Na mobitelima imamo desetke pa i stotine aplikacija, a dnevno ih koristimo svega nekoliko

Na mobitelima imamo desetke pa i stotine aplikacija, a dnevno ih koristimo svega nekoliko

Foto: Pixabay

Pametne telefone na dnevnoj razini koristimo sve više i više, ali isto ne vrijedi i za aplikacije. Naime, iako ih prosječni američki korisnik ima između 25 i 50 na svom uređaju, prosječno dnevno otvori njih svega pet, što znači da su sve ostale potrošači podatkovnog prometa, baterije i općenito prostora na digitalnim nam mezimcima.

Istraživanje o načinu korištenja aplikacija provela je platvorma Connecthings nad 1034 korisnika mobilnih uređaja kroz posljednji kvartal prošle godine i ono pokazuje da 56 posto ispitanika sebe smatra iznimno aktivnima kad se radi o prihvaćanju ili istraživanju novih tehnologija. Dakle, sve što se pojavi njih zanima i daju tome priliku.

Od svih tih osoba, njih 50 posto ima manje od 25 aplikacija na mobilnim uređajima, a tek njih četiri posto tvrdi da ih ima više od stotinu. Kad je riječ o 25 do 50 aplikacija, ima ih 36 posto korisnika, a deset posto ih je na između 50 i stotinu. Ali, kad se pitalo koliko aplikacija koriste na dnevnoj razini, odgovori su bili poprilično konkretni.

Čak 84 posto ispitanih izjavilo da dnevno koristi manje od deset aplikacija, što samo potvrđuje da većina aplikacija stoji netaknuto jer ne postoji njihova korisnost u svakodnevici.

Također, istraživanje je pokazalo i koliko se ekstremnom pokazuje generacija Z. Naime, 42 posto njenih pripadnika u ovom istraživanju koristi manje od pet aplikacija, što ih svrstava rame uz rame s ostalim generacijama, ali s obzirom da njih 14 posto koristi 20 ili više aplikacija svakodnevno, to ih izdvaja. I to toliko da kad se sve druge generacije pribroje, svejedno zajedno u manjem obujmu koriste toliko aplikacija no pripadnici generacije Z.

Ovo istraživanje korisno je brendovima kako bi možda prepoznali navike korisnika i pokušali pronaći aplikaciju koja će svakodnevno zaokupljati pažnju onih koji je preuzmu...

Još iz kategorije

Sony predstavio nove bežične slušalice s potiskivanjem buke

Sony predstavio nove bežične slušalice s potiskivanjem buke

21.07.2019. komentiraj

Kompanija Sony proširila je seriju 1000X dodatkom nove generacije bežičnih slušalica. Model WF-1000XM3 odlikuje tehnologija potiskivanja buke koja je poboljšana novim HD procesorom QN1 i Dual Noise Sensor tehnologijom.

Uskoro stiže EMUI 9.1 nadogradnja za Honor pametne telefone

Uskoro stiže EMUI 9.1 nadogradnja za Honor pametne telefone

20.07.2019. komentiraj

Honor je najavio kako će tijekom trećeg kvartala, dakle najkasnije do kraja rujna, za njihove pametne telefone biti dostupna nadogradnja EMUI 9.1. Najnovija aktualizacija korisničkog sučelja trebala bi, tvrde iz tvrtke, korisnicima donijeti nekoliko poboljšanja.

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

19.07.2019. komentiraj

Nakon što je u srpnju prošle godine A1 Telekom Austria Grupa lansirala svoj prvi pametni telefon, Smart N9, ponuda njihovih mobilnih uređaja sada je bogatija za još jedan model. Riječ je o pametnom telefonu visokih performansi po pristupačnoj cijeni, koji je nazvan A1 Alpha.