Novi Amazonov 10-inčni tablet

Novi Amazonov 10-inčni tablet

Foto: Fotolia

Online trgovac Amazon tijekom godina je izgradio dosta dobru tablet reputaciju, počevši sa Kindle Fireom, a nakon prošlogodišnjeg 8.9-inčnog modela nastavlja je ove godine s novim 10-inčnim nastavkom.

Kako navodi NPD DisplaySearchov analitičar Richard Shim, novi će 10-inčni Kindle Fire imati nevjerojatnu 2560 x 1600 razlučivost zaslona, kombinirajući ekran Nexusa 10 i dajući mu gustoću veću čak od Appleovog Retina zaslona. Naravno da se očekuje cijena koja bi bila najprihvatljivija potrošačima kako bi dovoljno dobro konkurirao na tržištu, a kako navodi Shim, tablet će se početi masovno proizvoditi u trećem kvartalu tekuće godine.

Osim novog tableta, Amazon će predstaviti poboljšanja na svojim 7-inčnim i 8.9-inčnim modelima, a vjerovatno se radi o 300 PPI (Pixels per inch) zaslonima. Amazon tableti su doista ostvarili veliki uspjeh i stvorili prepoznatljiv brend, no hoće li to biti dosta da se primaknu Android OSu, te hoće li 10-inčni faktor pomoći Amazonovu proboju na tablet tržištu? Tko zna, za sada se čni da su manji uređaji sve popularniji izbor pri kupnji tehnologije, ali više opcija sigurno nikome nikad nije naštetilo.

Još iz kategorije

Stižu novi LG pametni telefoni

Stižu novi LG pametni telefoni

22.02.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) najavljuje liniju pametnih telefona iz serije K za 2020. godinu - K61, K51S i K41S – svi su dizajnirani da pruže prvoklasno iskustvo korisnicima te nude poboljšane kamere, multimedijske funkcije i performanse uz povoljnu cijenu. „Novi pametni telefoni naslijedili su napredne značajke koje su prvi put predstavljene kod LG-evih premium pametnih telefona, a ova tri modela predstavljaju odličan izbor čak i na današnjem jako kompetitivnom tržištu“, ističu iz LG-a.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

20.02.2020. komentiraj

HMD Global objavio je kako je šest Nokia telefona nagrađeno iF DESIGN nagradom 2020. za izvanredan dizajn. iF DESIGN nagrade dodjeljuje najstarija svjetska nezavisna organizacija za dizajn iF International Forum Design. Ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka za dizajn koji su pregledali preko sedam tisuća prijava koje su dobili iz 56 zemalja diljem svijeta.

Koja je razlika između Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1

Koja je razlika između Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1

19.02.2020. komentiraj

I dok svi portovi izgledaju praktički identično, tehnologije na kojima se temelje imaju bitne razlike, pa tako Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1 nisu ni približno jednaki. Dapače, dijele ih bitne stavke, koje vrijedi znati jer možda jednom zatrebaju pri kupovini.