Novi monitori iz AOC-a stigli na tržište

Novi monitori iz AOC-a stigli na tržište

Foto: AOC

Polovinom rujna AOC je najavio seriju monitora G1. Riječ je o cjenovno prihvatljivim uređajima od kojih se prvi pojavio na tržištu odmah nakon najave, a ostali modeli stigli su u trgovine početkom ovog mjeseca.

Glavna karakteristika serije, osim prihvatljivih cijena, su zakrivljeni Full HD zasloni, brzina osvježavanja od 144 Hz te odziv od jedne milisekunde. Monitori dolaze u dijagonalama od 24, 27 i 32 inča. 27-inčni model na policama se pojavio odmah nakon najave, u rujnu, dok su preostale dvije veličine stigle s početkom prosinca, uoči blagdanske sezone.

Osim spomenutih monitora, na tržište je stigao i poseban model dijagonale 24,5 inča koji je realiziran u suradnji s G2 eSports timom. On će biti najskuplji među novitetima uz preporučenu cijenu od 2.739 kuna +PDV. Kada je G1 serija u pitanju, očekivana cijena 24-inčnog modela je 1.469 kuna+PDV, 27-ica stoji 1.839 kuna+PDV, a 32-ojka 2.209+PDV.

Još iz kategorije

Huaweijevi uređaji osvojili devet nagrada na ovogodišnjem CES-u

Huaweijevi uređaji osvojili devet nagrada na ovogodišnjem CES-u

20.01.2019. komentiraj

Huawei, jedan od najvećih globalnih proizvođača potrošačke elektronike, na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu predstavio je novu verziju svojeg MateBook 13 prijenosnog računala. Prijenosnik je oduševio recenzente te osvojio čak osam nagrada, od kojih se izdvajaju one portala Tech Radar te Windows Central. Također, na istom je sajmu Huawei MediaPad M5 lite osvojio nagradu portala Android Headlines kao „Best of CES 2019“.

Huawei s EMUI 9 blokira instalaciju bilo kakvih drugih launchera

Huawei s EMUI 9 blokira instalaciju bilo kakvih drugih launchera

18.01.2019. komentiraj

Huawei i Honor koriste svoju verziju Androida na svojim pametnim telefonima, a naziva se EMUI. Posljednja verzija 9 bazirana je na Android Pie i donijela je brojna poboljšanja, ali kineska kompanija odlučila je otežati život onima koji vole sami “čeprkati” po mobilnom operativnom sustavu. Naime, odsad je onemogućeno da “treća strana” čini ikakve promjene na EMUI 9 u Kini.

CES 2019: Mercedesov električni automobil koji dolazi ove godine

CES 2019: Mercedesov električni automobil koji dolazi ove godine

16.01.2019. komentiraj

Tržište električnih automobila ove godine postaje zaista ozbiljnije jer nakon dosadašnjih igrača poput Tesle, Nissana, Toyote, Honde, Forda te drugih hibrida na ceste dolazi prvi pravi Mercedosov električni automobil kojeg smo imali prilike vidjeti na CES-u u Las Vegasu jer CES je postao jedan od najvećih svjetskih automobilskih sajmova gdje se osim samih automobila pokazuju i druga napredna tehnološka rješenja iz automobilske industrije.