MWC 2017: HP predstavio nove dodatke za svoj Pro x2 hibridni PC

MWC 2017: HP predstavio nove dodatke za svoj Pro x2 hibridni PC

Foto: HP

Hewlett Packard nije propustio Mobile World Congress u Barceloni, a predstavio se s novim dodacima za svoju Pro X2 linijom hibridnih PC računala. Riječ je o Pro X2 512 G2, a dodaci se tiču bolje futrole, koja štiti i u ekstremnim vremenskim uvjetima, potom USB-C dock na koji se može spojiti više uređaja i USB-C hub, koji je idealan za putovanja.

Ništa posebno, ali treba znati da je HP iskoristio ovu priliku da bi reklamirao još malo Pro X2 512 G2. Naime, riječ je o računalu s touchscreen zaslonom od 12,5 inča, rezolucije 1920x1080, koje ima Intel HD Graphics 4200 procesor i dolazi sa SSD diskom od 64, 128 ili 256GB. Naravno, najveća prednost mu je to što se zaslon može odvojiti od tipkovnice pa može biti računalo i tablet. Operativni sustav je Windows.

Stoga, onima koji već imaju taj uređaj svakako će dobro doći noviteti, od kojih itekako imaju koristi profesionalci, kao i oni koji često putuju pa im konstantno nedostaje prostora i vremena, što se može nadomjestiti s ovime što je HP ponudio. Ali, ipak se očekuje da HP na MWC u prvi plan dođe i s nečim konkretnijim od samih dodataka za već postojeća računala.

Nažalost, pametni telefon sigurno neće predstaviti, stali su s Elite x3 modelom, koji je ostavljao bez daha jer pojavio se u veljači prošle godine i imao je 5,96 inča, 16MP kameru, 4GB RAM i bateriju od 4150mAH, koja se može puniti i bežično. Ali, "smrtna presuda" bio je Windows operativni sustav...

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Koje se aplikacije najviše preuzimaju na iOS-u

INFOGRAFIKA: Koje se aplikacije najviše preuzimaju na iOS-u

26.06.2019. komentiraj

Apple se iznimno ponosi App Store trgovinom aplikacija jer donosi mu na desetke milijardi američkih dolara prihoda, što Googleov Play Store nikako ne može dostići, unatoč značajnijem broju korisnika i preuzimanja aplikacija. Ali, takav je to odnos snaga i zato je zanimljivije gledati što nude obje trgovine, bez da ih se međusobno uspoređuje.

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

23.06.2019. komentiraj

Vrijeme pametnih telefona sa savitljivim zaslonom svakako dolazi, a tome je dokaz i najava TCL-a koji se bavi proizvodnjom zaslona, ali je i otkupio poznate brandove pametnih telefona BlackBerry i Alcatel, da od posljednjeg kvartala ove godine kreće s proizvodnjom prvih OLED savitljivih zaslona.

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

22.06.2019. komentiraj

Tvrtka Sony najavila je još jedan novi objektiv kojim je proširila svoju liniju objektiva punog formata, FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS super-telefoto zoom objektiv. Sony E-mount zoom najvećeg raspona, model G Lens serije koristi mnoge od najnaprednijih tehnologija u dizajnu objektiva tvrtke Sony da bi se osigurala odlična kvaliteta fotografije, visoke AF performanse i izvanredna kontrola. Kada se upari s nekim od najnovijih, najbržih tijela E-mount fotoaparata, pouzdano će pratiti i precizno uhvatiti sve vrste pokretnih subjekata, uključujući ptice, divlje životinje, sportaše u pokretu i još mnogo toga.