MWC 2017: ZTE predstavio Gigabit, trenutno najbrži pametni telefon na svijetu

MWC 2017: ZTE predstavio Gigabit, trenutno najbrži pametni telefon na svijetu

Foto: ZTE

Proizvođači pametnih telefona znaju da ako se ne zovu Apple ili Samsung, moraju se istaknuti inovacijama kako bi ih tržište prepoznalo i nagradilo. A kineski ZTE bi nagradu mogao itekako dobiti jer predstavili su na Mobile World Congressu u Barceloni najbrži pametni telefon.

Riječ je o modelu Gigabit, koji može dosegnuti 5G brzinu, iako 5G neće zaživjeti još minimalno dvije godine. Kao što neće ni Gigabit jer radi se tek o konceptu, što znači da je trenutno tek zanimljiva kolekcija komponenti, koje još uvijek trebaju biti posložene u cjelinu.

Kako god, ZTE se uspio naći u prvom planu i iskoristio takvu situaciju. Ustvrdili su iz kompanije da Gigabit može doseći brzinu od 1Gbps, što je deset puta brže od trenutnih brzina pametnih telefona. I nisu stali na brzini, odmah su naveli i kakve sve specifikacije treba imati Gigabit da bi mu brzina bila tolika. U potpunosti odgovaraju bliskoj nam budućnosti.

Imat će Qualcommov napredni x16 modem, 4x4 MIMO tehnologiju i 256-QAM modulaciju. Imat će i Snapdragon 835, procesor koji ćemo prvo vidjeti u Samsungovim Galaxy S8 i S8 Edge pametnim telefonima. Oni, naime, uistinu dolaze na tržište već u travnju ove godine, ne treba ih čekati dvije godine i nisu samo koncept.

Uistinu zanimljiv istup napravio je ZTE, ali osim osmijeha za simpatičan potez, teško da će ih netko doživjeti previše ozbiljno. Jer, kad dođe 5G, bit će i konkurencija spremna nuditi brzine desetak puta iznad aktualnih...

Još iz kategorije

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.

Huawei predstavio EMUI10 već broji više od 500 milijuna dnevno aktivnih korisnika

Huawei predstavio EMUI10 već broji više od 500 milijuna dnevno aktivnih korisnika

18.08.2019. komentiraj

Na Huawei HDC konferenciji, koja je nedavno održana u Dongguanu u Kini, gdje je službeno predstavljen EMUI10, Dr. Wang Chenglu, predsjednik odjela Software Engineering u Huawei Consumer Business grupi, rekao je kako je EMUI10 pionirska aplikacija distribuirane tehnologije za sve uvjete rada. Njegov je razvoj omogućio i razvoj specifičnih aplikacija za audio i video pozive, provođenje poslovnih zadataka na nizu uređaja te druge aplikacije za pametne uređaje koje se mogu koristiti u vozilima. Huawei P30 serija prva će se nadograditi na EMUI10 Beta verziju tijekom internog testiranje 8. rujna, a bit će dostupna kasnije za seriju Mate 20.