Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

Foto: Panasonic

Panasonic predstavlja novi zamjenjivi standardni objektiv sa zumom LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) utemeljen na sustavu L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra bez zrcala s jednim objektivom iz serije LUMIX S. Fokusirajući se posebno na profesionalnu upotrebu, serija LUMIX S svojim fotoaparatima i objektivima visoke kvalitete nudi beskompromisnu fotografsku izražajnost.

Novi LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 kompaktan je i lagan standardni objektiv sa zumom koji pokriva žarišne duljine od ultraširokih 20 mm do standardnih 60 mm za svestranu upotrebu, uključujući pejsaže i fotografsko hvatanje životnih trenutaka. Širok kut gledanja olakšava snimanje u zatvorenom gdje je ograničen prostor, dok zadivljujuća sposobnost snimanja krupnih planova na udaljenosti 0,15 m (maksimalno uvećanje 0,43x) sjajno podržava komercijalnu fotografiju. Novi LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 osigurava i glatko snimanje visokokvalitetnih videozapisa zbog mehanizma koji sprječava „focus breathing“, koji je bio velik problem svih zamjenjivih objektiva namijenjenih snimanju statičnih fotografija.

Objektiv čini 11 elemenata podijeljenih u 9 grupa, a korištenjem dvije asferične leće i tri ED leće s posebno niskim rasapom (Extra-low Dispersion) učinkovito se sprječavaju aksijalna kromatska odstupanja kao i kromatska odstupanja pri povećanju. Tim je asferičnim lećama ispravljen i astigmatizam, što omogućuje veliku razlučivost. UHR leća s ultravisokim indeksom loma (Ultra-High Refractive Index) postiže ujednačenu kvalitetu slike od središta do rubova, a i pridonosi smanjenju dimenzija cijelog objektiva.

LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 s kompaktnim dimenzijama i masom svega 350 g krasi izvanredna prenosivost. Robustan dizajn otporan na prašinu i vlagu* omogućuje upotrebu u nepovoljnim uvjetima, čak i na 10 Celzijevih stupnjeva ispod ništice, čime se jamči velika mobilnost. Uz to, premaz prednjeg elementa od fluora odbija vodu i ulje, odnosno sprječava njihovo prianjanje. Promjer filtra je 67 mm s blendom kružnog otvora s 9 oštrica.

Još iz kategorije

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

11.08.2020. komentiraj

Apple će ove jeseni predstaviti novu iPhone seriju i jedan od najvećih dobitnika bit će LG. Jer, ta četiri najavljena modela koristit će OLED panele i južnokorejski će proizvođač morati popuniti prazninu koju Samsung ne može.

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

08.08.2020. komentiraj

Prirodne prepreke između hardvera uvelike utječu na iskustvo potrošača kojima je sve više potrebno pametnije povezivanje različitih uređaja koje posjeduju. Huawei je zato ponudio svojim korisnicima napredno rješenje za povezivanje kroz Huawei Share tehnologiju kako bi im se omogućilo da jednostavno povežu sve svoje uređaje, bez obzira jesu li na poslu, kod kuće ili u pokretu.

Samsung predstavio nove tablet uređaje Galaxy Tab S7 i S7+

Samsung predstavio nove tablet uređaje Galaxy Tab S7 i S7+

07.08.2020. komentiraj


Tvrtka Samsung Electronics je na jučerašnjem virtualnom događaju Galaxy Unpacked predstavila i dva najnovija tablet uređaja: Galaxy Tab S7 i S7+. Galaxy Tab S7+ opremljen je podrškom za 5G  mrežu, a oba uređaja dolaze s poboljšanom S Pen olovkom, tipkovnicom, velikim zaslonom te snažnim procesorom, kao i mnoštvom opcija za obavljanje svakodnevnih zadataka, ali i zabavu.