Na mobitelima imamo desetke pa i stotine aplikacija, a dnevno ih koristimo svega nekoliko

Na mobitelima imamo desetke pa i stotine aplikacija, a dnevno ih koristimo svega nekoliko

Foto: Pixabay

Pametne telefone na dnevnoj razini koristimo sve više i više, ali isto ne vrijedi i za aplikacije. Naime, iako ih prosječni američki korisnik ima između 25 i 50 na svom uređaju, prosječno dnevno otvori njih svega pet, što znači da su sve ostale potrošači podatkovnog prometa, baterije i općenito prostora na digitalnim nam mezimcima.

Istraživanje o načinu korištenja aplikacija provela je platvorma Connecthings nad 1034 korisnika mobilnih uređaja kroz posljednji kvartal prošle godine i ono pokazuje da 56 posto ispitanika sebe smatra iznimno aktivnima kad se radi o prihvaćanju ili istraživanju novih tehnologija. Dakle, sve što se pojavi njih zanima i daju tome priliku.

Od svih tih osoba, njih 50 posto ima manje od 25 aplikacija na mobilnim uređajima, a tek njih četiri posto tvrdi da ih ima više od stotinu. Kad je riječ o 25 do 50 aplikacija, ima ih 36 posto korisnika, a deset posto ih je na između 50 i stotinu. Ali, kad se pitalo koliko aplikacija koriste na dnevnoj razini, odgovori su bili poprilično konkretni.

Čak 84 posto ispitanih izjavilo da dnevno koristi manje od deset aplikacija, što samo potvrđuje da većina aplikacija stoji netaknuto jer ne postoji njihova korisnost u svakodnevici.

Također, istraživanje je pokazalo i koliko se ekstremnom pokazuje generacija Z. Naime, 42 posto njenih pripadnika u ovom istraživanju koristi manje od pet aplikacija, što ih svrstava rame uz rame s ostalim generacijama, ali s obzirom da njih 14 posto koristi 20 ili više aplikacija svakodnevno, to ih izdvaja. I to toliko da kad se sve druge generacije pribroje, svejedno zajedno u manjem obujmu koriste toliko aplikacija no pripadnici generacije Z.

Ovo istraživanje korisno je brendovima kako bi možda prepoznali navike korisnika i pokušali pronaći aplikaciju koja će svakodnevno zaokupljati pažnju onih koji je preuzmu...

Još iz kategorije

Lenovo predstavio savitljivi laptop

Lenovo predstavio savitljivi laptop

17.05.2019. komentiraj

Savitljivi telefoni postali su vrlo aktualna priča ove godine i najjači proizvođači uistinu su im se okrenuli uz velika očekivanja, što znači da je vrijeme za otići korak dalje - savitljiva računala. Čast da postane prvi u takvom pothvatu pripala je Lenovu i svijet je “počastio” prototipom ThinkPada, koji bi 2020. trebao biti na komercijalnom tržištu.

Huawei otvorio prijave za Android Q Beta testere

Huawei otvorio prijave za Android Q Beta testere

17.05.2019. komentiraj

Tijekom Googleove I/O 2019 konferencije Huawei je predstavio globalni Android Q Developer Recruitment program za beta testere koji će se provoditi do 30. lipnja. Razvojni programeri su pozvani da isprobaju najnoviju verziju Androida na Huawei Mate 20 Pro pametnom telefonu i sudjeluju u optimizaciji i unapređivanju kompatibilnosti uređaja.

Canon predstavio novi RF 85mm F1.2L USM

Canon predstavio novi RF 85mm F1.2L USM

15.05.2019. komentiraj

Canon Europe u skladu sa svojim ciljem unaprjeđenja rada fotografa predstavio najnoviju generaciju svog legendarnog 85 mm f/1.2L objektiva RF 85mm F1.2L USM. On nudi najveću razlučivost od svih dosad predstavljenih Canonovih objektiva kao i superbrzu blendu i izvanredne brzine automatskog fokusiranja, čime je savršen za spontane fotografije i snimanje vjenčanja. Nakon Canonove objave o razvoju objektiva iz veljače, RF 85mm F1.2L USM prvi je od šest objektiva za nosač RF koje će Canon predstaviti u 2019. godini.