Novi iPad Mini 2 s retina zaslonom

Novi iPad Mini 2 s retina zaslonom

Na tržište uskoro dolazi nova generacija malenog Appelova tableta pod imenom iPad Mini 2 koji će za razliku od svoga prethodnika koji je predstavljen potkraj prošle godine imati jedan ključni novitet Retina zaslon.

Odluka Applea da ugradi Retina zaslon, poznat iz iPad serije, pokazuje da se iPad Mini 2 želi pozicionirati na tržištu kao visoko kvalitetan tablet s povoljnom cijenom, kako stvari sada stoje 7,9 inčni zaslon imat će rezoluciju 2048 x 1536 piksela  što predstavlja osjetno povećanje u odnosu na sadašnji zaslon 1024x768.

Ovakve vijesti potvrđene su iz proizvođača AU Optronics koji se bavi proizvodnjom zaslona za nove Appleove tablete.

Podsjetimo iPad Mini je tanak 7,2 milimetra te što mu je i najveća prednost čak 53 posto lakši od njegova starijeg i većeg brata iPada. Kada je izašao iPad Mini bilo je jasno kako Apple cilja na tržište tableta koje je lako nositi u džepu, koji su i cjenovno za korisnike povoljniji tako da novi Mini 2 zaoštrit će još dodatno konkurenciju u ovome segmentu tržišta.

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.