Nogometni izbornik Dalić promovirat će nove NOA telefone u Barceloni

Nogometni izbornik Dalić promovirat će nove NOA telefone u Barceloni

Foto: Hangar 18

NOA će na ovogodišnjem Mobile World Congressu u Barceloni predstaviti novu seriju pametnih telefona, nazvanu F. Među njima posebnu pažnju privući će model NOA F20 Pro s velikim ekranom i implementiranom AI tehnologijom. Zanimljivo je da će na njihovom štandu u Barceloni biti i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić.

Najveća novost na NOA F20 Pro pametnom telefonu je In-Display Fingerprint, odnosno senzor otisaka prstiju smješten u AMOLED ekranu. Novost je i klizni mehanizam prednje kamere koja izlazi iz kućišta i uvlači se u njega nakon korištenja. Zahvaljujući tim rješenjima, AMOLED ekran omjera 19,5:9 ima izuzetno tanke rubove oko zaslona. F serija imat će implementiranu AI tehnologiju koja će biti najvidljivija u aplikaciji kamere.

F20 Pro će imati prednju kameru od 8 MP te dvostruku stražnju od 16+5 MP i dolazit će sa Sony IMX499 senzorom. Kamera će podržavati nekoliko novih značajki od kojih je najznačajnija AI način snimanja koji će poboljšati snimanje fotografija u svim uvjetima i ponudit će 10 različitih modova snimanja. Zahvaljujući ranije predstavljenoj oversampling tehnologiji, F20 Pro će moći snimati fotografije do 96 MP.

Novi model temeljen je na najjačem 8 jezgrenom MediaTekovom Helio P70 procesoru radnog takta 2,1 GHz te 6.39'' ekranu. Rezolucija AMOLED ekrana u FHD+ tehnologiji iznosi 2340x1080 piksela. Imat će 8 GB RAM memorije i 128 GB za pohranu podataka, a moći će se proširiti do 256 GB pomoću dodatne memorijske kartice. Bit će ugrađena baterija od 3.500 mAh i podržavat će opciju brzog bežičnog punjenja.

Službena prezentacija nove NOA F serije pametnih telefona održat će se u Barceloni na sajmu Mobile World Congress u utorak, 26. veljače. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bit će na NOA štandu prva dva dana sajma, 25. i 26. veljače, te će izvlačiti dobitnike nagradne igre i dijeliti dresove hrvatske reprezentacije. Treću godinu u nizu poseban gost na štandu bit će Ante Tomić, košarkaš Barcelone i promotor NOA branda koji će također izvlačiti dobitnike u nagradnoj igri.

Još iz kategorije

Apple i Samsung nastavljaju s dominacijom na tržištu nosivih uređaja

Apple i Samsung nastavljaju s dominacijom na tržištu nosivih uređaja

19.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavilo se zahuktavati i kroz treći kvartal ove godine, što zorno pokazuju podaci koje je predočio Strategy Analytics. Ukupno, riječ je o 14,2 milijuna isporučenih uređaja, a očekivano je uvjerljivo prvi po tom pitanju Apple Watch s njih 6,8 milijuna i rastom od 51 posto na godišnjoj razini.

IDC: Marginalni rast tržišta pametnih telefona

IDC: Marginalni rast tržišta pametnih telefona

19.11.2019. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona u trećem kvartalu ove godine zabilježilo je rast od 0,8 posto na godišnjoj i rast od 8,1 posto na kvartalnoj razini te završilo s ukupno 358,3 milijuna isporuka, a pritom su najviše profitirali Samsung i Huawei, dva najjača proizvođača na svijetu, navodi tako IDC u svom najnovijem izvješću.

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

18.11.2019. komentiraj

Canon Europe je predstavio dva nova objektiva za 8K televizijske  kamere opremljena 1,25-inčnim senzorima: terenski zum objektiv UHD-DIGISUPER 51 i prijenosni zum objektiv 7x10.7 KAS S. Razvoj novih zum objektiva za 8K televizijske kamere još je jedna potvrda Canonove izvrsnosti u optičkim tehnologijama. U prethodnih nekoliko godina u produkciji dokumentarnih filmova i prijenosima sportskih događaja širom svijeta počela se koristiti  8K oprema radi stvaranja i prijenosa videozapisa ultravisoke razlučivosti.