Nova verzija Linux distribucije Zorin OS 15 Lite donosi nikad ljepši Xfce

Nova verzija Linux distribucije Zorin OS 15 Lite donosi nikad ljepši Xfce

Korisnici Linuxa dobivaju novu distro mogućnost s vrlo zanimljivim Zorin OS 15 Lite, koji je zapravo umanjena verzija potpunom Zorin OS 15 baziranom na GNOME Shellu, a koji je pak baziran na Ubuntu 18.04.3 LTS i koristi Linux Kernel 5.0.

Cilj je sa Zorin OS 15 Lite pridobiti korisnike računala slabijih performansi, a željnih većine mogućnosti koju ova distribucija nudi. I, što je najbolje, većina stvari se sa "smanjenom" verzijom ne gubi.

Posebno ne u vizualnom dijelu jer Xfce 4.14 desktop okruženje izgleda oku ugodno i logično je posložen te vrlo vjerno oponaša tradicionalne Windows desktope. Uz sve, ima i tamni način rada kao temu, što je u današnje vrijeme vrlo popularno, ne samo zbog izgleda nego i uštede energije.

"Vjerujemo da Zorin OS 15 Lite predstavlja savršen spoj moći, performansi i korisnosti s moći da bilo tko udahne novi život u svoja stara računala. Nadamo se da će korisnici to prepoznati te se uživati u radu sa Zorin OS 15 Lite", poručio je tim koji stoji iza ovog zanimljivog distra.

Također, s obzirom da je baziran na Ubuntu 18.04.3 LTS, korisnici Zorin OS 15 Lite bezbrižni su minimalno do 2023. po pitanju nadopuna i podrške! Tako nešto svakako je dodatni plus i motivacija za okretanje prema Zorin OS 15 Lite i baza vjernih obožavatelja brzo će se izgraditi.

Ukratko, ključne mogućnosti koje nudi su: Linux kernel 5.0, podrška za Flatpak unaprijed omogućena, novi indikator za notifikacije, "Ne ometaj" (eng., Do Not Disturb) mogućnost rada i mogućnost odabira više boja za teme.

Minimalni zahtjevi koje računalo mora zadovoljiti da bi Zorin OS 15 Lite radio na njemu su: CPU 700 MHz Single Core, 512MB RAM, 8GB prostora na disku i rezolucija od minimalno 640 x480. Dakle, uistinu ga danas mogu svi koristiti jer teško je zamisliti da netko radi na uređajima slabijih performansi od navedenih...

Još iz kategorije

Na tržište stiže Samsungo gaming monitore Odyssey G7

Na tržište stiže Samsungo gaming monitore Odyssey G7

04.06.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je, kako sami tvrde, inovativni gaming monitor Odyssey G7, koji je prvi put prikazan u Las Vegasu na najvećem sajmu potrošačke elektronike CES 2020. početkom ove godine. Ovaj uređaj predstavlja autentičan iskorak na polju igara, kombinirajući do sada najzakrivljeniji zaslon s najboljim performansama u klasi, tvrde u Samsungu.

Huawei predstavio nove uređaje Y serije

Huawei predstavio nove uređaje Y serije

04.06.2020. komentiraj

Huawei nastoji svima približiti digitalni svijet i najnovije mogućnosti tehnologije te kako samo tvrde odlučili su se predstaviti nove Y5p i Y6p pametne telefone koji su sjajan primjer uređaja s vrhunskim funkcionalnostima, izvrsnim performansama i intuitivnim korisničkim iskustvom po pristupačnoj cijeni.

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

03.06.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.