MWC 2017: BlackBerry u suradnji s TCL predstavio novi smartphone KeyOne

MWC 2017: BlackBerry u suradnji s TCL predstavio novi smartphone KeyOne

Foto: Dražen Tomić

Kanadski BlackBerry na tržištu pametnih telefona čini svega 0,1 posto, ali ne predaje se i konstantno iznenađuje - na pozitivan način! Naime, u travnju nam dolazi KeyOne, najnoviji model i ne bi to bilo toliko zanimljivo da u siječnju nije na Consumer Electronics Show (CES) predstavljen pod imenom Mercury.

Očito to ime nije "leglo" ljudima u kompaniji pa su se okrenuli nešto elegantnijem, koje najbolje opisuje sjajan mobilni uređaj, s fizičkom tipkovnicom, koja je zaštitni znak BlackBerryja. Ujedno, ne treba posebno napominjati i da je operativni sustav Android, kojem se BlackBerry u potpunosti okrenuo prošle godine. A sve to postignuto je s kineskom kompanijom TCL, zaduženom za hardverski dio priče, koji su itekako isporučili.

KeyOne dolazi s Nougat 7.1 operativnim sustavom i nekim od prepoznatljivih BlackBerry aplikacija i alata kao Calendar, Password Keeper, Contacts, Device Search, Notes, Tasks, BlackBerry Launcher... Zaslon (FHD - 1620x1080) ima 4,5 inča, procesor je Qualcommov Snapdragon 625, imat će 3GB RAM, 32GB prostora (uz microSD slot), stražnju kameru od 12MP, prednju od 8MP i bateriju od 3505mAh, koja će se puniti putem USB-C porta.

Početna cijena je 549 američkih dolara, a glavna konkurencija u prvom kvartalu za ovaj mobilni uređaj bit će LG G6, Huawei P10 i Samsung Galaxy S8 i S8 Edge. Dakle, riječ je o jakim igračima, koji redom imaju mnogo bolje zaslone, više radne memorije i daleko bolji procesor.

Stoga, čini se da bi zbog nepopuštanja po pitanju cijene BlackBerry ipak mogao ostati na marginama, bez obzira na najsigurniji pametni telefon koji postoji, fizičku tipkovnicu, moćnu bateriju i oku ugodan dizajn.

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.