Nova generacija pametnih telefona Samsung Galaxy S20 serije

Nova generacija pametnih telefona Samsung Galaxy S20 serije

Vrijeme je promjena, dolaze 5G mreže, nova era telekomunikacija i Samsung je tržištu predstavio novu generaciju pametnih telefona iz svoje Galaxy S20 serije. Novi pametni telefoni S20 serije dolaze na hrvatsko tržište u tri inačice Galaxy S20 i Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra.

Za hrvatsko tržište Samsung stavlja naglasak na dva modela Galaxy S20 i Galaxy S20+ koji dolaze s impresivnim karakteristikama. Od procesorske snage, senzora za kameru, umjetna inteligencija, 5G povezivost te vrlo visoka sigurnost i zaštita podataka samo su neke od ključnih prednosti koje donosi nova generacija Galaxy S20 pametnih telefona.

Srce novih pametnih telefona čini novi vrlo snažan procesor iz Samsungove radionice pod imenom Exynos 990 s čak 8 jezgri i radnog takta 2.7 GHz. Ovaj impresivan procesor omogućuje novoj Samsung Galaxy S 20 seriji pametnih telefona veliku brzinu izvršavanja aplikacija.

Novu seriju Samsungovih pametnih telefona ističe na tržištu je svakako nova generacija kamera koja se nalazi u ovim pametnim telefonima. Nove kamere kojih je po tri na novim Samsung Galaxy S20 pametnim telefonima donose visoku razlučivost i kvalitetu fotografije i videa. Na Galaxy S20 i S 20+ nalaze se tri stražnje kamere i jedna prednja kamera. Stražnje kamere su telephoto kamera sa 64 megapikselne kamere, te jedna ultra širokokutna i normalna širokokutna kamera s po 12 megapiksela. Sve stražnje kamere imaju vrlo visoku svjetlosnu osjetljivost donosno otvor blende od 1,8 do 2,2. Tako telefoto kamera sa 64 megapiksela ima f2.0, širokokutna f1,8, a ultra širokokutna ima f2,2.

Prednja, odnosno selfie kamera ima dual pixel tehnologiju, s f2,2. Uz to, zahvaljujući nona-binning tehnologiji, S20 također ima mogućnost dinamične promjene rezolucije iz 108MP u 12MP, kombinirajući devet piksela u jedan. Tako nova Galaxy S serija pomiče granicu s povećanim senzorima za svjetlinu kako bi slike imale visoku kvalitetu pri slabom izvoru svjetlosti.

Pametni telefoni imaju i Space Zoom tehnologiju koja koristi kombinaciju Hybrid Optic Zoom te Super Resolution Zoom koja je omogućena zahvaljujući rješenjima baziranim na umjetnoj inteligenciji. AI rješenje omogućuje snimanje fotografije povećane od 30 puta. Uz to, koristeći Single Take tehnologiju, Galaxy S20 može snimiti brojne fotografije i videozapise uz značajke kao što su fokus uživo, ultra široko fotografiranje i još mnogo toga, te pomoću AI odabrati najbolje fotografije i videozapise.

Kada je riječ o video mogućnostima Samsung Galaxy S20 serija donosi 8K na pametne telefone. Dodano, korisnici također mogu zaustaviti videozapis i napraviti 33MP fotografije ili pogledati svoj video na Samsung QLED 8K televizoru. Galaxy S20 omogućuje i jasniji videozapis uz Super Steady 2.0 značajku, sa stabilizacijom videozapisa i AI analizom pokreta sve zahvaljujući kombinaciji ovih naprednih tehnologija.

Što se tiče zaslona novi Galaxy S20 i S20+ imaju novu generaciju zaslona. S20 model ima 6,2 inčni Quad HD+ Dynamic AMOLED zaslon, rezolucije 3200x1440 piksela. Zaslona ima brzinu osvježavanja od 120Hz te podržava HDR10+. Jači model S20+ ima 6,7 inčni zaslon Quad HD+ Dynamic AMOLED te je također omogućen HDR10+ i 120HZ brzinu osvježavanja.

U vrijeme kada svi govore o sigurnosti podataka i svega što radimo na mobilnim uređajima jer oni su postali dio svakodnevnog poslovnog života jedna od ključnih značajki je Samsung Knox. Riječ je tako o najsigurnijem uređaju jer Samsung Knox, kao vodeća sigurnosna platforma pruža obrambenu sigurnost na svim razinama, od čipa nadalje. Galaxy S20 također sadrži novi, siguran procesor, nazvan Guardian Chip, radi zaštite od hardverskih napada.

Samsung Galaxy S serija donosi 5G povezivost što je uz sve veći broj dostupnih mreža nove generacije iznimno važno za sve korisnike. Kako bi ove impresivne značajke bilo dostupne korisnicima Samsung se pobrinuo osigurati i dugotrajnost baterije. Tako model S20 ima bateriju od 4000 mAh, dok S20+ ima nešto snažniju bateriju od 4500 mAh.

Novi Samsungovi pametni telefoni su od sredine ožujka na tržištu u nekoliko boja i to Galaxy S20 dolazi u svemirski sivoj, nebeski plavoj te nebesko rozoj i po cijeni od 6.999 kuna. Model S20+ dolazi u svemirski sivoj, svemirski crnoj i nebeski plavoj i to po cijeni od 7.799 kuna. Dok najsnažniji model Galaxy S20 Ultra dolazi u dvije boje svemirski sivoj, svemirski crnoj i to po cijeni od 10.499 kuna.