NOVI UREĐAJI

Nova generacija Philips televizora donosi iznimnu kvalitetu slike i zvuka

Nova generacija Philips televizora donosi iznimnu kvalitetu slike i zvuka
Dražen Tomić / Tomich Productions

Asortiman Philips Ambilight TV 2023 već je uveo mnoštvo poboljšanja kvalitete slike u tvrtkinu već vodeću obradu slike na tržištu zahvaljujući predstavljanju novog i snažnijeg P5 procesora 7. generacije, pohvalili su se na predstavljanju u Barceloni i TP Visiiona koji na tržište donosi Philips brand televizora.

Kao vodeći proizvod iz asortimana za 2023., novi OLED+908 bit će dostupan početkom listopada i kombinira AI verziju 7. generacije P5 s 3. generacijom META tehnologije OLED panela i META algoritmom za povećanje svjetline kako bi ponudio potencijalno vrhunsko svjetlo učinak od 2100 nita, što predstavlja povećanje od 70%.

META slijedi specifikaciju koju su postavili OLED_EX zasloni predstavljeni prošle godine, ali META paneli također dodaju sloj Micro Lens Array od 42,4 milijarde mikrometara konveksnih leća – nevjerojatnih 5117 po pikselu – kako bi se minimizirali gubici zbog unutarnje refleksije svjetla, kako bi se obje povećale vršne izlazne svjetlosti ili alternativno ponuditi povećanje energetske učinkovitosti na prethodnim vršnim razinama.

Novi META panel također uključuje novi Vanta Black polarizacijski sloj za smanjenje reflektiranja u sobi za 70%, dok panel također nudi poboljšanje energetske učinkovitosti i 60% širi kut gledanja - nastavljajući isporučivati točne slike u širem kutu, bez bilo kakvo izobličenje slike.

Ambient Intelligence omogućuje P5 slikovnom mehanizmu da u stvarnom vremenu prilagodi svjetlinu, gama i odziv boja na ekranu, pri čemu se svaki prilagođava uvjetima ambijentalnog osvjetljenja. Gledatelji mogu odabrati optimizaciju sustava kako bi dali prioritet Eye Care ili Dark Detail Optimization.

Za optimizaciju temperature boje, V2 verzija Ambient Intelligence koristi novi RGB svjetlosni senzor koji, umjesto da prati samo ukupnu razinu osvjetljenja, sada može mjeriti preciznu temperaturu boje svjetla u prostoriji za gledanje. U prethodnoj AI verziji svijetle sobe bile su preslikane u hladnu bijelu, a tamne sobe u toplu bijelu točku.

U V2 verziji Ambient Intelligence RGB senzor će osigurati da rezultirajuća temperatura boje slike na ekranu prati izmjerenu temperaturu boje u prostoriji, ali bez pretjeranih rezultata.

Setovi opremljeni AI sedmom generacijom također uključuju i poboljšanu značajku Super Resolution i nadograđenu izvedbu Smart Bit Enhancement (SBE).

Super Resolution koristi preciznu mapu dubine slike na zaslonu kako bi poboljšao iznimnu oštrinu rubova 6. generacije P5 dok također stvara bogate detalje u glavnom dijelu poboljšanog objekta na zaslonu.

Nadograđena verzija Smart Bit Enhancementa koristi dodatnu procesorsku snagu novog hardvera i softvera kako bi sada mogla razriješiti vrpce u vrlo lošem izvoru bez smanjenja detalja slike. Rezultat je mogućnost snimanja osmobitnog videa na gotovo 14-bitnu preciznost u područjima gdje se pojavljuju trake, što rezultira glatkijim prijelazima bez gubitka detalja u drugim dijelovima slike

Performanse Dolby Vision i Dolby Vision Gaming poboljšane su snažnijom 7. generacijom P5 AI koja podržava 4K 120fps VRR kako bi se osiguralo najbolje moguće iskustvo igranja s vrhunskom jasnoćom, iznimno glatkim kretanjem i bržim vremenom odziva. +

Konačno, OLED+908 ima najnoviji Google TV OS i novo korisničko sučelje s intuitivnijim sustavom izbornika s logičnije grupiranim i poredanim izbornikom slike, dok je sloj izbornika na slici na zaslonu znatno smanjen kako bi se omogućili rezultati promjene postavki za lakši pregled.