Novi iPad Mini 2 s retina zaslonom

Novi iPad Mini 2 s retina zaslonom

Na tržište uskoro dolazi nova generacija malenog Appelova tableta pod imenom iPad Mini 2 koji će za razliku od svoga prethodnika koji je predstavljen potkraj prošle godine imati jedan ključni novitet Retina zaslon.

Odluka Applea da ugradi Retina zaslon, poznat iz iPad serije, pokazuje da se iPad Mini 2 želi pozicionirati na tržištu kao visoko kvalitetan tablet s povoljnom cijenom, kako stvari sada stoje 7,9 inčni zaslon imat će rezoluciju 2048 x 1536 piksela  što predstavlja osjetno povećanje u odnosu na sadašnji zaslon 1024x768.

Ovakve vijesti potvrđene su iz proizvođača AU Optronics koji se bavi proizvodnjom zaslona za nove Appleove tablete.

Podsjetimo iPad Mini je tanak 7,2 milimetra te što mu je i najveća prednost čak 53 posto lakši od njegova starijeg i većeg brata iPada. Kada je izašao iPad Mini bilo je jasno kako Apple cilja na tržište tableta koje je lako nositi u džepu, koji su i cjenovno za korisnike povoljniji tako da novi Mini 2 zaoštrit će još dodatno konkurenciju u ovome segmentu tržišta.

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.