Novi Firefox OS smartphone bit će dostupan 15. srpnja u Poljskoj

Novi Firefox OS smartphone bit će dostupan 15. srpnja u Poljskoj

Deutsche Telekom će lansirati svoj prvi Firefox OS smartphone sljedeći petak, a radi se o Alcatel One Touch Fire-u. Podružnice DT-a, odnosno T-mobile u Poljskoj su već započele sa prodajom novog Firefox OS uređaja i to samo preko online trgovine, a u regularnim trgovinama prodaja će startati 15. srpnja.

DT i njegove podružnice nastojati će još ove jeseni omogućiti ovaj smartphone dostupnim i u drugim zemljama, a najprije u Njemačkoj, Mađarskoj i Grčkoj.

Ipak, konkretnije informacije koje znamo o samome The One Touch Fire uređaju jesu te da on uključuje 3,5-inčni zaslon rezolucije 480 x 320 piksela i bit će prodavan u Poljskoj za manje od 1 dolara, a prema navodima DT-a korisnici će ga moći kupiti “u kombinaciji s vrlo atraktivnom tarifom”.

U prilog tomu, Christian Stangier iz DT-a u priopćenju navodi kako je mobilni internet danas postao stvarnost za svakoga te kako upravo s ovakvom ponudom DT čini smartphone uređaje pristupačnijima za sve svoje korisnike.

Firefox OS nudi operativni sustav koji je temeljen na Web-u, a to znači da se radi o podržavanju aplikacija koje su pisane Web jezicima kao što je to, primjerice, HTML.

ZTE Open koji je bio prvi Firefox OS smartphone debitirao je 2. srpnja u Španjolskoj zahvaljujući Telefonici za 69 eura što je uključivalo 30 eura kredita za pre-paid korisnike.

Iako je Firefox OS bio službeno predstavljen još u srpnju 2012. godine, ovoga ljeta očekuje se njegovo lansiranje na komercijalnim smartphoneovima od strane proizvođača kao što su Alcatel, LG i ZTE, dok će oni od strane Huaweija uslijediti nešto kasnije. Američko tržište vjerojatno neće imati prilike isprobati Firefox OS smartphone sve do 2014. godine.

Još iz kategorije

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

19.07.2019. komentiraj

Nakon što je u srpnju prošle godine A1 Telekom Austria Grupa lansirala svoj prvi pametni telefon, Smart N9, ponuda njihovih mobilnih uređaja sada je bogatija za još jedan model. Riječ je o pametnom telefonu visokih performansi po pristupačnoj cijeni, koji je nazvan A1 Alpha.

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

16.07.2019. komentiraj

Iako svoju stvarnu primjenu uopće nema, a pitanje je kada će i imati jer se čekaju još natječaji za koncesije za 5G mrežu, kineski je proizvođač pametnih telefona po cijeni od 7500 kuna i to od kolova na tržište lansirao Huawei Mate 20 X (5G). Ovaj mobitel je prvi put predstavljen u Barceloni na MWC 2019 krajem veljače ove godine.

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

16.07.2019. komentiraj

Huaweijev trenutačno najjači model pametnih telefona, P30 Pro, nastavlja nizati uspjehe i osvajati nagrade. Taj je model proglašen najboljim pametnim telefonom na ovogodišnjem MWC 2019 Shanghai Summitu gdje je osvojio nagradu nazvanu Best Smartphone 2019 Award of Asia Mobile Awards.