Novi gaming monitor Samsunga Odyssey OLED G8 stigao u Hrvatsku

Novi gaming monitor Samsunga Odyssey OLED G8 stigao u Hrvatsku

Novi Odyssey OLED G8 monitor za igre, koji je tvrtka Samsung Electronics predstavila na poznatom sajmu IFA 2022 u Berlinu, od sad je dostupan i u Hrvatskoj, ističu iz Samsunga. Odyssey OLED G8 prvi je OLED gaming monitor tvrtke i bit će dostupan u ultratankom, 34-inčnom formatu, pružajući briljantnu svjetlinu na OLED ploči uz Quantum Dot tehnologiju i brojne vrhunske igraće značajke uključujući nevjerojatno nisko Vrijeme odaziva od 0,1 ms i brzinu osvježavanja od 175 Hz, pojašnjavaju iz kompanije.

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je Odyssey OLED G8 G85SB monitor  na sajmu IFA 2022 u Berlinu, u Njemačkoj, dodatno učvršćujući vodeću poziciju Odyssey monitora u industriji.

Novi 34-inčni Odyssey OLED G8 s ultra tankim dizajnom od 3,9 mm na najtanjem dijelu sa završnim elegantnim, metalnim okvirom — najtanji je monitor u svojoj kategoriji proizvoda. Monitor ne zahtijeva pozadinsko osvjetljenje, dok isporučuje istinski RGB i pravu crnu za maksimalnu točnost boja i svjetlinu — sve bez filtera boja. Osvjetljenjem se upravlja u pikselima koji se mogu izraziti crnom bojom s gotovo beskonačnim omjerom kontrasta.

Ultraširoki gaming monitor QHD rezolucije (3440 x 1440) ima omjer širine i visine 21:9 sa 100% volumena boja i rasponom boja DCI-99,3% za nevjerojatne vizualne prikaze bez obzira na igru koja se igra. Iskustvo je poboljšano statičkim omjerom kontrasta milijun prema jedan kako bi se istaknuli najsuptilniji detalji za poboljšanu imerziju i zakrivljenost od 1800R za savršeni prikaz pri igranju.

„Odyssey OLED G8 prepun je gaming značajki koje svakom igraču daju konkurentsku prednost. OLED monitor ima certifikat VESA DisplayHDR 400 True Black, čime se osigurava da će sadržaj izgledati živopisno i realistično s preciznom reprodukcijom boja i kontrasta. Uz brzo vrijeme odziva i brzinu osvježavanja Odyssey OLED G8 igračima daje mogućnosti munjevitog odgovora i preciznost u različitim okruženjima igranja, a monitor je dodatno poboljšan i AMD FreeSync Premium značajkom za glatko igranje. Odyssey OLED G8 također omogućuje korisnicima da dožive najbolje od igranja, zabave i uživanja na jednom mjestu. Zaslon funkcionira kao cjelovito središte zabave s mogućnošću streamanja sadržaja kroz Samsung Smart Hub, tako što omogućava pristup najnovijim serijama na Amazon Prime, Netflix, YouTube i drugim vodećim OTT (over-the-top) pružateljima usluga, čak i bez povezivanja s računalom ili mobilnim uređajima. Osim toga, korisnici mogu uživati u besplatnom sadržaju live bez potrebe za preuzimanjem ili registracijom, što je omogućio Samsung TV Plus“, pojašnjavaju iz Samsunga.

Integrirani IoT hub omogućuje korisnicima provjeru svih IoT uređaja bežično povezanih s monitorom, dok aplikacija SmartThings omogućuje korisnicima da s lakoćom prate IoT uređaje u cijeloj kući. Intuitivna upravljačka ploča aplikacije može pomoći u praćenju i podešavanju postavki kao što su temperatura i vlažnost. Samsung Gaming Hub  — sveobuhvatna platforma za otkrivanje streaming igara — ugrađena je u Odyssey OLED G8 monitor. Igrači mogu otkriti i igrati igre partnera kao što su Xbox, NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia i Utomik, uz trenutni pristup vrhunskim streaming uslugama. Ovu mogućnost pokreće napredna Samsung tehnologija za streaming igara uz glatke vizualne prikaze i responzivno igranje, a sve bez preuzimanja ili zahtjeva za prostorom za pohranu.

Odyssey OLED G8 korisnicima također pruža udobnost dok igraju svoje omiljene igre. Stalak podesiv po visini (HAS), kao i funkcija nagiba, pružaju ergonomsku učinkovitost što znači da svaki igrač može pronaći savršenu poziciju bez obzira na to što igra, bilo da se radi o trkaćoj igrici ili „open world“ avanturi. Za dodatno vizualno uranjanje, zaslon je opremljen dobro poznatim CoreSync & Core Lighting+ značajkama iz Odyssey portfelja koje su nadograđene za Odyssey OLED G8. Smještena na stražnjoj strani monitora, ova napredna tehnologija osvjetljenja usklađuje boje na zaslonu, oživljavajući sadržaj svijetlim i živopisnim bojama koje stvaraju nezaboravnija, impresivnija iskustva. Štoviše, Odyssey OLED G8 opremljen je Micro HDMI (2.1), Mini DP (1.4) i USB-C priključcima za svestrano povezivanje, uz stereo zvučnik od 5 W za jasan zvuk, zaključuju u Samsungu.