huaweijev odgovor na Play Store. Ta platforma za distribuciju aplikacija pruža novu alternativu svojim korisnicima i dostupna je u više 170 zemalja. Ujedno, ta platforma nudi cjeloviti sustav sigurnosti i zaštite, uključujući provjeru stvarnog imena programera i postupak pregleda u četiri koraka za siguran rad aplikacije.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.