Nova verzija Linux distribucije Zorin OS 15 Lite donosi nikad ljepši Xfce

Nova verzija Linux distribucije Zorin OS 15 Lite donosi nikad ljepši Xfce

Korisnici Linuxa dobivaju novu distro mogućnost s vrlo zanimljivim Zorin OS 15 Lite, koji je zapravo umanjena verzija potpunom Zorin OS 15 baziranom na GNOME Shellu, a koji je pak baziran na Ubuntu 18.04.3 LTS i koristi Linux Kernel 5.0.

Cilj je sa Zorin OS 15 Lite pridobiti korisnike računala slabijih performansi, a željnih većine mogućnosti koju ova distribucija nudi. I, što je najbolje, većina stvari se sa "smanjenom" verzijom ne gubi.

Posebno ne u vizualnom dijelu jer Xfce 4.14 desktop okruženje izgleda oku ugodno i logično je posložen te vrlo vjerno oponaša tradicionalne Windows desktope. Uz sve, ima i tamni način rada kao temu, što je u današnje vrijeme vrlo popularno, ne samo zbog izgleda nego i uštede energije.

"Vjerujemo da Zorin OS 15 Lite predstavlja savršen spoj moći, performansi i korisnosti s moći da bilo tko udahne novi život u svoja stara računala. Nadamo se da će korisnici to prepoznati te se uživati u radu sa Zorin OS 15 Lite", poručio je tim koji stoji iza ovog zanimljivog distra.

Također, s obzirom da je baziran na Ubuntu 18.04.3 LTS, korisnici Zorin OS 15 Lite bezbrižni su minimalno do 2023. po pitanju nadopuna i podrške! Tako nešto svakako je dodatni plus i motivacija za okretanje prema Zorin OS 15 Lite i baza vjernih obožavatelja brzo će se izgraditi.

Ukratko, ključne mogućnosti koje nudi su: Linux kernel 5.0, podrška za Flatpak unaprijed omogućena, novi indikator za notifikacije, "Ne ometaj" (eng., Do Not Disturb) mogućnost rada i mogućnost odabira više boja za teme.

Minimalni zahtjevi koje računalo mora zadovoljiti da bi Zorin OS 15 Lite radio na njemu su: CPU 700 MHz Single Core, 512MB RAM, 8GB prostora na disku i rezolucija od minimalno 640 x480. Dakle, uistinu ga danas mogu svi koristiti jer teško je zamisliti da netko radi na uređajima slabijih performansi od navedenih...

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.