MWC 2017: ZTE predstavio Gigabit, trenutno najbrži pametni telefon na svijetu

MWC 2017: ZTE predstavio Gigabit, trenutno najbrži pametni telefon na svijetu

Foto: ZTE

Proizvođači pametnih telefona znaju da ako se ne zovu Apple ili Samsung, moraju se istaknuti inovacijama kako bi ih tržište prepoznalo i nagradilo. A kineski ZTE bi nagradu mogao itekako dobiti jer predstavili su na Mobile World Congressu u Barceloni najbrži pametni telefon.

Riječ je o modelu Gigabit, koji može dosegnuti 5G brzinu, iako 5G neće zaživjeti još minimalno dvije godine. Kao što neće ni Gigabit jer radi se tek o konceptu, što znači da je trenutno tek zanimljiva kolekcija komponenti, koje još uvijek trebaju biti posložene u cjelinu.

Kako god, ZTE se uspio naći u prvom planu i iskoristio takvu situaciju. Ustvrdili su iz kompanije da Gigabit može doseći brzinu od 1Gbps, što je deset puta brže od trenutnih brzina pametnih telefona. I nisu stali na brzini, odmah su naveli i kakve sve specifikacije treba imati Gigabit da bi mu brzina bila tolika. U potpunosti odgovaraju bliskoj nam budućnosti.

Imat će Qualcommov napredni x16 modem, 4x4 MIMO tehnologiju i 256-QAM modulaciju. Imat će i Snapdragon 835, procesor koji ćemo prvo vidjeti u Samsungovim Galaxy S8 i S8 Edge pametnim telefonima. Oni, naime, uistinu dolaze na tržište već u travnju ove godine, ne treba ih čekati dvije godine i nisu samo koncept.

Uistinu zanimljiv istup napravio je ZTE, ali osim osmijeha za simpatičan potez, teško da će ih netko doživjeti previše ozbiljno. Jer, kad dođe 5G, bit će i konkurencija spremna nuditi brzine desetak puta iznad aktualnih...

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.