Nokia tablet sa integriranom tipkovnicom

Nokia tablet sa integriranom tipkovnicom

Foto: unwiredView.com

Još 2011 godine počele su kružiti glasine kako Nokia radi na razvoju tablet uređaja koji bi trebao biti zasnovan na ARM procesoru i koristiti Windows RT operativni sustav. Kako  Windows RT operativni sustav nije prihvaćen onako kako se očekivalo, a Nokia je doživjela pravi „come back“ sa Lumia/Windows 8 mobilnim uređajima, možemo pretpostaviti da će i tablet koristiti isti OS.

Nokia je tada potvrdila glasine patentiranjem tablet uređaja sa poklopcem u kojem je integrirana tipkovnica i dodatna baterija, a tablet bi mogao ugledati svjetlost dana prvom polovicom 2013 godine.

Uz inovativnu tipkovnicu i dodatnu bateriju u poklopcu uređaja, tablet će biti opremljen HDMI i USB priključcima te još dva dodatna USB priključka na poklopcu uređaja, te će se moći spajati i na mreže operatera . Poklopac je moguće koristiti i kao stalak za tablet, što ga uz dodatnu bateriju čini vrlo praktičnim tabletom. Dijagonala ekrana tableta je 10.1 inča, a deklarirana autonomija bez dodatne baterije u tipkovni ci je 10 sati rada.

Sve navedeno bit će upakirano u tvrdo aluminijsko kučište kakvo koristi iPad. Kako ne žele postati još samo jedan tablet u moru tablet uređaja, Nokia je uzela dovoljno vremena da razvije i  predstavi inovativan i jedinstven uređaj koji će ciljati na premium segment tržišta.

Još iz kategorije

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

24.02.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Grupa (CBG) održala je virtualno predstavljanje novih proizvoda u Barceloni, tijekom kojeg je predstavila niz novih 5G proizvoda te strategiju koja demonstrira njihove mogućnosti. Ključni predstavljeni proizvodi su: HUAWEI Mate Xs, najnoviji sklopivi uređaj kojeg odlikuje vrhunski hardware i software, HUAWEI MatePad Pro 5G, 5G tablet koji nudi premium iskustvo u svim uvjetima, HUAWEI Wi-Fi AX3 i HUAWEI 5G CPE Pro 2 su dva rješenja za povezivanje s Wi-Fi 6+ koji nude brzu povezivost. Uz to, Huawei je predstavio i niz novih HUAWEI MateBook laptopa, koje pokreće 10. Generacija Intel® Core procesora te Windows operativni sustav.

Stižu novi LG pametni telefoni

Stižu novi LG pametni telefoni

22.02.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) najavljuje liniju pametnih telefona iz serije K za 2020. godinu - K61, K51S i K41S – svi su dizajnirani da pruže prvoklasno iskustvo korisnicima te nude poboljšane kamere, multimedijske funkcije i performanse uz povoljnu cijenu. „Novi pametni telefoni naslijedili su napredne značajke koje su prvi put predstavljene kod LG-evih premium pametnih telefona, a ova tri modela predstavljaju odličan izbor čak i na današnjem jako kompetitivnom tržištu“, ističu iz LG-a.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

20.02.2020. komentiraj

HMD Global objavio je kako je šest Nokia telefona nagrađeno iF DESIGN nagradom 2020. za izvanredan dizajn. iF DESIGN nagrade dodjeljuje najstarija svjetska nezavisna organizacija za dizajn iF International Forum Design. Ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka za dizajn koji su pregledali preko sedam tisuća prijava koje su dobili iz 56 zemalja diljem svijeta.