Novi Firefox OS smartphone bit će dostupan 15. srpnja u Poljskoj

Novi Firefox OS smartphone bit će dostupan 15. srpnja u Poljskoj

Deutsche Telekom će lansirati svoj prvi Firefox OS smartphone sljedeći petak, a radi se o Alcatel One Touch Fire-u. Podružnice DT-a, odnosno T-mobile u Poljskoj su već započele sa prodajom novog Firefox OS uređaja i to samo preko online trgovine, a u regularnim trgovinama prodaja će startati 15. srpnja.

DT i njegove podružnice nastojati će još ove jeseni omogućiti ovaj smartphone dostupnim i u drugim zemljama, a najprije u Njemačkoj, Mađarskoj i Grčkoj.

Ipak, konkretnije informacije koje znamo o samome The One Touch Fire uređaju jesu te da on uključuje 3,5-inčni zaslon rezolucije 480 x 320 piksela i bit će prodavan u Poljskoj za manje od 1 dolara, a prema navodima DT-a korisnici će ga moći kupiti “u kombinaciji s vrlo atraktivnom tarifom”.

U prilog tomu, Christian Stangier iz DT-a u priopćenju navodi kako je mobilni internet danas postao stvarnost za svakoga te kako upravo s ovakvom ponudom DT čini smartphone uređaje pristupačnijima za sve svoje korisnike.

Firefox OS nudi operativni sustav koji je temeljen na Web-u, a to znači da se radi o podržavanju aplikacija koje su pisane Web jezicima kao što je to, primjerice, HTML.

ZTE Open koji je bio prvi Firefox OS smartphone debitirao je 2. srpnja u Španjolskoj zahvaljujući Telefonici za 69 eura što je uključivalo 30 eura kredita za pre-paid korisnike.

Iako je Firefox OS bio službeno predstavljen još u srpnju 2012. godine, ovoga ljeta očekuje se njegovo lansiranje na komercijalnim smartphoneovima od strane proizvođača kao što su Alcatel, LG i ZTE, dok će oni od strane Huaweija uslijediti nešto kasnije. Američko tržište vjerojatno neće imati prilike isprobati Firefox OS smartphone sve do 2014. godine.

Još iz kategorije

Xiaomi je najbrže rastući vodeći brend pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine

Xiaomi je najbrže rastući vodeći brend pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine

28.01.2021. komentiraj

Prema analizi podataka o globalnom tržištu pametnih telefona za četvrti kvartal 2020. godine koju su danas objavili IDC, Canalys i Counterpoint, Xiaomi je zadržao treće mjesto na svjetskom tržištu pametnih telefona s najjačim rastom na godišnjoj razini među top 5 brendova.

Zašto prednaručiti Huawei Mate 40 Pro?

Zašto prednaručiti Huawei Mate 40 Pro?

28.01.2021. komentiraj

Huawei Mate 40 Pro predstavljen je u listopadu prošle godine, a u Hrvatskoj je odnedavno dostupan u prednarudžbi. Ovaj pametni telefon u međuvremenu je osvajao brojne nagrade, a svojim je karakteristikama oduševio velik broj recenzenata i stručnjaka. Huawei Mate 40 Pro+ i Mate 40 Pro od svojeg se predstavljanja nalaze na vrhu prestižne DxOMark ljestvice, dok će se u napredne mogućnosti kamera Mate 40 Pro modela uskoro moći uvjeriti i hrvatski korisnici.

Adata donosi novu generaciju DDR5 memorijskih modula

Adata donosi novu generaciju DDR5 memorijskih modula

27.01.2021. komentiraj

Adata Technology sprema se tržišno predstaviti novu generaciju DDR5 memorijskih modula koji će nuditi znatna poboljšanja u brzini, kapacitetu, ali i veću propusnost po procesorskoj jezgri. Adata je blisko surađivala s dvama vodećim proizvođačima matičnih ploča, tvrtkama MSI i Gigabyte, radi osiguranja optimiziranog iskustva kroz sinergiju između Adata-inih DDR5 modula i njihovih najnovijih Intel platformi, ističu u kompaniji.