Novi DJI Mavic 3 Classic dolazi na tržište

Novi DJI Mavic 3 Classic dolazi na tržište

DJI objavljuje da je najbolji dron s kamerom na svijetu pristupačniji uz Mavic 3 Classic, dajući kreatorima novi način da iskuse neusporedivu Hasselblad kameru i nenadmašne performanse leta serije Mavic 3.

Mavic 3 Classic ima istu 4/3 CMOS kameru od 20 megapiksela, maksimalno vrijeme leta od 46 minuta i sustav prijenosa O3+ kao originalni dron Mavic 3, bez dodatne telefoto leće. Mavic 3 Classic kompatibilan je s postojećim DJI RC Pro, DJI RC i DJI RC-N1 kako bi vrhunske performanse stavio u pristupačniji paket, što kreatorima dronova olakšava prelazak na najbolju leteću kameru na tržištu.

Mavic 3 Classic spreman je za najnoviju generaciju usklađenosti sa regulatornim zahtjevima diljem svijeta. U SAD-u, Savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) odobrila je Mavic 3 Classic i usklađenosti s pravilima daljinskog ID-a, kao što je to učinila za druge dronove u Mavic 3 seriji. U Europi je kompletna serija Mavic 3 dobila prvi C1 certifikat na svijetu prema novoj Europskoj uredbi o dronovima, što korisnicima omogućuje let u novoj A1 otvorenoj kategoriji bez polaganja skupog ispita za licenciranje daljinskog pilotiranja.

"Serija Mavic 3 oduvijek je postavljala standard za ono što bespilotna letjelica može učiniti, od izvornog Mavica 3 i Mavica 3 Cine koji su transformirali zračnu fotografiju i kinematografiju, preko platformi Mavic 3 Enterprise i Mavic 3 Thermal za profesionalni rad", rekao je Ferdinand Wolf, kreativni direktor u DJI.

"Sada, DJI ide naprijed kako bi većem broju kreatora omogućio pristup fotografskoj izvrsnosti i operativnoj pouzdanosti koji su obilježja serije Mavic 3. S lansiranjem Mavic 3 Classic, nadamo se da ćemo vidjeti još više kreatora koji postavljaju naš vrh- alate za rad i gurajući svoju kreativnost preko svojih starih granica”, kaže Wolf.

S lansiranjem Mavic 3 Classic, više kreatora imat će puni pristup širokim mogućnostima koje pruža kamera Mavic 3 4/3 CMOS Hasselblad. Za video rad, kamera snima do 5.1K/50 fps, 4K/60 fps i 1080p/60fps koristeći H.264 i H.265 kodere. U usporenom snimanju, Mavic 3 Classic snima video u 4K/120fps i 1080p/200fps. Njegov objektiv od 24 mm ekvivalentne žarišne duljine otvara se prema podesivom otvoru blende u rasponu od f/2,8 do f/11 za 12,8 koraka izvornog dinamičkog raspona. Kada svjetlo pogodi senzor od 20 megapiksela, ono se obrađuje u 12-bitnom RAW-u za fotografije i 10-bitnom D-Log-u za video, čineći fotoaparat doraslim izazovu preciznog prenošenja živih boja, vrhunskih svjetla i bogatih detalja sjene našeg svijeta.

Budući da se kamera Mavic 3 Classic temelji na istraživanju i razvoju tvrtke Hasselblad, dizajnirana je za snimanje detalja koji su vjerni životu i koji odgovaraju onome što vidi ljudsko oko. Rješenje Hasselblad Natural Colour Solution izravno ispisuje fotografije i videozapise s autentičnim i točnim bojama, a njegov HLG sustav za fotografije visokog dinamičkog raspona generira snimke koje ne zahtijevaju podešavanje boja u postprodukciji. Čak i u scenarijima slabog osvjetljenja, kao što su izlasci i zalasci sunca, noćni video način snimanja smanjuje vizualni šum kako bi omogućio čišće snimke.

„Točno snimanje slika svijeta samo je početak kreativnog procesa. Mavic 3 Classic osmišljen je kako bi snagu DJI-jeve tehnologije letenja stavio u službu svakog kreatora u jednostavnom sučelju lakom za korištenje koje glatko funkcionira čim ga izvadite iz kutije, prilagodljivo je za najprecizniju kontrolu i jednostavno ispisuje slike i videozapise za dijeljenje, uređivanje i postprodukciju“, tvrde u ovom kineskom proizvođaču.

Kreatori koji su usavršili svoje vještine na ranijim verzijama DJI-jevih dronova moći će letjeti do 46 minuta s Mavicom 3 Classic, koji koristi iste baterije kao i ostatak serije Mavic 3. Prijenosni sustav O3+ za kontrolu leta i video može prikazati 1080p/60fps video na udaljenosti do 15 kilometara (9,3 milje). Udaljenost odašiljanja je zamjena za jačinu signala, a Mavic 3 Classic uvijek treba letjeti unutar vidokruga pilota, ističu iz DJI-a.

