Na MWC 2019 se očekuje predstavljanje prvih 5G mobitela

Na MWC 2019 se očekuje predstavljanje prvih 5G mobitela

Foto: Antonio Jularić

Samsung i LG na Mobile World Congressu (MWC) u Barceloni za dva će mjeseca predstaviti pametne telefone s mogućnosti spajanja na mobilnu mrežu pete generacije (5G) i naravno da tako nešto izaziva podosta pozornosti. Naravno, neće to biti njihovi primarni i flagship modeli, prije će se raditi o prototipu uređaja. No, treba pričekati veljaču. Na preedstavljanju u barceloni bit će ekipa ICTbusiness.info i ICTbusiness TV-a.

Ono što se zna da jest da će Samsung nakon dvije godine eksperimentiranja ipak na MWC-u predstaviti svoje najjače pametne telefone. Riječ je o četiri modela, Samsung Galaxy S10 Lite sa zaslonom od 5,8 inča s nešto nižom cijenom, standardni flagship Galaxy S10 od 6,1 inča, premium Galaxy S10+ od 6,4 inča i spomenuti 5G pametni telefon. Navodno će taj model imati identične specifikacije kao onaj model od 6,1 inča s nekoliko poboljšanja.

Što se pak tiče Samsungova južnokorejskog konkurenta, ima i on slične planove. Naime, LG ne može dopustiti da ga se preduhitri na tržištu pa će iskoristiti MWC kako bi i sam predstavio 5G pametni telefon. Isprva je to trebao učiniti u svibnju ili lipnju, ali planovi su se promijenili sad kad se zna što Samsung planira već krajem veljače u Barceloni.

Ponovno, detalji se ne znaju, ali ono što se nagađa jest da će LG predstaviti poboljšanu verziju G7 ThinQ pametnog telefona u kojima će se naći Qualcommov novi 5G čipset. Također, nije još uvijek poznato hoće li u južnokorejskoj kompaniji ostaviti G7 u imenu ili će se novi pametni telefon zvati G8 ThinQ. Kad bi se tako zvao, zapravo bi to bio sljedeći flagship u nizu, a to je teže za očekivati s obzirom da je G7 stigao s krajem svibnja 2018. na tržištu i veljača bi bila nekako prerano za novi. No, sve je moguće na ovom kompetitivnom tržištu.

Zato, ono što sa sigurnošću možemo reći jest da će u 2019. tržište pametnih telefona biti uvelike okrenuo prema 5G i zbog toga nas čekaju razne inovacije i noviteti.

Još iz kategorije

CES 2019: Mercedesov električni automobil koji dolazi ove godine

CES 2019: Mercedesov električni automobil koji dolazi ove godine

16.01.2019. komentiraj

Tržište električnih automobila ove godine postaje zaista ozbiljnije jer nakon dosadašnjih igrača poput Tesle, Nissana, Toyote, Honde, Forda te drugih hibrida na ceste dolazi prvi pravi Mercedosov električni automobil kojeg smo imali prilike vidjeti na CES-u u Las Vegasu jer CES je postao jedan od najvećih svjetskih automobilskih sajmova gdje se osim samih automobila pokazuju i druga napredna tehnološka rješenja iz automobilske industrije.

Honor View20 dobio veliki broj priznanja na sajmu CES u Las Vegasu

Honor View20 dobio veliki broj priznanja na sajmu CES u Las Vegasu

16.01.2019. komentiraj

Kineski proizvođač Huawei dobio je za svoj Honor brand pametnih telefona seriju priznanja za najbolji uređaj na sajmu potrošačke elektronike CES 2019 za svoje vrhunske performanse i elitne značajke, uključujući 48MP AI Ultra Clarity stražnju kameru, All-View zaslon, 3D TOF kameru i čipset visokih performansi. Globalno predstavljanje pametnog telefona HONOR View20 održat će se 22. siječnja u Parizu kada će biti predstavljene dodatne značajke ovog uređaja za globalno tržište.

CES 2019: HTC VIVE razvija vrhunski VR paket

CES 2019: HTC VIVE razvija vrhunski VR paket

13.01.2019. komentiraj

Predvodnik u room-scale virtualnoj stvarnosti (VR) HTC Vive, najavio je na CES sajmu u Las Vegasu novu ponudu hardvera, softvera i sadržaja koja u potpunosti redefinira doživljaj virtualne stvarnosti. Uz Vive Pro Eye, nov naglavni sustav s ugrađenim praćenjem oka, VR iskustvo postaje još bolje. Osim toga, VIVEPORT, globalna HTC-ova trgovina aplikacija za VR sadržaje, najavljuje neograničen pristup pretplati uz Viveport Infinity kako bi svi najbolji sadržaji bili uvijek dostupni.