Novi Amazonov 10-inčni tablet

Novi Amazonov 10-inčni tablet

Foto: Fotolia

Online trgovac Amazon tijekom godina je izgradio dosta dobru tablet reputaciju, počevši sa Kindle Fireom, a nakon prošlogodišnjeg 8.9-inčnog modela nastavlja je ove godine s novim 10-inčnim nastavkom.

Kako navodi NPD DisplaySearchov analitičar Richard Shim, novi će 10-inčni Kindle Fire imati nevjerojatnu 2560 x 1600 razlučivost zaslona, kombinirajući ekran Nexusa 10 i dajući mu gustoću veću čak od Appleovog Retina zaslona. Naravno da se očekuje cijena koja bi bila najprihvatljivija potrošačima kako bi dovoljno dobro konkurirao na tržištu, a kako navodi Shim, tablet će se početi masovno proizvoditi u trećem kvartalu tekuće godine.

Osim novog tableta, Amazon će predstaviti poboljšanja na svojim 7-inčnim i 8.9-inčnim modelima, a vjerovatno se radi o 300 PPI (Pixels per inch) zaslonima. Amazon tableti su doista ostvarili veliki uspjeh i stvorili prepoznatljiv brend, no hoće li to biti dosta da se primaknu Android OSu, te hoće li 10-inčni faktor pomoći Amazonovu proboju na tablet tržištu? Tko zna, za sada se čni da su manji uređaji sve popularniji izbor pri kupnji tehnologije, ali više opcija sigurno nikome nikad nije naštetilo.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.