Nokia predstavila Lumiu 925

Nokia predstavila Lumiu 925

Nokia je prošli tjedan na konferenciji u Londonu predstavila novi pametni telefon Lumia 925 s Windows Phone 8 operacijskim sustavom.

Nokia je u reklamama prikazivanim prije službene objave stavila fokus na kameru Lumia telefona. Iako to nije dugo očekivani EOS smartphone, Nokia je veliku pozornost posvetila upravo kameri na novo objavljenom telefonu iz serije Lumia. Nokia tvrdi kako su razvili novu tehnologiju objektiva i novi softver koji zajedno daju oštriju i čišću sliku fotografija i video zapisa, iako se radi o istom 8,7-megapikselnom PureView objektivu kao i kod Lumia 920 uređaja.

Nova Lumia ima Nokia Smart Camera mod koji omogućuje fotografiranje 10 slika u kratkim intervalima, te ih je kasnije moguće zasebno obratiti obraditi s različitim efektima, uključujući „Best Shot“, „Action Shot“ i „Motion Focus“. Nokia planira Smart Camera mod ugraditi na sve Lumia Windows Phone 8 uređaje.

Od ostalih specifikacija, nova Lumia ima 4,5-inčni AMOLED WXGA zaslon rezolucije 1280 × 768 piksela. Pokretan je 1,5 GHz dvojezgrenim Snapdragon procesorom, te ima 1 GB radne memorije, 16 GB prostora za pohranu podataka, USB 2.0, Bluetooth 3.0 , NFC, WLAN a/b/g/n , A-GPS , satelitsku navigaciju i 1,2.megapikselnu prednju kameru. Unatoč velikoj sličnosti po specifikacijama najveća razlika između Lumia 925 i 920 uređaja je kućište koje je napravljeno od polikarbonata s aluminijskim okvirom, te je nova Lumia 1 mm kraća i 2 mm tanja od 920 modela.

Početak prodaje se očekuje u lipnju, te će se prvo početi prodavati u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji i Španjolskoj, a nakon toga u Kini i Americi. Cijena uređaje bez ikakvih nameta iznosit će 469 eura, dok cijena za američko tržište još nije poznata.

Još iz kategorije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Canon obilježava važan događaj u svojoj ponudi fotoaparata: naime, 20. rujna 2019. proizvodnja Canonovih fotoaparata s filmom od srebrnih halogenida i onih digitalnih sa zamjenjivim objektivom iz serije EOS premašila je 100 milijuna  jedinica. Jedan fotoaparat bez zrcala EOS R (izvorno predstavljeni u listopadu 2018.) bio je 100-milijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS.

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

10.10.2019. komentiraj

Google neće po dobrome pamtiti rujan ove godine, tijekom kojeg je u popularnoj trgovini za aplikacije Google Play Store otkrivene 172 zaražene aplikacije s više od 335 milijuna preuzimanja, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije.