MWC 2018: TCL predstavio nove Alcatel pametne telefone i tablete

MWC 2018: TCL predstavio nove Alcatel pametne telefone i tablete

Foto: Goran Matošević - Tomich Production

Uoči početka ovogodišnjeg Mobile World Congressa u Barceloni, TCL je prvi predstavio svoje nove proizvode. Riječ o novim modelima tri serije pametnih telefona, novoj seriji tableta te unaprijeđenim uređajima za mobilni broadband.

U serijama telefona 1, 3 i 5 pod brendom Alcatel svi će modeli imati zaslone omjera 18:9. Zaslone je proizveo TCL, vlasnik brenda Alcatel i tvrtka koja ima veliko iskustvo u proizvodnji TV ekrana nove generacije. Upravo na iskustvima iz TV segmenta izrađeni su zasloni za nove pametne telefone.

Svi uređaji u portfelju imaju značajku Face Key, novo rješenje za autentifikaciju putem skeniranja lica, kao i druge napredne opcije kamere. Dodatno valja istaknuti kako će TCL velik naglasak staviti na sigurnost kroz redovite nadogradnje Android operativnog sustava. Nadogradnje će se raditi najmanje jednom u kvartalu i bit će omogućene za sve aktualne modele, uključujući i nove koji su upravo predstavljeni.

U ponudi Alcatel tableta predstavljena je serija 1T. Ona se sastoji od dva modela od kojih jedan ima sedam, a drugi deset inčni ekran. Novost su i uređaji za mobilni broadband Linkzone Cat 12 i Cat 7 koji donose najveće brzine do sada, poboljšani dizajn i laku prenosivost te dulju trajnost baterije.

Glavna značajka svih predstavljenih uređaja, uz nova dizajnerska i tehnološka rješenja, su vrlo povoljne cijene. Tako će pametni telefoni serije 1, modeli 1C i 1X, koji na tržište dolaziti u travnju, stajati 89 i 99 eura. U seriji 3 nalaze se tri modela, od kojih je 3V dostupan već sada za 190 eura, model 3 stiže u ožujku za 150 eura, a 3X u travnju i stajat će 180 eura. Model 5 upravo dolazi na tržište s cijenom od 230 eura.

Tableti stižu tijekom drugog kvartala, 1T 7 stajat će 69, a 1T 10 99 eura. Za mobilne broadband uređaje Linkzone proizvođač navodi kako će se pojaviti na tržištu kasnije ove godine. Cat 12 stajat će 180, a Cat 7 prodavat će se za 100 eura.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Novi CAT pametni telefon s naprednom termalnom kamerom

Novi CAT pametni telefon s naprednom termalnom kamerom

04.08.2020. komentiraj

Bullitt Group, globalni nositelj licence za Cat telefone, predstavio je Cat S62 Pro  pametni telefon s termalnim snimanjem i FLIR Lepton senzorom najviše dostupne razlučivosti. Cat S62 Pro treća je generacija serije Cat 60 i ekskluzivno je opremljen najnovijom termalnom tehnologijom tvrtke FLIR. Zahvaljujući senzoru FLIR Lepton 3.5 i novoj aplikaciji MyFLIR Pro, Cat S62 Pro donosi četverostruko povećanje broja termalnih piksela i nenadmašan komplet značajki unutar aplikacije.

Na domaće tržište stiže OnePlus Nord

Na domaće tržište stiže OnePlus Nord

03.08.2020. komentiraj

Premium tehnološki brend OnePlus lansirao je OnePlus Nord, prvi model pametnih telefona koji dolazi po pristupačnijim cijenama. Premijerno predstavljen pomoću AR tehnologije, OnePlus Nord donosi sve elemente vrhunskog pametnog telefona koji korisnicima olakšavaju svakodnevicu: napredan sustav kamera, besprijekorno korisničko iskustvo te pouzdana kvaliteta OnePlusa. Nord pokreće Qualcomm Snapdragon 765G 5G mobilna platforma čime brend nastavlja pružati vlastiti doprinos 5G eri omogućavajući većem broju korisnika da uživaju u neviđenim brzinama 5G tehnologije. OnePlus Nord prednarudžbom je dostupan kod distributera e-Kupi i Sancta Domenica.

Brz prijenos datoteka i jednostavan rad

Brz prijenos datoteka i jednostavan rad

01.08.2020. komentiraj

Huawei je nedavno predstavio svoj flagship prijenosnik s FullView zaslonom i čitavim nizom naprednih funkcija – MateBook X Pro, a uređaj korisnicima otvara razne mogućnosti, bilo da je riječ o korištenju za poslovne potrebe ili opuštanju uz igre, ističu iz ovog kineskog proizvođača pametnih telefona, prijenosnika i tableta.