MWC 2018: TCL predstavio nove Alcatel pametne telefone i tablete

MWC 2018: TCL predstavio nove Alcatel pametne telefone i tablete

Foto: Goran Matošević - Tomich Production

Uoči početka ovogodišnjeg Mobile World Congressa u Barceloni, TCL je prvi predstavio svoje nove proizvode. Riječ o novim modelima tri serije pametnih telefona, novoj seriji tableta te unaprijeđenim uređajima za mobilni broadband.

U serijama telefona 1, 3 i 5 pod brendom Alcatel svi će modeli imati zaslone omjera 18:9. Zaslone je proizveo TCL, vlasnik brenda Alcatel i tvrtka koja ima veliko iskustvo u proizvodnji TV ekrana nove generacije. Upravo na iskustvima iz TV segmenta izrađeni su zasloni za nove pametne telefone.

Svi uređaji u portfelju imaju značajku Face Key, novo rješenje za autentifikaciju putem skeniranja lica, kao i druge napredne opcije kamere. Dodatno valja istaknuti kako će TCL velik naglasak staviti na sigurnost kroz redovite nadogradnje Android operativnog sustava. Nadogradnje će se raditi najmanje jednom u kvartalu i bit će omogućene za sve aktualne modele, uključujući i nove koji su upravo predstavljeni.

U ponudi Alcatel tableta predstavljena je serija 1T. Ona se sastoji od dva modela od kojih jedan ima sedam, a drugi deset inčni ekran. Novost su i uređaji za mobilni broadband Linkzone Cat 12 i Cat 7 koji donose najveće brzine do sada, poboljšani dizajn i laku prenosivost te dulju trajnost baterije.

Glavna značajka svih predstavljenih uređaja, uz nova dizajnerska i tehnološka rješenja, su vrlo povoljne cijene. Tako će pametni telefoni serije 1, modeli 1C i 1X, koji na tržište dolaziti u travnju, stajati 89 i 99 eura. U seriji 3 nalaze se tri modela, od kojih je 3V dostupan već sada za 190 eura, model 3 stiže u ožujku za 150 eura, a 3X u travnju i stajat će 180 eura. Model 5 upravo dolazi na tržište s cijenom od 230 eura.

Tableti stižu tijekom drugog kvartala, 1T 7 stajat će 69, a 1T 10 99 eura. Za mobilne broadband uređaje Linkzone proizvođač navodi kako će se pojaviti na tržištu kasnije ove godine. Cat 12 stajat će 180, a Cat 7 prodavat će se za 100 eura.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.