Nastavljen rat pametnih telefona - stiže Lenovo Vibe X

Nastavljen rat pametnih telefona - stiže Lenovo Vibe X

I Lenovo je zaoštrio tržište pametnih telefona svojim model Vibe X koji je premijerno prikazan na sajmu IFA u Berlinu, pohvalili su se u ovom kineskom proizvođaču koji je jedan od najvećih na području računala u svijetu. Njihov novi Vibe X, kojeg smo imali prilike samo nakratko isprobati, dolazi u poli-karbonskim tijelom i moderno dizajniranim kućištem s, laserski ugraviranom završnom obradom s 3D dojmom, pojašnjavaju u Lenovu.

Njegov iznimno tanak okvir nastavlja s fokusom na vrhunski dizajn s mjerama od samo 6,9mm, tanak poput olovke teži manje od ostalih pametnih telefona njegove veličine samo 121 gram, što je otprilike težina pet AA baterija.

Uređaj ima 5-inčni 20/20 ekran omogućava 1920x1080 full HD rezoluciju, IPS panel za široke kutove gledanja i ima posebnu oštrinu od 440 piksela po inču (PPI), te je 20/20 Vision Display smješten je unutar Corning Gorilla Glass 3 ekrana nakošenih rubova, otpornog na ogrebotine.

Prednja kamera s 5 megapiksela (MP), jedna je od onih s najvećim brojem megapiksela na tržištu te zajedno sa širokokutnom lećom od 84 stupnja bilježi visoko kvalitetne autoportrete. Korisnici također mogu lako i učinkovito koristiti pinch-to-zoom gestikulaciju kako bi prilagodili svoju snimku. Također je uključen i softver za uređivanje crta lica. Pozadinska kamera s 13MP i auto fokusom dolazi poboljšana s osvijetljenim senzorom za oštrije slike te također sadrži LED bljeskalicu.

Lenovo Vibe X koristi operacijski sustav Android 4.2 i Quad-Core MTK 6589T procesor od 1.5. GHz, te dolazi s  memorijom od 2GB i unutarnjom pohranom od 16GB.

Usto, Lenovo nastavlja usavršavati svoj portfelj pametnih telefona nadogradnjom popularnog vrhunskog Lenovo K900 pametnog telefona2 s nekoliko novih mogućnosti koje uključuju izbor novih boja na crnoj ili narančastoj podlozi, kao i mogućnosti pohrane od 16GB ili 32GB.

Osim pametnih telefona Lenovo je predstavio i novi tablet S5000 koji nas je iznenadio u pozitivnom smislu kad smo ga isprobali svojom brzinom, ali i dimenzijama. S mjerama od samo 7,9 mm, S5000 jedan je od najtanjih tableta na tržištu. Teži samo 246 grama, što je gotovo petinu lakše od mnogih vrhunskih tableta na tržištu. Unutar ovog tankog i lakog okvira više je nego dovoljno snage, počevši od 7-inčne 1280x800 rezolucije, 350.nit osvijetljenosti i full HD širokokutnog ekrana.

Prednja kamera od 1.6MP pruža oštro iskustvo visoke rezolucije za kristalno jasan video razgovor, dok stražnja kamera od 5.0MP omogućava kvalitetne fotografije i video zapise.

S5000 tablet koristi operacijski sustav Android 4.2 (Jelly Bean) i Quad-Core Media Tek 8389 procesor od 1.2 GHz te popratnu izbornu 3G HSPA+ povezivost. Kako bi udovoljio zahtjevima korisnika u pokretu, S5000 se oslanja na svoj “On the Go“ USB priključak za proširenje pohrane ili punjenje drugih uređaja te 3450mAh bateriju u trajanju od punih osam sati neprekidnog WiFi surfanja internetom ili šest sati gledanja videozapisa visoke rezolucije.