Od prvih trenutaka u zraku, Mavic 3 Classic niz inteligentnih algoritama može početi pratiti objekte, kadrirati slike i automatski pomicati kameru u kinematografskim obrascima leta. Sustav ActiveTrack 5.0 koristi višestruke senzore vida za prepoznavanje subjekata, njihovo zaključavanje u kadar i zajedničko pomicanje drona i kamere za stvaranje videozapisa profesionalne kvalitete. Uz MasterShots, i funkcije snimanja i uređivanja su automatizirane kako bi kreativni proces bio jednostavan i učinkovit čak i za nove pilote koji još uvijek razvijaju svoj osobni vizualni jezik u zraku.

Mavic 3 Classic ima automatizirane QuickShots načine snimanja koje su DJI piloti zavoljeli, kao i stalnu podršku za stilove snimanja timelapse, hyperlapse i panorame. Nova značajka Cruise Control omogućuje pilotima postavljanje konstantne brzine leta za njihov dron, dopuštajući im da se usredotoče na slike dok minimizira podrhtavanje kamere od ručne kontrole brzine.

Nakon što se Mavic 3 Classic vrati na tlo, pretvaranje sirovih slika u klasični sadržaj lakše je nego ikada. Opcija High-Speed QuickTransfer omogućuje brzo preuzimanje slika i videa izravno s drona na mobilni telefon preko Wi-Fi 6 pri brzinama do 80 MB u sekundi bez povezivanja s daljinskim upravljačem.

Mavic 3 Classic ima cijeli niz sigurnosnih značajki koje pomažu pilotima da se izbjegnu opasnosti i drugih letjelica dok stvaraju nevjerojatan sadržaj. Ima osam vizualnih senzora za otkrivanje prepreka u svim smjerovima, koji ih informiraju na sustav APAS 5.0 koji može izbjeći prepreke i samostalno planirati rute oko njih. Njegov napredni sustav Return To Home skenira okolinu s udaljenosti do 200 metara, zatim može iscrtati najbolji put natrag do svoje točke lansiranja i letjeti tom rutom ako je potrebno.

DJI je uvijek predvodio industriju dronova u sigurnosnoj tehnologiji, a Mavic 3 Classic nastavlja tu ponosnu tradiciju. Opremljen je AirSense ADS-B prijemnikom, koji pilotima dronova daje svijest o avionima i helikopterima u blizini koji odašilju ADS-B signale – često prije nego što pilot vidi ili čuje te letjelice. DJI-jev GEO 2.0 sustav geofencinga daje pilotima dronova informacije o ograničenjima zračnog prostora i potencijalnim opasnostima leta u tom području, pružajući dodatnu marginu sigurnosti za letačke operacije.

Kao i svi DJI proizvodi, Mavic 3 Classic dizajniran je imajući na umu sigurnost podataka. Kreatori nikad ne moraju ni s kim dijeliti svoje fotografije, videozapise ili zapisnike leta osim ako to sami ne odluče. Dron nikada ne mora biti povezan na internet tijekom leta, a prijenosni sustavi su šifrirani i za video signale drona i za njegove kontrole leta. Čak i kada letite na foto i video zadacima visokog profila, DJI-jevi sustavi za zaštitu privatnosti podataka pružaju diskreciju i zaštitu koju zahtijevaju osjetljivi zadaci.

Još iz kategorije

Kineski proizvođač iPhona ussporio proizvodnju pametnih telefona za Apple

Kineski proizvođač iPhona ussporio proizvodnju pametnih telefona za Apple

28.11.2022.

Prekidi u najvećem pogonu Hon Hai Technology Groupa u Kini mogli bi ovaj mjesec smanjiti proizvodnju iPhonea za najmanje 30 posto, izvijestio je Reuters. Politika nulte borbe protiv COVID-19 u zemlji nedavno je izazvala široke prosvjede radnika.

HONOR pametni telefoni na božićnoj akciji

HONOR pametni telefoni na božićnoj akciji

28.11.2022.

Početkom Adventa globalni tehnološki brend HONOR u Hrvatskoj je snizio cijene svojih trenutačno najpopularnijih pametnih telefona te tako mnogima olakšao kupovinu darova ovih blagdana. Prepuni inovativnih značajki, s dugotrajnom baterijom i povoljnom cijenom, ovi pametni proizvodi nude pregršt naprednih rješenja za današnji digitalni način života te će sigurno zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Donosimo pregled HONOR uređaja na božićnoj akciji za svačiji ukus i džep.

CircuitMess pokreće suradnju s Walmartom vrijednu 10 milijuna kuna

CircuitMess pokreće suradnju s Walmartom vrijednu 10 milijuna kuna

25.11.2022.

Nakon suradnje s Warner Brosom u sklopu projekta Batmobile, zagrebački start-up CircuitMess upravo je postigao novi veliki uspjeh. Otvorili su suradnju sa Sam’s clubom - podružnicom američkog Walmarta čiji predstavnici su prepoznali kvalitetu novog edukacijskog proizvoda Chatter 2.0 te ga naručili u 17,670 primjeraka. Vrijednost ove narudžbe je milijun i tristo dvadeset pet tisuća dolara.