Na mobitelima imamo desetke pa i stotine aplikacija, a dnevno ih koristimo svega nekoliko

Na mobitelima imamo desetke pa i stotine aplikacija, a dnevno ih koristimo svega nekoliko

Foto: Pixabay

Pametne telefone na dnevnoj razini koristimo sve više i više, ali isto ne vrijedi i za aplikacije. Naime, iako ih prosječni američki korisnik ima između 25 i 50 na svom uređaju, prosječno dnevno otvori njih svega pet, što znači da su sve ostale potrošači podatkovnog prometa, baterije i općenito prostora na digitalnim nam mezimcima.

Istraživanje o načinu korištenja aplikacija provela je platvorma Connecthings nad 1034 korisnika mobilnih uređaja kroz posljednji kvartal prošle godine i ono pokazuje da 56 posto ispitanika sebe smatra iznimno aktivnima kad se radi o prihvaćanju ili istraživanju novih tehnologija. Dakle, sve što se pojavi njih zanima i daju tome priliku.

Od svih tih osoba, njih 50 posto ima manje od 25 aplikacija na mobilnim uređajima, a tek njih četiri posto tvrdi da ih ima više od stotinu. Kad je riječ o 25 do 50 aplikacija, ima ih 36 posto korisnika, a deset posto ih je na između 50 i stotinu. Ali, kad se pitalo koliko aplikacija koriste na dnevnoj razini, odgovori su bili poprilično konkretni.

Čak 84 posto ispitanih izjavilo da dnevno koristi manje od deset aplikacija, što samo potvrđuje da većina aplikacija stoji netaknuto jer ne postoji njihova korisnost u svakodnevici.

Također, istraživanje je pokazalo i koliko se ekstremnom pokazuje generacija Z. Naime, 42 posto njenih pripadnika u ovom istraživanju koristi manje od pet aplikacija, što ih svrstava rame uz rame s ostalim generacijama, ali s obzirom da njih 14 posto koristi 20 ili više aplikacija svakodnevno, to ih izdvaja. I to toliko da kad se sve druge generacije pribroje, svejedno zajedno u manjem obujmu koriste toliko aplikacija no pripadnici generacije Z.

Ovo istraživanje korisno je brendovima kako bi možda prepoznali navike korisnika i pokušali pronaći aplikaciju koja će svakodnevno zaokupljati pažnju onih koji je preuzmu...

Još iz kategorije

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

03.06.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.