Novi iPad Mini 2 s retina zaslonom

Novi iPad Mini 2 s retina zaslonom

Na tržište uskoro dolazi nova generacija malenog Appelova tableta pod imenom iPad Mini 2 koji će za razliku od svoga prethodnika koji je predstavljen potkraj prošle godine imati jedan ključni novitet Retina zaslon.

Odluka Applea da ugradi Retina zaslon, poznat iz iPad serije, pokazuje da se iPad Mini 2 želi pozicionirati na tržištu kao visoko kvalitetan tablet s povoljnom cijenom, kako stvari sada stoje 7,9 inčni zaslon imat će rezoluciju 2048 x 1536 piksela  što predstavlja osjetno povećanje u odnosu na sadašnji zaslon 1024x768.

Ovakve vijesti potvrđene su iz proizvođača AU Optronics koji se bavi proizvodnjom zaslona za nove Appleove tablete.

Podsjetimo iPad Mini je tanak 7,2 milimetra te što mu je i najveća prednost čak 53 posto lakši od njegova starijeg i većeg brata iPada. Kada je izašao iPad Mini bilo je jasno kako Apple cilja na tržište tableta koje je lako nositi u džepu, koji su i cjenovno za korisnike povoljniji tako da novi Mini 2 zaoštrit će još dodatno konkurenciju u ovome segmentu tržišta.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.