Novi Canonov fotić EOS 850D

Novi Canonov fotić EOS 850D

Canon Europe predstavlja novi Canon EOS 850D za kojeg tvrde da pripada u kategoriju laganih, svestranih i povezanih DSLR fotoaparat koji pogoni Canonov brz i responzivan procesor DIGIC 8. On na tržište dolazi s 24,1-megapikselnim Dual Pixel CMOS APS-C senzorom uz mogućnost snimanja 4K filmova, Canon EOS 850D savršen je svenamjenski proizvod za fotografe amatere koji žele nadograditi postojeću opremu i potaknuti vlastitu kreativnost.

„APS-C senzor ovog fotoaparata nudi visoku razinu kontrole dubine polja čime stvara oštre slike s prekrasno mekim pozadinama zahvaljujući kojima se objekt ističe u kadru. Čak i pri snimanju objekata koji se brzo kreću ili su udaljeni, poput ptica u letu, 24,1 MP nudi puno razlučivosti za izrezivanje. Senzor proizvodi i slike visoke razlučivosti bez kompromisa u performansama pri slabom osvjetljenju – savršeno za snimanje portreta u zatvorenim prostorima. Kao dio Canonova globalnog sustava EOS korisnici mogu na ovaj fotoaparat staviti bilo koji objektiv EF ili EF-S, dodati bljeskalicu Speedlite radi kreativnog osvjetljenja ili spojiti vanjski mikrofon putem 3,5-milimetarske utičnice. Kad je u paru sa svestranim objektivom EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM, fotografi mogu biti sigurni da će se snaći u najrazličitijim scenarijima snimanja“, ističu u Canonu.

Naslijeđen od Canonove profesionalne ponude, EOS 850D opremljen je automatskim fokusiranjem s inteligentnim praćenjem (Intelligent Tracking, iTR) koje omogućuje RGB+IR mjerni senzor razlučivosti 220 000 piksela. Razmjenom podataka o automatskoj ekspoziciji u visokoj razlučivosti sa senzorom za automatsko fokusiranje, iTR automatski fokus nudi vrlo brzu responzivnost i preciznost kakve su savršene za snimanje sportskih i prirodoslovnih fotografija. Ta napredna tehnologija omogućuje automatsko praćenje lica putem optičkog tražila. Ergonomski dizajn donosi tipke na vrhu i stražnjem dijelu radi dvostruke kontrole brzine zatvarača i otvora blende.

„S takvim unaprijeđenim dizajnom, laganim tijelom i poboljšanim mogućnostima povezivanja – što sve pridonosi većoj lakoći upotrebe – Canon EOS 850D savršen je odabir za fotografe amatere kojima treba fotoaparat za inspiraciju i posvemašnju kreativnu kontrolu“, ističu u Canonu.

„Precizno automatsko fokusiranje s prepoznavanjem očiju u prikazu Live View stvara portrete prirodnog izgleda s detaljnim očima koje čine objekt životnim. Zahvaljujući kontinuiranom snimanju brzinom 7 sličica u sekundi iznimno je lako precizno pratiti objekte koji se kreću. Da bi fotografima dao fleksibilnost snimanja iz izazovnih položaja, ovaj fotoaparat ima dodirni zaslon Vari-Angle koji se može namjestiti pod gotovo svakim kutom radi kreativnijih kompozicija“, tvrd eu Canonu.

Bilo da snimate fotografije ili videozapise, ovaj brz i moćan DSLR nudi izvanrednu kvalitetu slike zahvaljujući procesoru DIGIC 8, pojašnjavaju u Canonu i dodaju da EOS 850D može snimati u razlučivosti Full HD do 60p i zadivljujućoj 4K do 25p  te proširuje mogućnosti svog prethodnika u snimanju videozapisa detaljnijim postavkama filmova s protokom vremena i automatskim odabirom scena. Da bi eliminirao trzanje i trešnju koji se inače povezuju sa snimanjem videozapisa „iz ruke“, EOS 850D ima stabilizaciju slike u 5 osi Movie Digital i nudi glatke i kontrolirane videozapise, tvrde u Canonu.

Mogućnosti povezivanja nude fotografima više načina da dijele svoje uratke te veću sigurnost prilikom snimanja. Uz mogućnosti povezivanja putem 2,4-gigahercnog Wi-Fija i Bluetootha®  koji troši malo energije fotografi mogu povezati Canon EOS 850D sa svojim iOS ili Android uređajem preko aplikacije Canon Camera Connect kako bi uređivali i dijelili slike visoke kvalitete.

Još iz kategorije

Huawei predstavo novo korisničko sučelje s AI-em

Huawei predstavo novo korisničko sučelje s AI-em

29.03.2020. komentiraj

Tijekom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, predstavljeno je i ažurirano korisničko sučelje EMUI 10.1, uvodeći još više mogućnosti za obogaćeno korisničko iskustvo.  Huaweijeva distribuirana tehnologija prvi je put predstavljena na EMUI 10 sučelju, kao temelj Huaweijevog all-scenario ekosustava. Mogućnosti hardvera virtualizirane su i podijeljene sa svim povezanim uređajima, rušeći barijere između pojedinih proizvoda kako bi suradnja među njima bila neprekinuta.

Novi pokušaj Huaweija da doskoči nedostatku najpopularnijih aplikacija

Novi pokušaj Huaweija da doskoči nedostatku najpopularnijih aplikacija

29.03.2020. komentiraj

Najveći izazov s kojim se Huawei mora nositi jest izostanak pristupa za Google Play Store, što znači da korisnici ne mogu do najpopularnijih aplikacija koje se trenutno nude na tržištu. Ipak, kineski tehnološki gigant pokušava tom problemu doskočiti s AppSearch.

Samsung najavio novo veliko softversko ažuriranje za Galaxy S10 i Galaxy Note10

Samsung najavio novo veliko softversko ažuriranje za Galaxy S10 i Galaxy Note10

28.03.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je da su od ožujka, zahvaljujući softverskom ažuriranju , nove, inovativne značajke Galaxy S20 serije dostupne i na Galaxy S10 i Galaxy Note10 pametnim telefonima. „Korisnici će moći isprobati najnapredniju tehnologiju kamere, uključujući popularnu značajku Single Capture. Osim toga, uživat će u mnogim softverskim poboljšanjima, pristupu inteligentnoj galeriji te novim mogućnostima dijeljenja sadržaja“, objašnjavaju u Samsungu i dodaju kako će značajke Galaxy S20 serije navedene u nastavku bit će dostupne i na Galaxy S10 i Galaxy Note10 pametnim telefonima s nadogradnjom.