Nokia predstavila Lumiu 925

Nokia predstavila Lumiu 925

Nokia je prošli tjedan na konferenciji u Londonu predstavila novi pametni telefon Lumia 925 s Windows Phone 8 operacijskim sustavom.

Nokia je u reklamama prikazivanim prije službene objave stavila fokus na kameru Lumia telefona. Iako to nije dugo očekivani EOS smartphone, Nokia je veliku pozornost posvetila upravo kameri na novo objavljenom telefonu iz serije Lumia. Nokia tvrdi kako su razvili novu tehnologiju objektiva i novi softver koji zajedno daju oštriju i čišću sliku fotografija i video zapisa, iako se radi o istom 8,7-megapikselnom PureView objektivu kao i kod Lumia 920 uređaja.

Nova Lumia ima Nokia Smart Camera mod koji omogućuje fotografiranje 10 slika u kratkim intervalima, te ih je kasnije moguće zasebno obratiti obraditi s različitim efektima, uključujući „Best Shot“, „Action Shot“ i „Motion Focus“. Nokia planira Smart Camera mod ugraditi na sve Lumia Windows Phone 8 uređaje.

Od ostalih specifikacija, nova Lumia ima 4,5-inčni AMOLED WXGA zaslon rezolucije 1280 × 768 piksela. Pokretan je 1,5 GHz dvojezgrenim Snapdragon procesorom, te ima 1 GB radne memorije, 16 GB prostora za pohranu podataka, USB 2.0, Bluetooth 3.0 , NFC, WLAN a/b/g/n , A-GPS , satelitsku navigaciju i 1,2.megapikselnu prednju kameru. Unatoč velikoj sličnosti po specifikacijama najveća razlika između Lumia 925 i 920 uređaja je kućište koje je napravljeno od polikarbonata s aluminijskim okvirom, te je nova Lumia 1 mm kraća i 2 mm tanja od 920 modela.

Početak prodaje se očekuje u lipnju, te će se prvo početi prodavati u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji i Španjolskoj, a nakon toga u Kini i Americi. Cijena uređaje bez ikakvih nameta iznosit će 469 eura, dok cijena za američko tržište još nije poznata.

Još iz kategorije

Godina je 2020. a laptopi i dalje imaju 1MP kamere

Godina je 2020. a laptopi i dalje imaju 1MP kamere

16.02.2020. komentiraj

Pametni telefoni na tržištu se izdvajaju po moćnim kamerama i proizvođači su to shvatili, zbog čega je poprilično nejasno da u 2020. još uvijek postoje prijenosna računala s kamerama od svega 1MP! Da, dobro ste pročitali. I proizvođači to ne misle promijeniti tako brzo.

Koronavirus neće utjecati na prodaju Nintendo Switcha u Sjevernoj Americi i Europi

Koronavirus neće utjecati na prodaju Nintendo Switcha u Sjevernoj Americi i Europi

15.02.2020. komentiraj

Koronavirus nije opasan samo po život ljudi koje može zaraziti već narušava svakodnevicu u svakom smislu, pa tako i onom koje se veže uz tržišta svih vrsta. Ali, dok slušamo o gubicima raznih kompanija zbog nemogućnosti poslovanja, pozitivna je vijest da Nintendo Switch nema tih problema.

Čistite li ikada svoj mobitel?

Čistite li ikada svoj mobitel?

14.02.2020. komentiraj

Kad sljedeći put primite tuđi pametni telefon u ruke, dobro razmislite jer podaci o tom koliko često korisnici čiste svoje digitalne ljubimce uistinu je zastrašujuć. Leglo su infekcija, pogodni za prijenos bolesti i vrijeme je da se probudi svijest po pitanju “higijene” pametnih telefona.