Napredne tehnologije za proizvodnju slušnih aparata

Napredne tehnologije za proizvodnju slušnih aparata

Tvrtka Bontech je specijalizirana za proizvodnju slušnih aparata koje karakterizira 3D CAD/CAM tehnologija. Ista omogućuje precizniju izvedbu ovakvih pomagala. Ona se konkretno odnosi na skeniranje otiska uha, računalnu obradu dobivenog skena i 3D print. CAD/CAM tehnologija je metoda izrade slušnih pomagala na brz i jednostavan način, tvrde u Bontechu.

Nakon mnogo godina upotrebe u automobilskoj, svemirskoj i zrakoplovnoj industriji proširila i na mikro proizvodnju. CAD/CAM skraćeni je izraz fraze „computer-aided design“ i „computer-aided manufacturing“.

Današnji napredak tehnologije omogućio je razvoj novih rješenja za probleme sa sluhom.

„Connectivity set koji se sastoji od nenametljivog i gotovo nevidljivog modernog slušnog aparata i smartphone uređaja. Idealan je za sve one koji traže savršenu jasnoću zvuka tijekom telefoniranja, uživanja u glazbi ili praćenja raznih videozapisa. Ono što ga čini jedinstvenim je upravo ta najnovija tehnologija koja vam omogućuje podešavanje glasnoće, potpuno utišavanje ili promjenu programa. Osigurava čist i jasan zvuk pri komuniciranju, bez ikakvih smetnji i pištanja“, tvrde u Bontechu.

Connectivity set tako, pojašnjavaju u Bontechu, u potpunosti ide u korak s današnjom mobilnom tehnologijom. Uz bluetoothse povezuje slušni aparat s mobitelom. Tu je i aplikacija za pametni telefon koja omogućuje podešavanje glasnoće.

Uz Connectivity set od sada svi tonski signali telefonskih poziva stizati putem slušnog aparata, kažu u Bontechu i dodaju da su tu osim toga, tu su i tonska upozorenja o pristigloj elektroničkoj pošti, o pristiglom SMS-u, podsjetnicima s mobitela ili novosti s društvenih mreža.

Tehnologija izrade omogućuje i automatske promjene programa dolaskom na određenu lokaciju ili pri vožnji u automobilu. Isto tako slušni aparat možete podesiti ako želite slušati glazbu. Napredne funkcije slušnih aparata odnose se na filtriranje ometajućih zvukova i isticanje govora, odnosno na podešavanje usmjerenog primanja zvuka, podešavanje potiskivanja šuma vjetra, buke i žamora. Set omogućuje lakše i jednostavnije praćenje razgovora na većim udaljenostima, kao i bolje razumijevanje govora u razgovoru s više sugovornika.

Još iz kategorije

Samsung Galaxy A80 dostupan u Hrvatskoj

Samsung Galaxy A80 dostupan u Hrvatskoj

15.07.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je svoj najnoviji pametni telefon iz A serije – Samsung Galaxy A80, čiji su glavni aduti prva rotirajuća trostruka kamera i novi Infinity beskonačni ekran. Preporučena maloprodajna cijena Galaxy A80 je 4.799 kuna, a od sljedećeg tjedna će biti dostupan na prodajnim mjestima u crnoj, zlatnoj i srebrnoj boji.

Sony unapređuje seriju objektiva punog formata s 35mm F1.8 Prime objektiva

Sony unapređuje seriju objektiva punog formata s 35mm F1.8 Prime objektiva

15.07.2019. komentiraj

Tvrtka Sony predstavila je najnoviji dodatak E-mount seriji objektiva punog formata – FE 35mm F1.8 Prime objektiv širokog kuta i velikog otvora blende, model SEL35F18F. Kompaktne dimenzije i mala težina ovog objektiva punog formata i velikog otvora blende pružaju mobilnost i praktičnost za snimanje širokog spektra subjekata – od svakodnevnih snimaka do fotografija hrane, pejzaža, noćnih scena i još mnogo toga. FE 35mm F1.8 objektiv bit će dostupan u Europi od kolovoza 2019. godine, po cijeni od oko 700 eura.

AOC izbacio profesionalni 4K monitor

AOC izbacio profesionalni 4K monitor

09.07.2019. komentiraj

AOC je najavio novog člana njihove profesionalnoj seriji monitora 90. 27 inčni (68.6 cm) U2790PQU pruža 4K rezoluciju (3840 x 2160 piksela) i gustoću piksela od 163 ppi što rezultira vrlo oštrim slikama. IPS panel novog monitora i dubina boje od 10 bita produciraju 1.07 milijardi boja.