Napredne tehnologije za proizvodnju slušnih aparata

Napredne tehnologije za proizvodnju slušnih aparata

Tvrtka Bontech je specijalizirana za proizvodnju slušnih aparata koje karakterizira 3D CAD/CAM tehnologija. Ista omogućuje precizniju izvedbu ovakvih pomagala. Ona se konkretno odnosi na skeniranje otiska uha, računalnu obradu dobivenog skena i 3D print. CAD/CAM tehnologija je metoda izrade slušnih pomagala na brz i jednostavan način, tvrde u Bontechu.

Nakon mnogo godina upotrebe u automobilskoj, svemirskoj i zrakoplovnoj industriji proširila i na mikro proizvodnju. CAD/CAM skraćeni je izraz fraze „computer-aided design“ i „computer-aided manufacturing“.

Današnji napredak tehnologije omogućio je razvoj novih rješenja za probleme sa sluhom.

„Connectivity set koji se sastoji od nenametljivog i gotovo nevidljivog modernog slušnog aparata i smartphone uređaja. Idealan je za sve one koji traže savršenu jasnoću zvuka tijekom telefoniranja, uživanja u glazbi ili praćenja raznih videozapisa. Ono što ga čini jedinstvenim je upravo ta najnovija tehnologija koja vam omogućuje podešavanje glasnoće, potpuno utišavanje ili promjenu programa. Osigurava čist i jasan zvuk pri komuniciranju, bez ikakvih smetnji i pištanja“, tvrde u Bontechu.

Connectivity set tako, pojašnjavaju u Bontechu, u potpunosti ide u korak s današnjom mobilnom tehnologijom. Uz bluetoothse povezuje slušni aparat s mobitelom. Tu je i aplikacija za pametni telefon koja omogućuje podešavanje glasnoće.

Uz Connectivity set od sada svi tonski signali telefonskih poziva stizati putem slušnog aparata, kažu u Bontechu i dodaju da su tu osim toga, tu su i tonska upozorenja o pristigloj elektroničkoj pošti, o pristiglom SMS-u, podsjetnicima s mobitela ili novosti s društvenih mreža.

Tehnologija izrade omogućuje i automatske promjene programa dolaskom na određenu lokaciju ili pri vožnji u automobilu. Isto tako slušni aparat možete podesiti ako želite slušati glazbu. Napredne funkcije slušnih aparata odnose se na filtriranje ometajućih zvukova i isticanje govora, odnosno na podešavanje usmjerenog primanja zvuka, podešavanje potiskivanja šuma vjetra, buke i žamora. Set omogućuje lakše i jednostavnije praćenje razgovora na većim udaljenostima, kao i bolje razumijevanje govora u razgovoru s više sugovornika.

Još iz kategorije

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

03.06.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.