Novi iPad Mini 2 s retina zaslonom

Novi iPad Mini 2 s retina zaslonom

Na tržište uskoro dolazi nova generacija malenog Appelova tableta pod imenom iPad Mini 2 koji će za razliku od svoga prethodnika koji je predstavljen potkraj prošle godine imati jedan ključni novitet Retina zaslon.

Odluka Applea da ugradi Retina zaslon, poznat iz iPad serije, pokazuje da se iPad Mini 2 želi pozicionirati na tržištu kao visoko kvalitetan tablet s povoljnom cijenom, kako stvari sada stoje 7,9 inčni zaslon imat će rezoluciju 2048 x 1536 piksela  što predstavlja osjetno povećanje u odnosu na sadašnji zaslon 1024x768.

Ovakve vijesti potvrđene su iz proizvođača AU Optronics koji se bavi proizvodnjom zaslona za nove Appleove tablete.

Podsjetimo iPad Mini je tanak 7,2 milimetra te što mu je i najveća prednost čak 53 posto lakši od njegova starijeg i većeg brata iPada. Kada je izašao iPad Mini bilo je jasno kako Apple cilja na tržište tableta koje je lako nositi u džepu, koji su i cjenovno za korisnike povoljniji tako da novi Mini 2 zaoštrit će još dodatno konkurenciju u ovome segmentu tržišta.

Još iz kategorije

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

14.02.2019. komentiraj

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

11.02.2019. komentiraj

Pametni telefoni u prošloj su godini pali po pitanju prodaje za četiri posto u odnosu na 12 mjeseci ranije i to jasno pokazuju rezultati koje za 2018. pružaju IDC i Counterpoint. Najgore od svega jest što s krajem siječnja još uvijek nije pronađen odgovor kako negativnu situaciju pretvoriti u pozitivnu.