Nove tehnologije zbog kojih nam namirnice u hladnjaku ostaju svježe

Nove tehnologije zbog kojih nam namirnice u hladnjaku ostaju svježe

Koliko ste puta u smeće bacili neiskorištenu hranu kojoj je istekao rok trajanja ili joj se pokvario okus, samo zato što ste na nju zaboravili ili je niste primijetili u mnoštvu drugih namirnica u hladnjaku? Loša organizacija kućnog hladnjaka i nepravilno skladištenje namirnica, ne samo da nam troše više novaca nego što je potrebno, već su i jedan od glavnih krivaca za stvaranje zabrinjavajuće količine otpada od hrane. Ujedinjeni narodi upozoravaju da kada bi hrana koja završi kao otpad bila predstavljena kao država, našla bi se na trećom mjestu zemalja svijeta po količini stakleničkih plinova.

Organizacija je pola posla

Dobrom organizacijom hladnjaka smanjuje se postotak hrane čiji je rok trajanja istekao. Da bi se u tome uspjelo, potrebno je pratiti nekoliko savjeta. Iskustvo nam kaže da su gornje police hladnjaka idealne za skladištenje hrane koja se može odmah konzumirati. Nadalje, srednji nivo polica je najoptimalniji za čuvanje mliječnih proizvoda, dok je donji dio rezerviran za meso i ribu. Bočne pregrade se smatraju najpogodnijim za artikle koje najčešće koristite - umake, sokove ili začine.

Organizacija posebnih zona unutar hladnjaka pomaže vam da brže uočite što se u njemu nalazi, ali i da izbjegnete međusobnu kontaminaciju namirnica. Neadekvatno miješanje namirnica koje proizvode etilen i onih koje su na njega osjetljive, poput šparoga, zelene salate ili brokule, može dovesti do prijevremenog sazrijevanja, pa čak i truljenja. Takve osjetljive namirnice je neophodno čuvati na adekvatan način. Samsung RB7300 serija hladnjaka posjeduje Optimal Fresh+ pregradu koja se može podijeliti na dvije zone sa različitim temperaturama, dok dodatna Humidity Fresh+ ladica omogućava podešavanje optimalne vlažnosti u posudi i time čuva duže svježinu posebno osjetljivog voća i povrća.

Oslonite se na nove tehnologije

Možda smo od starijih generacija naslijedili naviku da namirnice skladištimo na vrhu hladnjaka kako bi se bolje ohladile, no, proizvođači danas dizajniraju rashladne tehnologije tako da  temperatura frižidera bude ravnomjerna na svim nivoima, ostavljajući nam mogućnost da svaki kutak frižidera iskoristimo maksimalno. Samsung RB7300T serija hladnjaka uz pomoć
All-Around Cooling tehnologije i pažljivo osmišljenih ventilacijskih otvora omogućava ravnomjerno hlađenje u svim dijelovima hladnjaka, kao i potpuno ravnomjernu hladnoću namirnica na svim sedam razina polica, čime se troši manje energije. No Frost tehnologija sprječava formiranje leda i uklanja potrebu za odmrzavanjem hladnjaka tijekom toplijih mjeseci.

Nemojte kupovati isto dvaput

Iako zvuči očigledno, spontani odlasci u nabavku i kupovina namirnica bez unaprijed pripremljene liste glavni su krivac za pretrpavanje frižidera i bacanje hrane. Istraživanje tvrtke Samsung provedeno na europskoj razini pokazuje da čak 48 posto kupljenih namirnica završi bez potrebe u kanti za smeće. Stoga, prije odlaska u kupovinu izdvojite vrijeme da dobro pogledate što se već nalazi u vašem hladnjaku, kako ne biste kupili dva puta isti artikl. Nije dovoljan površan pogled na sadržaj hladnjaka, već zaista detaljna inspekcija namirnica koje ste ostavili na njegovom dnu ili u zasebnim pregradama. Ovim jednostavnim potezom uštedjeti ćete novac, efikasnije upravljati raspoloživim prostorom i učiniti nešto dobro za Zemlju.

Za više informacija o RB7300 seriji hladnjaka posjetite https://www.samsung.com/hr/refrigerators/rb7300t-spacemax/.

Samsung No Frost hladnjaci trenutno su na posebnom popustu do 25%, uz pet godina jamstva (2 godine tvorničkog jamstva + 3 godine dodatnog jamstva). Promocija traje za odabrane hladnjake kupljene do 30. lipnja 2021. godine. Više informacija o promociji možete pronaći na: https://www.samsung.com/hr/offer/cooling-promo-2021/

Još iz kategorije

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

23.06.2021.

Tvrtka Samsung Electronics nedavno je objavila kako su modeli televizora The Terrace , premium televizori namijenjeni stilu života na otvorenom, prvi u industriji verificirani za vrhunsku vidljivost i prikaz slike na otvorenom. Ova potvrda dolazi od američke tvrtke Underwriters Laboratories (UL), globalne neovisne znanstvene organizacije za sigurnost s više od jednog stoljeća iskustva u pokretanju inovacija sigurnosnih rješenja.

Samsung spašava Googleov Wear OS

Samsung spašava Googleov Wear OS

22.06.2021.

Samsung je 2014. odbacio Googleov Wear OS i okrenuo se Tizenu kao operativnom sustavu za svoje pametne satove, ali stiglo je vrijeme za povratak Googleu, što uvelike pomaže i toj kompaniji jer nakon Applea, Samsung je najjači proizvođač pametnih satova.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

21.06.2021.

Appleovi iPhonei dominiraju na listi najbolje prodavanih pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine, a to podrazumijeva ne samo količinu već i vrijednost, navodi Counterpoint Research u istraživanju.