Napredne tehnologije za proizvodnju slušnih aparata

Napredne tehnologije za proizvodnju slušnih aparata

Tvrtka Bontech je specijalizirana za proizvodnju slušnih aparata koje karakterizira 3D CAD/CAM tehnologija. Ista omogućuje precizniju izvedbu ovakvih pomagala. Ona se konkretno odnosi na skeniranje otiska uha, računalnu obradu dobivenog skena i 3D print. CAD/CAM tehnologija je metoda izrade slušnih pomagala na brz i jednostavan način, tvrde u Bontechu.

Nakon mnogo godina upotrebe u automobilskoj, svemirskoj i zrakoplovnoj industriji proširila i na mikro proizvodnju. CAD/CAM skraćeni je izraz fraze „computer-aided design“ i „computer-aided manufacturing“.

Današnji napredak tehnologije omogućio je razvoj novih rješenja za probleme sa sluhom.

„Connectivity set koji se sastoji od nenametljivog i gotovo nevidljivog modernog slušnog aparata i smartphone uređaja. Idealan je za sve one koji traže savršenu jasnoću zvuka tijekom telefoniranja, uživanja u glazbi ili praćenja raznih videozapisa. Ono što ga čini jedinstvenim je upravo ta najnovija tehnologija koja vam omogućuje podešavanje glasnoće, potpuno utišavanje ili promjenu programa. Osigurava čist i jasan zvuk pri komuniciranju, bez ikakvih smetnji i pištanja“, tvrde u Bontechu.

Connectivity set tako, pojašnjavaju u Bontechu, u potpunosti ide u korak s današnjom mobilnom tehnologijom. Uz bluetoothse povezuje slušni aparat s mobitelom. Tu je i aplikacija za pametni telefon koja omogućuje podešavanje glasnoće.

Uz Connectivity set od sada svi tonski signali telefonskih poziva stizati putem slušnog aparata, kažu u Bontechu i dodaju da su tu osim toga, tu su i tonska upozorenja o pristigloj elektroničkoj pošti, o pristiglom SMS-u, podsjetnicima s mobitela ili novosti s društvenih mreža.

Tehnologija izrade omogućuje i automatske promjene programa dolaskom na određenu lokaciju ili pri vožnji u automobilu. Isto tako slušni aparat možete podesiti ako želite slušati glazbu. Napredne funkcije slušnih aparata odnose se na filtriranje ometajućih zvukova i isticanje govora, odnosno na podešavanje usmjerenog primanja zvuka, podešavanje potiskivanja šuma vjetra, buke i žamora. Set omogućuje lakše i jednostavnije praćenje razgovora na većim udaljenostima, kao i bolje razumijevanje govora u razgovoru s više sugovornika.

Još iz kategorije

Lenovo predstavio savitljivi laptop

Lenovo predstavio savitljivi laptop

17.05.2019. komentiraj

Savitljivi telefoni postali su vrlo aktualna priča ove godine i najjači proizvođači uistinu su im se okrenuli uz velika očekivanja, što znači da je vrijeme za otići korak dalje - savitljiva računala. Čast da postane prvi u takvom pothvatu pripala je Lenovu i svijet je “počastio” prototipom ThinkPada, koji bi 2020. trebao biti na komercijalnom tržištu.

Huawei otvorio prijave za Android Q Beta testere

Huawei otvorio prijave za Android Q Beta testere

17.05.2019. komentiraj

Tijekom Googleove I/O 2019 konferencije Huawei je predstavio globalni Android Q Developer Recruitment program za beta testere koji će se provoditi do 30. lipnja. Razvojni programeri su pozvani da isprobaju najnoviju verziju Androida na Huawei Mate 20 Pro pametnom telefonu i sudjeluju u optimizaciji i unapređivanju kompatibilnosti uređaja.

Canon predstavio novi RF 85mm F1.2L USM

Canon predstavio novi RF 85mm F1.2L USM

15.05.2019. komentiraj

Canon Europe u skladu sa svojim ciljem unaprjeđenja rada fotografa predstavio najnoviju generaciju svog legendarnog 85 mm f/1.2L objektiva RF 85mm F1.2L USM. On nudi najveću razlučivost od svih dosad predstavljenih Canonovih objektiva kao i superbrzu blendu i izvanredne brzine automatskog fokusiranja, čime je savršen za spontane fotografije i snimanje vjenčanja. Nakon Canonove objave o razvoju objektiva iz veljače, RF 85mm F1.2L USM prvi je od šest objektiva za nosač RF koje će Canon predstaviti u 2019. godini.