Na MWC 2019 se očekuje predstavljanje prvih 5G mobitela

Na MWC 2019 se očekuje predstavljanje prvih 5G mobitela

Foto: Antonio Jularić

Samsung i LG na Mobile World Congressu (MWC) u Barceloni za dva će mjeseca predstaviti pametne telefone s mogućnosti spajanja na mobilnu mrežu pete generacije (5G) i naravno da tako nešto izaziva podosta pozornosti. Naravno, neće to biti njihovi primarni i flagship modeli, prije će se raditi o prototipu uređaja. No, treba pričekati veljaču. Na preedstavljanju u barceloni bit će ekipa ICTbusiness.info i ICTbusiness TV-a.

Ono što se zna da jest da će Samsung nakon dvije godine eksperimentiranja ipak na MWC-u predstaviti svoje najjače pametne telefone. Riječ je o četiri modela, Samsung Galaxy S10 Lite sa zaslonom od 5,8 inča s nešto nižom cijenom, standardni flagship Galaxy S10 od 6,1 inča, premium Galaxy S10+ od 6,4 inča i spomenuti 5G pametni telefon. Navodno će taj model imati identične specifikacije kao onaj model od 6,1 inča s nekoliko poboljšanja.

Što se pak tiče Samsungova južnokorejskog konkurenta, ima i on slične planove. Naime, LG ne može dopustiti da ga se preduhitri na tržištu pa će iskoristiti MWC kako bi i sam predstavio 5G pametni telefon. Isprva je to trebao učiniti u svibnju ili lipnju, ali planovi su se promijenili sad kad se zna što Samsung planira već krajem veljače u Barceloni.

Ponovno, detalji se ne znaju, ali ono što se nagađa jest da će LG predstaviti poboljšanu verziju G7 ThinQ pametnog telefona u kojima će se naći Qualcommov novi 5G čipset. Također, nije još uvijek poznato hoće li u južnokorejskoj kompaniji ostaviti G7 u imenu ili će se novi pametni telefon zvati G8 ThinQ. Kad bi se tako zvao, zapravo bi to bio sljedeći flagship u nizu, a to je teže za očekivati s obzirom da je G7 stigao s krajem svibnja 2018. na tržištu i veljača bi bila nekako prerano za novi. No, sve je moguće na ovom kompetitivnom tržištu.

Zato, ono što sa sigurnošću možemo reći jest da će u 2019. tržište pametnih telefona biti uvelike okrenuo prema 5G i zbog toga nas čekaju razne inovacije i noviteti.

Još iz kategorije

AOC predstavio novi monitor za gamere

AOC predstavio novi monitor za gamere

18.03.2019. komentiraj

Tvrtka AOC predstavila je novi gaming monitor dijagonale 28 inča, odnosno 71.1 centimetra. Model G2868PQU podržava 4K rezoluciju (3840x2160 piksela) i donosi nekoliko novosti za ljubitelje računalnih igara.

Novi Master Prime objektiv iz Sonyja

Novi Master Prime objektiv iz Sonyja

18.03.2019. komentiraj

Japanski Sony predstavio je novi objektiv iz GMaster serije izmjenjivih E-Mount objektiva punog formata. Riječ je o modelu  SEL135F18GM 135mm F1.8 super telefoto Prime objektiv s velikim otvorom blende.

Samsung krenuo s proizvodnjom nove memorije za mobitele kapaciteta 12GB DRAM

Samsung krenuo s proizvodnjom nove memorije za mobitele kapaciteta 12GB DRAM

18.03.2019. komentiraj

Samsung je počeo s masovnom proizvodnjom radne memorije za pametne telefone koja donosi 12GB kapaciteta i to je nešto što u današnje vrijeme još itekako često vidimo u ponajboljim stolnim ili prijenosnim računalima. Ali, ljestvica se pomiče konstantno i čini se da je južnokorejski tehnološki gigant odlučio otići toliko visoko da ga drugi neće samo tako dostići.