MWC 2017: HP predstavio nove dodatke za svoj Pro x2 hibridni PC

MWC 2017: HP predstavio nove dodatke za svoj Pro x2 hibridni PC

Foto: HP

Hewlett Packard nije propustio Mobile World Congress u Barceloni, a predstavio se s novim dodacima za svoju Pro X2 linijom hibridnih PC računala. Riječ je o Pro X2 512 G2, a dodaci se tiču bolje futrole, koja štiti i u ekstremnim vremenskim uvjetima, potom USB-C dock na koji se može spojiti više uređaja i USB-C hub, koji je idealan za putovanja.

Ništa posebno, ali treba znati da je HP iskoristio ovu priliku da bi reklamirao još malo Pro X2 512 G2. Naime, riječ je o računalu s touchscreen zaslonom od 12,5 inča, rezolucije 1920x1080, koje ima Intel HD Graphics 4200 procesor i dolazi sa SSD diskom od 64, 128 ili 256GB. Naravno, najveća prednost mu je to što se zaslon može odvojiti od tipkovnice pa može biti računalo i tablet. Operativni sustav je Windows.

Stoga, onima koji već imaju taj uređaj svakako će dobro doći noviteti, od kojih itekako imaju koristi profesionalci, kao i oni koji često putuju pa im konstantno nedostaje prostora i vremena, što se može nadomjestiti s ovime što je HP ponudio. Ali, ipak se očekuje da HP na MWC u prvi plan dođe i s nečim konkretnijim od samih dodataka za već postojeća računala.

Nažalost, pametni telefon sigurno neće predstaviti, stali su s Elite x3 modelom, koji je ostavljao bez daha jer pojavio se u veljači prošle godine i imao je 5,96 inča, 16MP kameru, 4GB RAM i bateriju od 4150mAH, koja se može puniti i bežično. Ali, "smrtna presuda" bio je Windows operativni sustav...

Još iz kategorije

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

14.02.2019. komentiraj

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

11.02.2019. komentiraj

Pametni telefoni u prošloj su godini pali po pitanju prodaje za četiri posto u odnosu na 12 mjeseci ranije i to jasno pokazuju rezultati koje za 2018. pružaju IDC i Counterpoint. Najgore od svega jest što s krajem siječnja još uvijek nije pronađen odgovor kako negativnu situaciju pretvoriti u pozitivnu.