Nova generacija Panasonicovih 4K televizora

Nova generacija Panasonicovih 4K televizora

Na događanju u studiju Pinewood Studios u SAD-u Panasonic je najavio tri nove osnovne linije 4K LCD televizora za 2020 te nove linije OLED televizora. Tri nove linije 4K LCD televizora - HX940, HX900 i HX800 - nastavljaju Panasonicovu revolucionarnu podršku za Dolby Vision i HDR10+ čije se prednosti najčešće mogu vidjeti na LCD televizorima iz osnovne ponude jer HDR formati s dinamičkim metapodacima omogućuju da televizori s tamnijom slikom izbjegnu nepotrebno tonsko mapiranje scena koje su unutar prirodne svjetline panela.

Novi OLED televizori – HZ1500 i HZ1000 te na CES-u predstavljeni HZ2000 – podržavat će Dolby Vision IQ i Filmmaker Mode s Panasonicovom izvornom tehnologijom „Intelligent Sensing“ radi još većeg uživanja u HDR slici hollywoodske razine kvalitete jednako u slabo i dobro osvijetljenim prostorijama. Shvativši da za savršeno iskustvo „Hollywooda u svom domu“ nije dovoljna samo dobra slika, Panasonic je objavio da će OLED televizori iz linija HZ2000 i HZ1500, imati inovativne ugrađene zvučnike usmjerene gore koji podržavaju Dolby Atmos za najdojmljiviji mogući zvuk. S

Svi OLED modeli bit će jednako fino ugođeni od strane vodećeg hollywoodskog stručnjaka za boje Stefana Sonnenfelda te se planira da ponesu certifikat UHD Premium. I performanse prikaza pokreta poboljšane su na OLED televizorima zahvaljujući naprednoj implementaciji umetanja crnih kadrova. Svi najavljeni OLED i 4K LCD televizori tvornički će podržavati i Dolby Atmos.

Još 2019. Panasonic je bio prvi proizvođač televizora koji je i na svojim osnovnim modelima podržavao i Dolby Vision i HDR10+, nudeći sve prednosti naprednih dinamičnih formata tamo gdje su oni doista bili potrebni. Panasonic nastavlja tu praksu, pa i dalje svojim osnovnim modelima za 2020. podržava i Dolby Vision i HDR10+ na svim najavljenim OLED i 4K LCD televizorima.

Sve tri linije OLED televizora dolaze s veličinama zaslona od 65 i 55 inča. Dok HZ2000 ima poseban panel Master HDR OLED Professional Edition koji su specijalno prilagodili Panasonicovi inženjeri iz odjela za istraživanje i razvoj, svi OLED modeli, uključujući HZ1500 i HZ1000, nude revolucionarnu obradu slike zahvaljujući inteligentnom procesoru HCX PRO – najsnažnijem koji je Panasonic ikad proizveo. Svi oni također podržavaju Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG i HLG Photo te time osiguravaju potpunu kompatibilnost sa svim popularnim HDR formatima.

Podrška za sve popularne HDR formate postoji i na svim najavljenim 4K LCD televizorima. Čak i linija HX800 sa samog početka ponude (40, 50, 58 i 65 inča) koja ima procesor HCX osim što podržava Dolby Atmos nudi i podršku za Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) i HLG Photo.

Još iz kategorije

Huawei predstavo novo korisničko sučelje s AI-em

Huawei predstavo novo korisničko sučelje s AI-em

29.03.2020. komentiraj

Tijekom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, predstavljeno je i ažurirano korisničko sučelje EMUI 10.1, uvodeći još više mogućnosti za obogaćeno korisničko iskustvo.  Huaweijeva distribuirana tehnologija prvi je put predstavljena na EMUI 10 sučelju, kao temelj Huaweijevog all-scenario ekosustava. Mogućnosti hardvera virtualizirane su i podijeljene sa svim povezanim uređajima, rušeći barijere između pojedinih proizvoda kako bi suradnja među njima bila neprekinuta.

Novi pokušaj Huaweija da doskoči nedostatku najpopularnijih aplikacija

Novi pokušaj Huaweija da doskoči nedostatku najpopularnijih aplikacija

29.03.2020. komentiraj

Najveći izazov s kojim se Huawei mora nositi jest izostanak pristupa za Google Play Store, što znači da korisnici ne mogu do najpopularnijih aplikacija koje se trenutno nude na tržištu. Ipak, kineski tehnološki gigant pokušava tom problemu doskočiti s AppSearch.

Samsung najavio novo veliko softversko ažuriranje za Galaxy S10 i Galaxy Note10

Samsung najavio novo veliko softversko ažuriranje za Galaxy S10 i Galaxy Note10

28.03.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je da su od ožujka, zahvaljujući softverskom ažuriranju , nove, inovativne značajke Galaxy S20 serije dostupne i na Galaxy S10 i Galaxy Note10 pametnim telefonima. „Korisnici će moći isprobati najnapredniju tehnologiju kamere, uključujući popularnu značajku Single Capture. Osim toga, uživat će u mnogim softverskim poboljšanjima, pristupu inteligentnoj galeriji te novim mogućnostima dijeljenja sadržaja“, objašnjavaju u Samsungu i dodaju kako će značajke Galaxy S20 serije navedene u nastavku bit će dostupne i na Galaxy S10 i Galaxy Note10 pametnim telefonima s nadogradnjom.