Novi pametni telefon za mlade iz Huaweija – P smart

Novi pametni telefon za mlade iz Huaweija – P smart

Foto: Huawei

Huawei je predstavio novi telefon koji je, prema njihovoj objavi, prvenstveno namijenjen mlađim generacijama. Riječ je o modelu P smart koji sadrži brojna rješenja i mogućnosti namijenjena upravo mlađim korisnicima.

P smart tako ima FullView ekran dijagonale 5,65 inča s omjerom stranica 18:9 u FHD+ (2160 x 1080) rezoluciji. Pokreće ga Huaweijev Kirin 659 procesor, a na njemu se nalazi i novo korisničko sučelje EMUI 8.0. Za snabdijevanje energijom zadužena je baterija kapaciteta 3,000 mAh. U dizajnerskom smislu, novu P seriju karakterizira jednostavnost te ravna i glatka stražnja površina.

S dvostrukim RGB kamerama od 13 MP + 2 MP, Huawei P smart ostvaruje bokeh efekt na bazi hardvera. Zahvaljujući preciznim senzorima i pikselima za faznu detekciju, 13 MP kamera nudi fokusiranje u realnom vremenu uz preciznije fokusiranje. Tu je i ISP procesor Hisilicon s poboljšanom ekspresijom boja i smanjenjem šuma, a pet grupa preciznih leća omogućuju snimanje čišćih fotografija pri lošijem osvjetljenju. Novi uređaj ima prednju beauty kameru od 8 MP koja nudi portretni način snimanja fotografija. Osim toga, P smart sadrži i opciju snimanja gestama pa se selfiji mogu snimiti i pokretom dlana.

Sučelje EMUI u verziji 8.0 koristi najnoviji napredni sustav za obradu datoteka koji smanjuje i čisti softver uređaja istovremeno smanjujući fragmentaciju datoteka što omogućuje telefonu da radi brže i učinkovitije. P smart ima novu generaciju senzora otiska prsta, a funkcija prepoznavanja otiska spojena je s drugim funkcijama kako bi se razvile nove aplikacije koje se pokreću tim načinom autentifikacije poput navigacije otiskom prsta, snimanja i deaktivacije budilice.

Uređaj će biti u ponudi u kombinacijama s 3 GB radne memorije i 32 GB prostora za pohranu te 4 GB RAM-a i 64 GB prostora. U prodaji se nalazi od ovog tjedna, a stoji 2200 kuna u verziji s tri gigabajta radne memorije.

Još iz kategorije

Honor 10 dobio nagradu EISA za najbolji lifestyle pametni telefon

Honor 10 dobio nagradu EISA za najbolji lifestyle pametni telefon

20.08.2018. komentiraj

Honor je od udruge European Imaging and Sound Association (EISA) dobio nagradu „EISA Lifestyle Smartphone 2018 – 2019“ za najbolji lifestyle pametni telefon. EISA je pohvalila Honor 10 kao uređaj koji „savršeno odgovara i najzahtjevnijem mladom korisniku“.

NOA osvojio EISA nagradu

NOA osvojio EISA nagradu

18.08.2018. komentiraj

Pametni telefon NOA Element N10 osvojio je prestižnu EISA Best Buy Smartphone 2018-2019 nagradu. Pametni telefon NOA N10 je prepoznat kao uređaj koji nudi najbolju vrijednost za korisnike što se tiče omjera cijene i kvalitete. Svjetsku nagradu EISA Best Buy Smartphone osvojio je u snažnoj konkurenciji drugih proizvođača pametnih telefona, Huawei, LG, Honor, Nokia, Samsung koji su se aplicirali za EISA nagradu.

Samsung najavio 4-bitne SSD-ove kapaciteta do 4TB za kućne korisnike

Samsung najavio 4-bitne SSD-ove kapaciteta do 4TB za kućne korisnike

17.08.2018. komentiraj

Samsung je najavio skorašnji dolazak na komercijalno tržište novih 2,5 inčnih SSD diskova kapaciteta od 1TB, 2TB i 4TB. Riječ je o uređajima koji se baziraju na „četiri-bita-po-ćeliji“ (eng. four-bits-per-cell) tehnologiji, poznatijoj pod nazivom QLC (quad-level cell) i prvi su takvi na komercijalnom SSD tržištu.