Na mobitelima imamo desetke pa i stotine aplikacija, a dnevno ih koristimo svega nekoliko

Na mobitelima imamo desetke pa i stotine aplikacija, a dnevno ih koristimo svega nekoliko

Foto: Pixabay

Pametne telefone na dnevnoj razini koristimo sve više i više, ali isto ne vrijedi i za aplikacije. Naime, iako ih prosječni američki korisnik ima između 25 i 50 na svom uređaju, prosječno dnevno otvori njih svega pet, što znači da su sve ostale potrošači podatkovnog prometa, baterije i općenito prostora na digitalnim nam mezimcima.

Istraživanje o načinu korištenja aplikacija provela je platvorma Connecthings nad 1034 korisnika mobilnih uređaja kroz posljednji kvartal prošle godine i ono pokazuje da 56 posto ispitanika sebe smatra iznimno aktivnima kad se radi o prihvaćanju ili istraživanju novih tehnologija. Dakle, sve što se pojavi njih zanima i daju tome priliku.

Od svih tih osoba, njih 50 posto ima manje od 25 aplikacija na mobilnim uređajima, a tek njih četiri posto tvrdi da ih ima više od stotinu. Kad je riječ o 25 do 50 aplikacija, ima ih 36 posto korisnika, a deset posto ih je na između 50 i stotinu. Ali, kad se pitalo koliko aplikacija koriste na dnevnoj razini, odgovori su bili poprilično konkretni.

Čak 84 posto ispitanih izjavilo da dnevno koristi manje od deset aplikacija, što samo potvrđuje da većina aplikacija stoji netaknuto jer ne postoji njihova korisnost u svakodnevici.

Također, istraživanje je pokazalo i koliko se ekstremnom pokazuje generacija Z. Naime, 42 posto njenih pripadnika u ovom istraživanju koristi manje od pet aplikacija, što ih svrstava rame uz rame s ostalim generacijama, ali s obzirom da njih 14 posto koristi 20 ili više aplikacija svakodnevno, to ih izdvaja. I to toliko da kad se sve druge generacije pribroje, svejedno zajedno u manjem obujmu koriste toliko aplikacija no pripadnici generacije Z.

Ovo istraživanje korisno je brendovima kako bi možda prepoznali navike korisnika i pokušali pronaći aplikaciju koja će svakodnevno zaokupljati pažnju onih koji je preuzmu...

Još iz kategorije

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Canon obilježava važan događaj u svojoj ponudi fotoaparata: naime, 20. rujna 2019. proizvodnja Canonovih fotoaparata s filmom od srebrnih halogenida i onih digitalnih sa zamjenjivim objektivom iz serije EOS premašila je 100 milijuna  jedinica. Jedan fotoaparat bez zrcala EOS R (izvorno predstavljeni u listopadu 2018.) bio je 100-milijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS.