Najbolje Android VPN aplikacije za privatnost i sigurnost

Najbolje Android VPN aplikacije za privatnost i sigurnost

Foto: Ilustracija

Privatnost je u današnje doba nužnost, posebno jer se našim osobnim podacima toliko olako barata, bez kontrole i ikakvih kriterija. Najveće kompanije u zamjenu za prividno besplatne usluge „dilaju“ našom privatnosti i zarađuju milijarde američkih dolara od oglašivača. Stoga, pokušajte im barem malo otežati korištenjem VPN usluga.

Naravno, nisu svi toliko paranoični koliko ovaj bombastični uvod sugerira, neki uz VPN žele ostaviti privid da su iz neke druge zemlje, tipa Sjedinjenih Američkih Država, pa da mogu konzumirati inače im nedostupan sadržaj.

Posebno je ovo bitno ako ste u Kini, Rusiji ili nekim bliskoistočnim zemljama, koje imaju brojne restrikcije i uz VPN ih lako zaobiđete. Samo, većina kvalitetnih VPN usluga se plaća oko stotinu dolara godišnje, zato ćemo vam ovdje pokušati pomoći predstavljanjem trenutno najboljih i besplatnih VPN usluga za Android uređaje.

1. ExpressVPN

Nudi do stotinu različitih lokacija diljem svijeta i ima tehničku podršku 24 sata dnevno svih sedam dana u tjednu. Naravno, nije besplatna, osim za prvih 24 sata korištenja, što je dovoljno da se uvjerite koliko sve skupa dobro funkcionira. Nakon tog plaća se 13 američkih dolara mjesečno, 60 dolara za šest mjesec ili sto dolara godišnje.

2. PureVPN

Ima 500 servera diljem 101 zemlje svijeta i svoju mrežu, što znači da nikakva treća strana nije uključena u cijelu priču. Samim time, sigurnost je zajamčena. Ako to nije dovoljno, u ponudi je i enkripcija (256-bit). Tehnička podrška omogućena je 24 sata dnevno svih sedam dana u tjednu. U početku dobijete 2GB besplatno, ali to ne traje predugo i nakon toga plaća se 11 dolara mjesečno, 54 dolara za šest mjeseci i 72 dolara za dvije godine. No, često se nude razne promocije pa i to vrijedi pratiti i čekati.

3. TunnelBear

Dizajn može sugerirati neozbiljnost, ali riječ je o kvalitetnom VPN-u. U besplatnoj verziji nudi sve što i u onoj plaćenoj, a to je potpuno maskiranje vaše lokacije tako što birate jednu od 15 ponuđenih zemalja. Samo, treba znati da besplatna verzija ide uz potrošnju svega 500MB prometa, što nije previše, ali može pomoći. Nakon tog plaća se 10 dolara mjesečno ili 50 dolara godišnje.

4. F-Secure Freedome VPN

Pokriva ukupno 16 zemalja iz Europe, sjeverne Amerike i Azije. Ipak, uz njega se ne može pretraživati ili koristiti web stranice s torrentima. Ali, s obzirom da se F-Secure bavi i antivirusnom zaštitom, dobije se i to uz VPN. Besplatno korištenje traje u periodu od pet dana, a nakon toga je 50 dolara godišnje (do tri uređaja), 60 dolara godišnje (do pet uređaja) ili 80 dolara godišnje (do sedam uređaja).

5. NordVPN

Riječ je o jednom od najrespektabilnijih VPN-a zbog brojnih razloga. Za korištenje nije potrebno logiranje, ima "vojnu" razinu enkripcije i server je baziran u Panami pa se nalazi daleko od znatiželjnih očiju iz Sjedinjenih Američkih Država ili Europe. Također, NordVPN ne bilježi povijest surfanja i nitko osim vas to ne može otkriti. Košta 12 dolara mjesečno, 42 dolara za šest mjeseci ili 69 dolara godišnje.

6. Hideman VPN

Nudi enkripciju (256-bit), više od 20 zemalja za "maskiranje" i za do 2GB besplatnog korištenja. Korištenje torrent web stranica ograničeno je na nekoliko zemalja u kojima to nije zabranjeno, a to su Rusija, Panama i Hong Kong. Cijena za neograničeno korištenje je 2,9 dolara mjesečno ili 25 dolara godišnje. Ako pak želite tome pridodati računala tad je cijena devet dolara mjesečno ili 69 dolara godišnje.

7. VPN by Private Internet Access

Mana je što njime više ne možete pristupiti američkom Netflixu, ali tu su neke druge pogodnosti kao spajanje uz jedan klik ili  Internet Kill Switch koji onemogućava internetski promet sadržaju bez enkripcije. Ima i "no log" mogućnost, baš kao NordVPN. Košta sedam dolara mjesečno ili 40 dolara godišnje.

Još iz kategorije

Novi OLED televizori iz LG-a stigli u Hrvatsku

Novi OLED televizori iz LG-a stigli u Hrvatsku

24.05.2018. komentiraj

LG Electronics je u Hrvatskoj predstavio nove modele svojih OLED televizora. Njih krasi elegantan dizajn i napredne tehnologije za prikaz 4K slike i kvalitetnog zvuka. Portfelj novih OLED televizora najbolje odražava način na koji korejska kompanija vidi televizore novog doba. Riječ je o tehnološki i dizajnerski sofisticiranim uređajima koji u domove donose osjećaj kino dvorane. Svi reproduciraju vrlo kvalitetnu sliku, a pritom donose i značajke umjetne inteligencije za jednostavnije upravljanje.

HT korisnicima nudi mini smart projektor za praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu

HT korisnicima nudi mini smart projektor za praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu

22.05.2018. komentiraj

Hrvatski Telekom strastveni je sponzor Hrvatske nogometne reprezentacije koja će od 14. lipnja do 15. srpnja sudjelovati na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. u Rusiji. Na taj način Hrvatski Telekom nastavlja tradiciju podržavanja hrvatske nogometne reprezentacije i potvrđuje se kao kompanija koja najčvršće stoji uz hrvatski nogomet. I ove godine HT će stvoriti idealnu atmosferu za praćenje najvažnijega svjetskoga nogometnog događaja omogućujući korisnicima da zbivanja prate bilo gdje uz prijenose na MAXtv-u i aplikaciji MAXtv To Go na novim inovativnim uređajima i s nizom pogodnosti.

HTC radi na blockchain mobitelu

HTC radi na blockchain mobitelu

22.05.2018. komentiraj

Tajvanski HTC možda ne stoji najbolje kad se radi o tržištu pametnih telefona, ali njegovi uređaji uvijek su bili kvalitetni i trudili su se odskakati originalnošću u odnosu na konkurenciju. Tako nešto se nastavlja jer HTC planira napraviti pametni telefon s blockchain tehnologijom.