Novi Firefox OS smartphone bit će dostupan 15. srpnja u Poljskoj

Novi Firefox OS smartphone bit će dostupan 15. srpnja u Poljskoj

Deutsche Telekom će lansirati svoj prvi Firefox OS smartphone sljedeći petak, a radi se o Alcatel One Touch Fire-u. Podružnice DT-a, odnosno T-mobile u Poljskoj su već započele sa prodajom novog Firefox OS uređaja i to samo preko online trgovine, a u regularnim trgovinama prodaja će startati 15. srpnja.

DT i njegove podružnice nastojati će još ove jeseni omogućiti ovaj smartphone dostupnim i u drugim zemljama, a najprije u Njemačkoj, Mađarskoj i Grčkoj.

Ipak, konkretnije informacije koje znamo o samome The One Touch Fire uređaju jesu te da on uključuje 3,5-inčni zaslon rezolucije 480 x 320 piksela i bit će prodavan u Poljskoj za manje od 1 dolara, a prema navodima DT-a korisnici će ga moći kupiti “u kombinaciji s vrlo atraktivnom tarifom”.

U prilog tomu, Christian Stangier iz DT-a u priopćenju navodi kako je mobilni internet danas postao stvarnost za svakoga te kako upravo s ovakvom ponudom DT čini smartphone uređaje pristupačnijima za sve svoje korisnike.

Firefox OS nudi operativni sustav koji je temeljen na Web-u, a to znači da se radi o podržavanju aplikacija koje su pisane Web jezicima kao što je to, primjerice, HTML.

ZTE Open koji je bio prvi Firefox OS smartphone debitirao je 2. srpnja u Španjolskoj zahvaljujući Telefonici za 69 eura što je uključivalo 30 eura kredita za pre-paid korisnike.

Iako je Firefox OS bio službeno predstavljen još u srpnju 2012. godine, ovoga ljeta očekuje se njegovo lansiranje na komercijalnim smartphoneovima od strane proizvođača kao što su Alcatel, LG i ZTE, dok će oni od strane Huaweija uslijediti nešto kasnije. Američko tržište vjerojatno neće imati prilike isprobati Firefox OS smartphone sve do 2014. godine.

Još iz kategorije

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

03.06.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.