MWC 2017: Oppo najavio da će u svojim mobitelima uskoro imati 5x optički zoom

MWC 2017: Oppo najavio da će u svojim mobitelima uskoro imati 5x optički zoom

Foto: Oppo

Kineski OPPO posljednjih godinu i pol dana nalazi se među pet najvećih proizvođača pametnih telefona na svijet s otprilike sedam posto udjela na tržištu. Tomu je tako zbog nižih cijena, ali i inovativnosti koju iskazuju pa prvenstveno na domaćem tržištu bolježe sjajne rezultate. A bilježit će još i bolje ukoliko im se najave s Mobile World Congressa u Barceloni pokažu točnima.

Naime, OPPO je predstavio modul dual kamere koja ima 5x optički zoom. Veliki je to korak naprijed jer upravo je zumiranje ono što kod pametnih telefona stvara probleme prilikom stvaranja kvalitetnijih fotografija. A da fotografija bude još jasnije, pomaže precizni optički stabilizator fotografije, koji se automatski pokreće kad se ono što fotografirate zumira.

U tome uvelike pomaže "dual" tehnologija jer dvije leće nude širinu pa se automatski podiže kvaliteta u svakom smislu, što su LG G5, Huawei P9 i iPhone 7 Plus dokazali prošle godine. Ujedno, ovaj modul debljine je svega 5,7 milimetara i samim time ne stvara probleme prilikom same implementacije na pametni telefon.

Treba znati i da OPPO nije sam razvio ovaj modul, postigao je to u partnerstvu s Corephotonics, izraelskim startupom koji stoji iza Hawkeye Camere, predstavljene upravo na prošlogodišnjem MWC-u. Baš tad ih je OPPO zamijetio, dogovorio suradnju i skoro godinu dana radio na svom proizvodu.

Koji je, nažalost, još podosta daleko od konačnog završetka i pojavljivanja na komercijalnom tržištu. Naime, to se može naslutiti po činjenici da OPPO odbija navesti makar i okvirni datum kad bi se to moglo dogoditi. Niti u kojem modelu jednog od njihovih nadolazećih pametnih telefona će se nalaziti.

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.