Na MWC 2019 se očekuje predstavljanje prvih 5G mobitela

Na MWC 2019 se očekuje predstavljanje prvih 5G mobitela

Foto: Antonio Jularić

Samsung i LG na Mobile World Congressu (MWC) u Barceloni za dva će mjeseca predstaviti pametne telefone s mogućnosti spajanja na mobilnu mrežu pete generacije (5G) i naravno da tako nešto izaziva podosta pozornosti. Naravno, neće to biti njihovi primarni i flagship modeli, prije će se raditi o prototipu uređaja. No, treba pričekati veljaču. Na preedstavljanju u barceloni bit će ekipa ICTbusiness.info i ICTbusiness TV-a.

Ono što se zna da jest da će Samsung nakon dvije godine eksperimentiranja ipak na MWC-u predstaviti svoje najjače pametne telefone. Riječ je o četiri modela, Samsung Galaxy S10 Lite sa zaslonom od 5,8 inča s nešto nižom cijenom, standardni flagship Galaxy S10 od 6,1 inča, premium Galaxy S10+ od 6,4 inča i spomenuti 5G pametni telefon. Navodno će taj model imati identične specifikacije kao onaj model od 6,1 inča s nekoliko poboljšanja.

Što se pak tiče Samsungova južnokorejskog konkurenta, ima i on slične planove. Naime, LG ne može dopustiti da ga se preduhitri na tržištu pa će iskoristiti MWC kako bi i sam predstavio 5G pametni telefon. Isprva je to trebao učiniti u svibnju ili lipnju, ali planovi su se promijenili sad kad se zna što Samsung planira već krajem veljače u Barceloni.

Ponovno, detalji se ne znaju, ali ono što se nagađa jest da će LG predstaviti poboljšanu verziju G7 ThinQ pametnog telefona u kojima će se naći Qualcommov novi 5G čipset. Također, nije još uvijek poznato hoće li u južnokorejskoj kompaniji ostaviti G7 u imenu ili će se novi pametni telefon zvati G8 ThinQ. Kad bi se tako zvao, zapravo bi to bio sljedeći flagship u nizu, a to je teže za očekivati s obzirom da je G7 stigao s krajem svibnja 2018. na tržištu i veljača bi bila nekako prerano za novi. No, sve je moguće na ovom kompetitivnom tržištu.

Zato, ono što sa sigurnošću možemo reći jest da će u 2019. tržište pametnih telefona biti uvelike okrenuo prema 5G i zbog toga nas čekaju razne inovacije i noviteti.

Još iz kategorije

Edukativni alat koji je sada dostupan i u Hrvatskoj

Edukativni alat koji je sada dostupan i u Hrvatskoj

17.06.2019. komentiraj

MAKERphone, edukacijski mobilni telefon kojeg korisnik sastavlja posve samostalno, bit će dostupan od ovog tjedna u A1 ponudi, ekskluzivno za hrvatsko tržište. Edukativni je to alat u obliku mobilnog telefona koji najmlađim generacijama donosi posve novi oblik učenja, a imali su ga prilike testirati mali zaljubljenici u STEM područja na A1 MAKERphone igri avanture koja se održala ove subote u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

Orqa premašila sva očekivanja na Kickstarteru

Orqa premašila sva očekivanja na Kickstarteru

17.06.2019. komentiraj

Domaći startup iz Slavonske silicijske doline iz Osijek Orqa koja se bavi sustavima za FPV (first person view) za letenje bespilotnim letjelicama krenula je u svoju prvu Kickstareter kampanju za Orqa FPV.One naočale i u samo nekoliko sati premašila sva očekivanja prije svega svoja i 30 tisuća željenih dolara.

Novi Philipsov monitor osjetljiv na dodir

Novi Philipsov monitor osjetljiv na dodir

15.06.2019. komentiraj

Tvrtka MMD, brend licencirani partner Philips monitora, najavila je novi 242BT 24 inčni LCD monitor sa SmoothTouch tehnologijom. Monitor osjetljiv na dodir, omjera stranica 16:9, imat će Full HD razlučivost, IP54 certifikat za otpornost na prašinu i vodu te kapacitivnu tehnologiju za 10 dodirnih točaka.