MWC 2018: TCL predstavio nove Alcatel pametne telefone i tablete

MWC 2018: TCL predstavio nove Alcatel pametne telefone i tablete

Foto: Goran Matošević - Tomich Production

Uoči početka ovogodišnjeg Mobile World Congressa u Barceloni, TCL je prvi predstavio svoje nove proizvode. Riječ o novim modelima tri serije pametnih telefona, novoj seriji tableta te unaprijeđenim uređajima za mobilni broadband.

U serijama telefona 1, 3 i 5 pod brendom Alcatel svi će modeli imati zaslone omjera 18:9. Zaslone je proizveo TCL, vlasnik brenda Alcatel i tvrtka koja ima veliko iskustvo u proizvodnji TV ekrana nove generacije. Upravo na iskustvima iz TV segmenta izrađeni su zasloni za nove pametne telefone.

Svi uređaji u portfelju imaju značajku Face Key, novo rješenje za autentifikaciju putem skeniranja lica, kao i druge napredne opcije kamere. Dodatno valja istaknuti kako će TCL velik naglasak staviti na sigurnost kroz redovite nadogradnje Android operativnog sustava. Nadogradnje će se raditi najmanje jednom u kvartalu i bit će omogućene za sve aktualne modele, uključujući i nove koji su upravo predstavljeni.

U ponudi Alcatel tableta predstavljena je serija 1T. Ona se sastoji od dva modela od kojih jedan ima sedam, a drugi deset inčni ekran. Novost su i uređaji za mobilni broadband Linkzone Cat 12 i Cat 7 koji donose najveće brzine do sada, poboljšani dizajn i laku prenosivost te dulju trajnost baterije.

Glavna značajka svih predstavljenih uređaja, uz nova dizajnerska i tehnološka rješenja, su vrlo povoljne cijene. Tako će pametni telefoni serije 1, modeli 1C i 1X, koji na tržište dolaziti u travnju, stajati 89 i 99 eura. U seriji 3 nalaze se tri modela, od kojih je 3V dostupan već sada za 190 eura, model 3 stiže u ožujku za 150 eura, a 3X u travnju i stajat će 180 eura. Model 5 upravo dolazi na tržište s cijenom od 230 eura.

Tableti stižu tijekom drugog kvartala, 1T 7 stajat će 69, a 1T 10 99 eura. Za mobilne broadband uređaje Linkzone proizvođač navodi kako će se pojaviti na tržištu kasnije ove godine. Cat 12 stajat će 180, a Cat 7 prodavat će se za 100 eura.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.