Nokia predstavila Lumiu 925

Nokia predstavila Lumiu 925

Nokia je prošli tjedan na konferenciji u Londonu predstavila novi pametni telefon Lumia 925 s Windows Phone 8 operacijskim sustavom.

Nokia je u reklamama prikazivanim prije službene objave stavila fokus na kameru Lumia telefona. Iako to nije dugo očekivani EOS smartphone, Nokia je veliku pozornost posvetila upravo kameri na novo objavljenom telefonu iz serije Lumia. Nokia tvrdi kako su razvili novu tehnologiju objektiva i novi softver koji zajedno daju oštriju i čišću sliku fotografija i video zapisa, iako se radi o istom 8,7-megapikselnom PureView objektivu kao i kod Lumia 920 uređaja.

Nova Lumia ima Nokia Smart Camera mod koji omogućuje fotografiranje 10 slika u kratkim intervalima, te ih je kasnije moguće zasebno obratiti obraditi s različitim efektima, uključujući „Best Shot“, „Action Shot“ i „Motion Focus“. Nokia planira Smart Camera mod ugraditi na sve Lumia Windows Phone 8 uređaje.

Od ostalih specifikacija, nova Lumia ima 4,5-inčni AMOLED WXGA zaslon rezolucije 1280 × 768 piksela. Pokretan je 1,5 GHz dvojezgrenim Snapdragon procesorom, te ima 1 GB radne memorije, 16 GB prostora za pohranu podataka, USB 2.0, Bluetooth 3.0 , NFC, WLAN a/b/g/n , A-GPS , satelitsku navigaciju i 1,2.megapikselnu prednju kameru. Unatoč velikoj sličnosti po specifikacijama najveća razlika između Lumia 925 i 920 uređaja je kućište koje je napravljeno od polikarbonata s aluminijskim okvirom, te je nova Lumia 1 mm kraća i 2 mm tanja od 920 modela.

Početak prodaje se očekuje u lipnju, te će se prvo početi prodavati u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji i Španjolskoj, a nakon toga u Kini i Americi. Cijena uređaje bez ikakvih nameta iznosit će 469 eura, dok cijena za američko tržište još nije poznata.

Još iz kategorije

Stižu nova Lenovo Legion gaming računala

Stižu nova Lenovo Legion gaming računala

08.04.2020. komentiraj

Lenovo Legion računala omogućit će gaming entuzijastima još bolje i potpunije iskustvo. Nadolazeću liniju osobnih računala pokreću najnovija grafička kartica NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER GPU sa značajkom Max-Q Design i do novi Intel Core H-Series mobilni procesori desete generacije.

Canon tvrdi da ništa nije nemoguće

Canon tvrdi da ništa nije nemoguće

08.04.2020. komentiraj

Nakon ranije najave razvoja modela EOS R5 fotoaparata punog kadra bez zrcala utemeljenog na revolucionarnom sustavu EOS R, Canon otkriva još informacija i sami tvrde da ništa nije nemoguće i tvrde da će video mogućnosti modela EOS R5 znatno nadmašiti one konkurentskih fotoaparata na tržištu.

Windows 10 se vrti na više od milijarde uređaja

Windows 10 se vrti na više od milijarde uređaja

07.04.2020. komentiraj

Microsoft se pohvalio da je njegov operativni sustav Windows 10 napokon dosegnuo brojku od milijardu uređaja! Velik je to uspjeh, no kasni gotovo tri mjeseca jer plan je bio stići do milijarde do Božića 2019. Prvotni cilj bio je stići do milijarde s 29. srpnjem 2018., što je bilo tri godine o pojave Windows 10 operativnog sustava.