Nova LG vizija televizije i konzumacije sadržaja

Nova LG vizija televizije i konzumacije sadržaja

S početkom nove godine LG najavljuje i novu eru u segmentu televizora novom vizijom „Usklađen s vama, dostupan svima“. Njihova se vizija sadašnjosti i budućnosti zaslona temelji na sinkronizaciji korisničkog iskustva s ukusom i životnim stilom svakog pojedinačnog korisnika te zaslon u viziji jednostavno postaje produžetak svakodnevnog života za zabavu, povezivanje s drugima i još mnogo toga. Nastavak je to LG-eve dugoročne predanosti promjeni uloge televizora, a planira je ostvariti osluškujući povratne informacije korisnika i ugrađujući ih u svaku fazu - od razvoja proizvoda i usluga do oblikovanja korisničkog sučelja, dizajna i, naravno, stvaranja iskustva gledanja.

U LG-evoj viziji televizor u dnevnoj sobi postaje lifestyle hub, središte personaliziranog i prilagodljivog korisničkog iskustva koje daje dodatnu vrijednost. Dio vizije „Usklađen s vama“ odnosi se na pružanje korisničkog iskustva koje personalizaciju podiže na sasvim novu razinu. Što se hardvera tiče, to znači uvođenje noviteta vezano za zaslone namijenjenih različitim korisnicima, poput npr. tehnologije Zero Connect koja pruža slobodu u dizajnu interijera, savitljivih zaslona ili zaslona nekonvencionalnog dizajna. Kad je riječ o softveru, radi se o fokusu na pružanje jedinstvenih iskustava optimiziranih za svakog korisnika, zahvaljujući LG-evoj otvorenoj pametnoj TV platformi webOS-u koja se neprestano unaprjeđuje. Ona omogućava prilagodbu funkcija i postavki prema vlastitim željama, poput konfiguracije korisničkog sučelja, preporuka za gledanje sadržaja i kvalitete prikaza slike. Uz to, zadužena je i za pružanje dodatnih iskustava zahvaljujući širokoj ponudi interaktivnih usluga iz različitih kategorija kao što su igranje u oblaku, metaverzum, učenje na daljinu, sigurnost doma, kućni fitness ili zdravlje.

Uz navedeno, omogućen je i pristup raznim virtualnim svjetovima, od virtualnog umjetničkog muzeja DASVERSEa, prve televizijske metaverzumske usluge na svijetu SANSARa koji na cjelovitoj platformi mješovite stvarnosti donosi događaje koji se odvijaju u isto vrijeme u objema stvarnostima ili novog rješenja u oblaku Oorbita koji omogućava pristup međusobno povezanim digitalnim svjetovima. Aplikacija Masterclass na LG-evim televizorima nudi pristup više od 180 predavanja s najboljim svjetskim predavačima, a zahvaljujući novom partnerstvu s ADT-om, korisnicima su dostupne integrirane usluge razvijene ekskluzivno za webOS. Tu su i razne fitness usluge najveće svjetske fitness grupacije Xponentiala, Les Millsa i MaxProa, poput povezivanja fitness sprava s televizorom ili Exercitea, senzora pokreta koji prepoznaje držanje tijela.

Drugi dio LG-eve vizije „Dostupan svima“, odnosi se na suradnju, inkluzivnost i održivost. Kroz otvorenu suradnju, vlasnici LG-evih televizora moći će se povezati s različitim platformama i uređajima diljem stalno rastućeg ekosustava, a komunikacija i kontrola bit će posebno olakšane zahvaljujući podršci za Matter, najnoviji otvoreni standard povezivanja u pametnim domovima.

LG-evi televizori dizajnirani su da budu dostupni svim korisnicima, bez obzira na dob ili sposobnosti, pa tako kompanija kontinuirano razvija i uvodi inkluzivne tehnologije i značajke u suradnji sa svojom savjetodavnom skupinom među čijim su članovima i osobe koje žive s raznim poteškoćama. Na LG-evim televizorima trenutno su dostupni, među ostalima, titlovi koji tekstualno opisuju zvukove, prijevod na znakovnom jeziku na posebnom zaslonu koji korisnik može lako pomicati, povećavati ili smanjivati, kao i usluge posebno osmišljene za starije korisnike i djecu.

„Sastavni je element LG-eve vizije i održivost pa se svi LG-evi televizori i drugi srodni proizvodi isporučuju u kutijama od biorazgradivih materijala s jednobojnim ispisom, dok televizori sadrže i dijelove izrađene od reciklirane plastike. OLED televizori koriste i manji broj komponenti te nude veću mogućnost recikliranja od LCD televizora, a budući da im nije potrebno pozadinsko osvjetljenje, manji je broj dijelova za recikliranje i odlaganje“, ističu iz kompanije.