MWC 2017: ZTE predstavio Gigabit, trenutno najbrži pametni telefon na svijetu

MWC 2017: ZTE predstavio Gigabit, trenutno najbrži pametni telefon na svijetu

Foto: ZTE

Proizvođači pametnih telefona znaju da ako se ne zovu Apple ili Samsung, moraju se istaknuti inovacijama kako bi ih tržište prepoznalo i nagradilo. A kineski ZTE bi nagradu mogao itekako dobiti jer predstavili su na Mobile World Congressu u Barceloni najbrži pametni telefon.

Riječ je o modelu Gigabit, koji može dosegnuti 5G brzinu, iako 5G neće zaživjeti još minimalno dvije godine. Kao što neće ni Gigabit jer radi se tek o konceptu, što znači da je trenutno tek zanimljiva kolekcija komponenti, koje još uvijek trebaju biti posložene u cjelinu.

Kako god, ZTE se uspio naći u prvom planu i iskoristio takvu situaciju. Ustvrdili su iz kompanije da Gigabit može doseći brzinu od 1Gbps, što je deset puta brže od trenutnih brzina pametnih telefona. I nisu stali na brzini, odmah su naveli i kakve sve specifikacije treba imati Gigabit da bi mu brzina bila tolika. U potpunosti odgovaraju bliskoj nam budućnosti.

Imat će Qualcommov napredni x16 modem, 4x4 MIMO tehnologiju i 256-QAM modulaciju. Imat će i Snapdragon 835, procesor koji ćemo prvo vidjeti u Samsungovim Galaxy S8 i S8 Edge pametnim telefonima. Oni, naime, uistinu dolaze na tržište već u travnju ove godine, ne treba ih čekati dvije godine i nisu samo koncept.

Uistinu zanimljiv istup napravio je ZTE, ali osim osmijeha za simpatičan potez, teško da će ih netko doživjeti previše ozbiljno. Jer, kad dođe 5G, bit će i konkurencija spremna nuditi brzine desetak puta iznad aktualnih...

Još iz kategorije

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

14.02.2019. komentiraj

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

11.02.2019. komentiraj

Pametni telefoni u prošloj su godini pali po pitanju prodaje za četiri posto u odnosu na 12 mjeseci ranije i to jasno pokazuju rezultati koje za 2018. pružaju IDC i Counterpoint. Najgore od svega jest što s krajem siječnja još uvijek nije pronađen odgovor kako negativnu situaciju pretvoriti u pozitivnu.