MWC 2017: Oppo najavio da će u svojim mobitelima uskoro imati 5x optički zoom

MWC 2017: Oppo najavio da će u svojim mobitelima uskoro imati 5x optički zoom

Foto: Oppo

Kineski OPPO posljednjih godinu i pol dana nalazi se među pet najvećih proizvođača pametnih telefona na svijet s otprilike sedam posto udjela na tržištu. Tomu je tako zbog nižih cijena, ali i inovativnosti koju iskazuju pa prvenstveno na domaćem tržištu bolježe sjajne rezultate. A bilježit će još i bolje ukoliko im se najave s Mobile World Congressa u Barceloni pokažu točnima.

Naime, OPPO je predstavio modul dual kamere koja ima 5x optički zoom. Veliki je to korak naprijed jer upravo je zumiranje ono što kod pametnih telefona stvara probleme prilikom stvaranja kvalitetnijih fotografija. A da fotografija bude još jasnije, pomaže precizni optički stabilizator fotografije, koji se automatski pokreće kad se ono što fotografirate zumira.

U tome uvelike pomaže "dual" tehnologija jer dvije leće nude širinu pa se automatski podiže kvaliteta u svakom smislu, što su LG G5, Huawei P9 i iPhone 7 Plus dokazali prošle godine. Ujedno, ovaj modul debljine je svega 5,7 milimetara i samim time ne stvara probleme prilikom same implementacije na pametni telefon.

Treba znati i da OPPO nije sam razvio ovaj modul, postigao je to u partnerstvu s Corephotonics, izraelskim startupom koji stoji iza Hawkeye Camere, predstavljene upravo na prošlogodišnjem MWC-u. Baš tad ih je OPPO zamijetio, dogovorio suradnju i skoro godinu dana radio na svom proizvodu.

Koji je, nažalost, još podosta daleko od konačnog završetka i pojavljivanja na komercijalnom tržištu. Naime, to se može naslutiti po činjenici da OPPO odbija navesti makar i okvirni datum kad bi se to moglo dogoditi. Niti u kojem modelu jednog od njihovih nadolazećih pametnih telefona će se nalaziti.

Još iz kategorije

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.

Huawei predstavio EMUI10 već broji više od 500 milijuna dnevno aktivnih korisnika

Huawei predstavio EMUI10 već broji više od 500 milijuna dnevno aktivnih korisnika

18.08.2019. komentiraj

Na Huawei HDC konferenciji, koja je nedavno održana u Dongguanu u Kini, gdje je službeno predstavljen EMUI10, Dr. Wang Chenglu, predsjednik odjela Software Engineering u Huawei Consumer Business grupi, rekao je kako je EMUI10 pionirska aplikacija distribuirane tehnologije za sve uvjete rada. Njegov je razvoj omogućio i razvoj specifičnih aplikacija za audio i video pozive, provođenje poslovnih zadataka na nizu uređaja te druge aplikacije za pametne uređaje koje se mogu koristiti u vozilima. Huawei P30 serija prva će se nadograditi na EMUI10 Beta verziju tijekom internog testiranje 8. rujna, a bit će dostupna kasnije za seriju Mate 20.