MWC 2017: Oppo najavio da će u svojim mobitelima uskoro imati 5x optički zoom

MWC 2017: Oppo najavio da će u svojim mobitelima uskoro imati 5x optički zoom

Foto: Oppo

Kineski OPPO posljednjih godinu i pol dana nalazi se među pet najvećih proizvođača pametnih telefona na svijet s otprilike sedam posto udjela na tržištu. Tomu je tako zbog nižih cijena, ali i inovativnosti koju iskazuju pa prvenstveno na domaćem tržištu bolježe sjajne rezultate. A bilježit će još i bolje ukoliko im se najave s Mobile World Congressa u Barceloni pokažu točnima.

Naime, OPPO je predstavio modul dual kamere koja ima 5x optički zoom. Veliki je to korak naprijed jer upravo je zumiranje ono što kod pametnih telefona stvara probleme prilikom stvaranja kvalitetnijih fotografija. A da fotografija bude još jasnije, pomaže precizni optički stabilizator fotografije, koji se automatski pokreće kad se ono što fotografirate zumira.

U tome uvelike pomaže "dual" tehnologija jer dvije leće nude širinu pa se automatski podiže kvaliteta u svakom smislu, što su LG G5, Huawei P9 i iPhone 7 Plus dokazali prošle godine. Ujedno, ovaj modul debljine je svega 5,7 milimetara i samim time ne stvara probleme prilikom same implementacije na pametni telefon.

Treba znati i da OPPO nije sam razvio ovaj modul, postigao je to u partnerstvu s Corephotonics, izraelskim startupom koji stoji iza Hawkeye Camere, predstavljene upravo na prošlogodišnjem MWC-u. Baš tad ih je OPPO zamijetio, dogovorio suradnju i skoro godinu dana radio na svom proizvodu.

Koji je, nažalost, još podosta daleko od konačnog završetka i pojavljivanja na komercijalnom tržištu. Naime, to se može naslutiti po činjenici da OPPO odbija navesti makar i okvirni datum kad bi se to moglo dogoditi. Niti u kojem modelu jednog od njihovih nadolazećih pametnih telefona će se nalaziti.

Još iz kategorije

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

14.02.2019. komentiraj

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

11.02.2019. komentiraj

Pametni telefoni u prošloj su godini pali po pitanju prodaje za četiri posto u odnosu na 12 mjeseci ranije i to jasno pokazuju rezultati koje za 2018. pružaju IDC i Counterpoint. Najgore od svega jest što s krajem siječnja još uvijek nije pronađen odgovor kako negativnu situaciju pretvoriti u pozitivnu.